Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Σε γνωρίζω απο την μάσκα της ανανδρίας σου στην ψυχή σε γνωρίζω απο την μάσκα που κάνεις τα πάντα πίσω απο αυτή... Ανανδροι!


PostHeaderIcon H Microsoft ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του Office 365


Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα την παγκόσμια διάθεση του Office 365, της online σουίτας εφαρμογών της. Έτσι η εταιρεία μπήκε για τα καλά στη μάχη του cloud, σε έναν τομέα όπου βασικός ανταγωνιστής της είναι η Google, με το Google Apps. Το βασικό θετικό στοιχείο του Office 365 είναι ο πλούτος των χαρακτηριστικών που περιλαμβάνει. Το αρνητικό, ότι δεν διαθέτει ακόμη δωρεάν πακέτο – αλλά ακόμη και όταν αυτό εμφανιστεί, θα έρθει με σημαντικούς περιορισμούς.

PostHeaderIcon Μετατρέποντας όλες τις τηλεοράσεις σε 3D με μια διαφάνεια


Απίστευτο και όμως αληθινό. Χρησιμοποιώντας ένα απλό διαφανές φύλλο, το Pic3D, μπορείτε να μετατρέψετε μια οποιαδήποτε οθόνη LCD σε 3D.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις: Σάντουιτς με πικάντικο χοιρινό και λιαστή ντομάτα


Υλικά
  • 3 λεπτές φέτες χοιρινού
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κύβους κεφαλογραβιέρα
  • 1 μικρό καρβέλι ψωμί
  • Φύλλα ρόκας, Αλάτι
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε με 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο το χοιρινό. Μόλις απορροφήσει τα υγρά του ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, μπούκοβο και λιαστές ντομάτες. Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Αφαιρούμε την ψίχα από το ψωμί, τοποθετούμε το κρέας με τη σάλτσα του και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα


1912: Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος με το υδροπλάνο «Δαίδαλος» πετά με μέση ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, επιτυγχάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

1934: Αναταραχή στο ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, με την αμφισβήτηση του Αδόλφου Χίτλερ. Τελικά, ο Φύρερ επιβάλλεται, σκοτώνοντας 77 στελέχη του κόμματος ή κατ' άλλους 400. Το επεισόδιο αυτό θα μείνει στην ιστορία ως «Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

1936: Εκδίδεται το ιστορικό ερωτικό μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», το οποίο τρία χρόνια αργότερα θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

1972: Εγκρίνεται στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της χούντας το αυτόματο διαζύγιο.

1993: Ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης ενός νέου κόμματος, της «Πολιτικής Άνοιξης».

1997: Το Χονγκ Κονγκ παύει να βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο της Μ. Βρετανίας και ενώνεται με την Κίνα.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 30/06/2011


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανόν της Θεσσαλίας και της Στερεάς, περιμένουμε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 18 έως 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 με 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

PostHeaderIcon Καλησπέρα Ελλάδα!!! Μην ξεχνάς ότι όταν βούλιαζε ο Τιτανικός η ορχήστρα έπαιζε...


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι κανόνες του One Night Stand

 

Σε παράτησε η κοπέλα σου, έχεις να κάνεις σεξ από το 2000 ή ανήκεις στην κατηγορία των ανδρών που δεν αφήνει σε ησυχία θηλυκή γάτα... Όποια κι αν είναι η αιτία, δεν υπάρχει καμία θεραπεία από το one night stand! Πρέπει να το ζήσεις έστω και για λίγο στην ερωτική σου ζωή. Βέβαια αρκούν μερικά λάθος βήματα για να οδηγήσεις το τέλειο one night stand σε παταγώδη αποτυχία. Διάβασε προσεκτικά τα 6 tips του Mr Big για να το απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς... 

PostHeaderIcon Οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 λεπτά

 

Τόσα χρόνια οι έρευνες μας γεμίζουν το μυαλό ότι ο άντρας σκέφτεται το σεξ κάθε 7 λεπτά. Σύμφωνα με νέα έρευνα όμως αυτό αποτελεί ακόμα έναν μύθο, τον οποίο καταρρίπτουν οι ειδικοί ισχυριζόμενοι ότι οι σκέψεις για σεξ περνάνε από το μυαλό μας κάθε δύο ώρες.
Πολλές γυναίκες θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι πολλά περισσότερα πράγματα περνούν από το μυαλό μας. Η πλειοψηφία των ανδρών σκέφτεται την δουλειά, αλλά και τα μαλλιά που χάνει πολύ γρήγορα! 

PostHeaderIcon Οι «καταραμένοι» της μουσικής...

 

Το αιώνιο σύνθημα της ροκ ζωής «Sex, drugs and rock ‘n’roll», έχει γίνει «σημαία» για πολλούς εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι επιβίωσαν, κάποιοι χάθηκαν, κάποιοι ακόμα παλεύουν…

Σήμερα, δύο μόλις ημέρες μετά το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο Ejekt Festival, κάποιοι από μας θα είχαμε «απολαύσει» ζωντανά τη μεγαλύτερη φωνή της τελευταίας δεκαετίας, την Amy Winehouse και θα συζητούσαμε εντυπώσεις. 


PostHeaderIcon BBC: Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες βρήκαν το αντίδοτο για την κρίση


Την ώρα που η Ελλάδα παραλύει από τη 48ωρη απεργία διαμαρτυρίας κατά των επαχθών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το BBC παρουσίαζε, σε αισιόδοξο τόνο νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με την αναφορά του Malcolm Brabant, οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι οι επενδύσεις, κυρίως σε νέες ιδέες μπορούν να αποτελέσουν το αντίδοτο κατά της κρίσης και της ύφεσης. Στο ρεπορτάζ μιλούν ένας  μηχανικός που αποφάσισε να επενδύσει σε ένα αρτοποιείο, τρεις νέοι που δημιούργησαν ένα «επαναστατικό» ψηφιακό παιχνίδι, το μέλος μιας εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων, ενός κατασκευαστή μιας εφαρμογής για smartphone.

PostHeaderIcon 10 απίστευτα επιδόματα

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Απίστευτα και όμως υπαρκτά!!!

Επιδόματα που παίρνουν ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων στο Δημόσιο


#1: Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)

690ευρώ/μήνα, το παίρνουν 420 άτομα

PostHeaderIcon Τα κατοικίδια μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργιών

 
Σύμφωνα με νέες έρευνες, η κατοχή ενός κατοικίδιου στο σπίτι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής ενός παιδιού, θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο μεγαλώνοντας να γίνει αλλεργικό στα ζώα!

PostHeaderIcon Όταν το τ (6,28) απειλεί το π (3,14)!

Όταν το τ (6,28) απειλεί το π (3,14)! 
Θεωρείται ο πιο σημαντικός αριθμός στα μαθηματικά και χωρίς αμφιβολία είναι ο πιο διάσημος. Συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα «π», είναι σταθερός και ορίζει τη σχέση της περιφέρειας ενός κύκλου με τη διάμετρό του.

Εχει άπειρα δεκαδικά στοιχεία και οφείλουμε την πρώτη επιστημονική του απόδειξη στον Αρχιμήδη. Κι έπρεπε να περάσουν 22 αιώνες για να αμφισβητηθεί η ουσία του. Ο λόγος της περιφέρειας με τη διάμετρο ενός κύκλου παραμένει 3,14, όμως, σύμφωνα με ομάδα μαθηματικών, είναι λάθος να συσχετίζεται με τις ιδιότητες του κύκλου. Υποστηρίζουν ότι στα σχολικά βιβλία το «πι» πρέπει να δώσει τη θέση του στο «ταυ». Και καθώς η τιμή του «ταυ» είναι 6,28, δηλαδή το 3,14 Χ 2, οι διαφωνούντες μαθηματικοί ανακήρυξαν την 28η Ιουνίου (28/6 ή 6.28 στις ΗΠΑ) Παγκόσμια Ημέρα του Ταυ.



PostHeaderIcon Η Google δίνει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της!

 
 

Όταν μία κυβερνητική υπηρεσία ζητήσει από την Google τα προσωπικά δεδομένα κάποιου χρήστη της, εκείνη τα δίνει.

Πολλές είναι απ’ οτι φαίνεται οι κυβερνητικές υπηρεσίες που ζητάνε και τελικά τις περισσότερες φορές παίρνουν, από τις εταιρείες τεχνολογίας προσωπικά δεδομένα χρηστών τους.

PostHeaderIcon Νεκρά ψαριά στον Πηνειό

 
Δεκάδες νεκρά ψάρια έκαναν την εμφάνιση τους στον Πηνειό, σε ακτίνα 2χλμ στο δημοτικό διαμέρισμα Νομής του Δήμο Φαρκαδόνας στα Φάρσαλα.

Η αιτία του φαινομένου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, αλλά όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρ. Μιχαλάκης, τρεις μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες: είτε το γεγονός ότι κατέβηκε σημαντικά η στάθμη του νερού, είτε κάποιος ασυνείδητος αγρότης «ξέπλυνε» το ψεκαστικό του μηχάνημα από φυτοφάρμακα στο συγκεκριμένο σημείο, είτε έπεσαν λήμματα στην περιοχή.

PostHeaderIcon Γεύση από «Ελληνικές Αρχαιότητες» στο μουσείο Μπενάκη

 

Η έκθεση φωτογραφίας του James Robertson με θέμα «Αθήνα και Ελληνικές Αρχαιότητες» θα φιλοξενείται στο μουσείο Μπενάκη από τις 29/6 έως τις 21/8.

Πρόκειται για μια φωτογραφική συλλογή που συνιστά ένα μοναδικό αρχείο οπτικών μαρτυριών για την κατάσταση των μνημείων της Αθήνας κατά την μετεπαναστατική περίοδο. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα εξαιρετικό σύνολο από σπάνια δείγματα για την τεχνική και την αισθητική της φωτογραφικής τέχνης.


PostHeaderIcon πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποσύνθεση των σκουπιδιών που αφήνουμε στη θάλασσα;

 

Οι αριθμοί σοκάρουν, μα είναι αληθινοί. Ξέρετε πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποσύνθεση των σκουπιδιών που αφήνουμε στη θάλασσα;
  • Γυάλινο μπουκάλι: 1.000.000 χρόνια
  • Πετονιά: 600 χρόνια
  • Πλαστικό μπουκάλι: 450 χρόνια
  • Κουτί αλουμινίου: 80-200 χρόνια
  • Λαστιχένια σόλα: 50-80 χρόνια
  • Νάιλον ύφασμα: 30-40 χρόνια
  • Πλαστικό ποτήρι: 50 χρόνια
  • Κουτί κονσέρβας: 50 χρόνια
  • Πλαστική σακούλα: 10-20 χρόνια
  • Φίλτρο τσιγάρου: 1-5 χρόνια
  • Μάλλινα ρούχα: 1-5 χρόνια
  • Κόντρα πλακέ: 1-3 χρόνια
  • Χάρτινη συσκευασία γάλακτος: 3 μήνες
  • Πυρήνας μήλου: 2 μήνες
  • Εφημερίδες: 6 εβδομάδες
  • Φλούδα πορτοκαλιού: 2-5 βδομάδες
  • Χάρτινη πετσέτα: 2-4 εβδομάδες
Πηγή : The Ocean Conservancy, «Pocket Guide to Marine Debris», 2006

PostHeaderIcon Kάθε μέρα κερδίζει και έναν διαγωνισμό

 
Εκατοντάδες δώρα έχει κερδίσει από τον Οκτώβριο η 51χρονη Liz Denial από το Nottingham, η οποία συμμετέχει σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς και βλέπει κάθε φορά το όνομά της στη λίστα των νικητών! 

PostHeaderIcon Οι φώκαινες του Αριστοτέλη κινδυνεύουν

Οι φώκαινες του Αριστοτέλη κινδυνεύουν 
Η μείωση των ψαριών του Αιγαίου έχει άμεση επίπτωση και στον πληθυσμό της φώκαινας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσπρόσιτο ζώο γι' αυτό και οι επιστημονικές πληροφορίες που υπάρχουν είναι περιορισμένες.
Είναι ένα από τα μικρότερα κητώδη στον κόσμο και στην Ελλάδα προτιμά το Θρακικό και το Βόρειο Αιγαίο Πέλαγος. Οι ελληνικές φώκαινες θεωρούνται οι μοναδικές της Μεσογείου. Το μήκος των θηλυκών είναι κατά μέσο όρο 1,35 μέτρα και των αρσενικών 1,25 μέτρα ενώ το βάρος τους φτάνει τα 50 κιλά.


PostHeaderIcon Αλληλέγγυοι στην «Αγανάκτηση»


Κάλεσμα για διαμαρτυρία συμπαράστασης προς τους Αγανακτισμένους της Ελλάδας, για τις οκτώ το βράδυ (ώρα Ελλάδας) έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι εκφράζουν οι αποκαλούμενοι ως «Αγανακτισμένοι της Βαστίλλης».

PostHeaderIcon Παρασπονδίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.

 
Το να μη βουρτσίσετε τα δόντια σας ένα βράδυ, να ξεχάσετε κάποιο χάπι ή να πιείτε ένα ποτήρι κρασί ενώ θηλάζετε δεν είναι πρόβλημα. Όμως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία μας. Ποιες είναι αυτές;

PostHeaderIcon Τα πρώτα χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα στα Special Olympics

Τρία ελληνικά χρυσά μετάλλια για την ελληνική ομάδα Special Olympics κατακτήθηκαν στη Δυναμική Άρση Βαρών!...

Ο 19χρονος Γιάννης Νεόφυτος μετείχε στην κατηγορία 56κ. και πήρε τρία χρυσά, στο βαθύ κάθισμα (squat) με 92,5κ., τη Δυναμική Άρση (deadlift) με 135κ. και το σύνολο με 277,5κ. Κατέκτησε επίσης ασημένιο μετάλλιο στον πάγκο (bench press) με 50κ.


PostHeaderIcon Οργή προκάλεσε δημοσίευμα που παρουσιάζει τη "φανταστική" ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνας

 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα επέστρεψε από τον τάφο και εμφανίζεται γερασμένη στο εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek το οποίο δημοσιεύει ένα "φανταστικό" ρεπορτάζ για το πώς θα ήταν σήμερα αν είχε ζήσει για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά της, την Παρασκευή.

Όμως τόσο η "φωτογραφία" όσο και το "ρεπορτάζ" -- που εικάζει ότι η Νταϊάνα θα είχε ξαναπαντρευτεί δύο φορές, θα είχε κάνει μπότοξ και θα ζήλευε ελαφρώς τη νύφη της, την Κέιτ Μίντλετον -- προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια πολλών καθώς το περιοδικό κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του ξεκινούν την επίσημη επίσκεψή τους στη Βόρεια Αμερική.

PostHeaderIcon Nέα ταξιδιωτική οδηγία της Αυστραλίας για την Ελλάδα


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε χθες την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα.

Η αναθεωρημένη σύσταση εστιάζεται στην 48ωρη απεργία που όπως τονίζεται «παραλύει την χώρα», ενώ σημειώνεται πως οι Αυστραλοί τουρίστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επηρεάζονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όλες οι άλλες υπηρεσίες.

Αναφορά γίνεται, επίσης, και στα βιαία επεισόδια που σημειώνονται σε κάποιες συγκεντρώσεις.

PostHeaderIcon Πτυχίο ΑΕΙ σε 3 χρόνια!

 

Στο φως έρχεται σιγά - σιγά ο νομος πλαίσιο για την λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που θα καταθέσει σύντομα στην Βουλή η υπουργός Παιδείας.

To πιο εντυπωσιακό μέχρι στιγμής είναι οτι, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, μία από τις διατάξεις του νέου νόμου θα δίνει τη δυνατότητα σε όσα πανεπιστήμια ή ΤΕΙ το επιθυμούν να οργανώσουν και «γρήγορα» προγράμματα σπουδών διάρκειας τριών ετών, αντί τεσσάρων που είναι σήμερα, σε επιστήμες στις οποίες τα ιδρύματα κρίνουν ότι επαρκούν τα τρία έτη για την απόκτηση του πτυχίου.

Προκειμένου να γίνει εφικτό, οι πανεπιστημιακές σπουδές θα αποτιμώνται με πιστωτικές μονάδες στο πρότυπο του ευρωπαϊκού συστήματος ECTS και όποιος φοιτητής συγκεντρώνει 180 μονάδες (αντιστοιχούν σε τρία έτη) θα λαμβάνει πτυχίο σε συγκεκριμένες επιστήμες. Αναμένεται ότι κατ' αρχάς αρκετά ΤΕΙ θα ενδιαφερθούν να εφαρμόσουν το νέο σύστημα καθώς θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χορηγώντας «γρήγορα πτυχία», εφόσον θα είναι ισότιμα με αυτά της 4ετούς διάρκειας.



PostHeaderIcon Επιχειρηματίας με τη βοήθεια της NASA "σκάβει" στην Κόρινθο για το ξίφος του Παλαιολόγου

 
 Πλοκή μυθιστορήματος θυμίζει η απίστευτη ιστορία που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή σε μία σπηλιά στους Αγιους Θεοδώρους Κορινθίας. Ένας εύπορος επιχειρηματίας από την Πάτρα ενεργοποίησε μια τεράστια ανασκαφική έρευνα, με την ελπίδα να ανασύρει τον μεγαλύτερο ίσως θησαυρό που είναι κρυμμένος τον κόσμο, το ξίφος του Κων/νου Παλαιολόγου.

PostHeaderIcon Ανεργία άνω του 15%, το 2012


Όπως αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της απασχόλησης
στην ΕΕ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, σε όλη τη διάρκεια του 2011, η απασχόληση στην Ελλάδα θα μειώνεται εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

PostHeaderIcon Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου

http://www.faretra.gr/images/Zodia_899659593.jpg 

Δείτε αναλυτικά τις αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου σας και προετοιμαστείτε για όλες τις εξελίξεις που σας επιφυλάσσει η μέρα. Τα πάντα για αισθηματικά, επαγγελματικά και οικονομικά.
Κριός : Σήμερα δώστε προσοχή σε ανώριμες συμπεριφορές σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών που στηρίζονται περισσότερο σε θυμό και σε διάθεση εφηβικής επανάστασης παρά σε ουσιαστική δύναμη. Αποφύγετε να επαναλάβετε επιλογές λάθος ανθρώπων και καταστάσεων, περνώντας σε μια νέα φάση με γνώμονα τη συνεργασία και την αμοιβαία υποστήριξη με τους γύρω σας.

PostHeaderIcon Γελοιογραφία της Herald Tribune φέρνει το ελληνικό...ευρώ


Γελοιογραφία από την International Herald Tribune για την οικονομική κατάσταση στη Ελλάδα και το αδιέξοδο που βιώνει η Ευρωζώνη με την ελληνική κρίση. " Πόσα ελληνικά ευρώ παίρνω για ένα ευρώ" διερωτάται τουρίστας. Προβλέψεις...



PostHeaderIcon "Βάζουν χέρι" στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία! -5 ως 35 δισ. οι φόροι που θα επιβληθούν

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεδιάσκεψη με την Ελβετίδα ομόλογό του, Eveline Widmer-Schlumpf με στόχο την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας, η οποία θα δώσει τέλος στο σήριαλ με τα ξενιτεμένα κεφάλαια στην Ελβετία, ο έλληνας υπουργός

Ο υπουργος δήλωνε ότι η συμφωνία θα γίνει όρους ανάλογους εκείνων που συμφωνήθηκαν με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις που γίνονται με τις ελβετικές αρχές έχουν ως βάση την ανωνυμία των καταθετών. Δηλαδή τα ονόματα και τα ποσά των καταθέσεων των Ελλήνων θα εξακολουθήσουν να μένουν μυστικά αλλά θα φορολογούνται (10%-20%) με ευθύνη της ελβετικής τράπεζας και, πάντοτε ανωνύμως, θα αποδίδονται στην Ελλάδα. Οι


PostHeaderIcon Μίκης Θεοδωράκης: Να πάτε όλοι στο Σύνταγμα

image 

Έκκληση σε όλους τους πολίτες να πάνε στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουν την Τετάρτη απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης μιλώντας σε συγκέντρωση της «Σπίθας» στην Νάουσα.

Έκκληση σε όλους τους πολίτες να πάνε στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουν μαζί με τους Αγανακτισμένους την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.

PostHeaderIcon ΤΣΙΓΑΡΑ: Αύξηση 0,5 ευρώ τα φθηνά

 
Νέο βαρύ πλήγμα θα δεχτούν περιπτερούχοι καπνοβιομηχανίες και ... «θεριακλήδες» από την επιβάρυνση της τιμής των τσιγάρων εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που προβλέπει ο Εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Η λιανική τιμή πώλησης των φθηνών τσιγάρων αυξάνεται στα 2,80 -2,90 ευρώ, από 2,40 ευρώ σήμερα, μετά την άνοδο του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα 96,6758 ευρώ από 76,323 ευρώ. 

PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

 
Η σημερινή ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου εν μέσω των πιέσεων της Ευρώπης, των απεργιακών κινητοποιήσεων, τη στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία και τον κλοιό της Βουλής από τους «αγανακτισμένους», τα επεισόδια χθες στο Σύνταγμα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία, οι «γκρίζες ζώνες» των νέων φορολογικών μέτρων και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κρίνουν τις εξελίξεις στον κλάδο των Τραπεζών, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. 


PostHeaderIcon ΕΕ: Η απασχόληση στην Ελλάδα θα ανακάμψει το τελευταίο τρίμηνο του 2011

 

ΕΕ: Η απασχόληση στην Ελλάδα θα ανακάμψει το τελευταίο τρίμηνο του 2011

Ειδικότερα, στην τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της απασχόλησης στην ΕΕ, και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο που αφορά την Ελλάδα, αναφέρεται πως η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα εξακολουθεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση, η οποία θα σημειώσει μείωση σε όλη τη διάρκεια του 2011.


PostHeaderIcon Πρόστιμα 47.500 ευρώ σε ΕΚΟ, AVIN και Motor Oil

Πρόστιμα συνολικού ύψους 47.500 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος στις εταιρείες καυσίμων EKO και AVIN και στο διυλιστήριο της Motor Oil, επειδή προχώρησαν στην υλοποίηση επενδύσεων χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες.
Συγκεκριμένα:
• Πρόστιμο 23.902 ευρώ επεβλήθη στην ΕΚΟ "διότι προέβη στην εγκατάσταση και λειτουργία μηχανολογικού εξοπλισμού, στη μονάδα ανάμειξης και συσκευασίας λιπαντικών (Σκαραμαγκά) µε επαύξηση ισχύος κατά 209,1 KW κύριας και 15,6 KW εφεδρικής, χωρίς προηγουμένως να έχει εφοδιασθεί, από την Αδειοδοτούσα Αρχή, µε τις απαιτούμενες, από την ισχύουσα νομοθεσία, άδεια εγκατάστασης και την εν συνεχεία, απαιτούμενη άδεια λειτουργίας". 

PostHeaderIcon Αναίτια χρήση χημικών κατά διαδηλωτών


Πληροφορίες για τέσσερις τραυματίες

Οι αστυνομικοί έκαναν πριν από λίγο αναίτια χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από ξενοδοχείο Χίλτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.

Οι «Αγανακτισμένοι» ετοιμάζονται για αποκλεισμό της Βουλής όπου διεξάγεται σήμερα η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο γνωστός πλέον μεταλλικός φράκτης έχει τοποθετηθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής ενώ κάγκελα έχουν τοποθετηθεί και στην Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πριν λίγο πήρε θέση εκεί και μία διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς σιγά σιγά οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία αυξάνονται.


PostHeaderIcon Συνάντηση Παπανδρέου με τον Εμίρη του Κατάρ

Με τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ-Θανί, ο οποίος κάνει διακοπές στην Ελλάδα, συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν άτυπη και έγινε στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, όπου έχει καταλύσει ο ηγέτης του εμιράτου.


PostHeaderIcon Αυτοκτόνησε 77χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης

Νεκρός μέσα σε θερμοκήπιο στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ένας 77χρονος άνδρας. Τον ηλικιωμένο βρήκε συγγενής του ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα όπου τόνιζε ότι αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του λόγω προβλημάτων υγείας.

PostHeaderIcon Μακελειό σε ξενοδοχείο της Καμπούλ

Επίθεση αυτοκτονίας από έξι Ταλιμπάν σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, στοιχίζοντας τη ζωή σε 10 ανθρώπους.


Η αστυνομία του Αφγανιστάν εξακολουθεί να ερευνά τα δωμάτια του ξενοδοχείου για να διαπιστώσει αν υπάρχουν θύματα ή κάτι απειλητικό.
Η αστυνομία του Αφγανιστάν εξακολουθεί να ερευνά τα δωμάτια του ξενοδοχείου για να διαπιστώσει αν υπάρχουν θύματα ή κάτι απειλητικό.
Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και όπλα. Εισέβαλαν στο αυστηρά φρουρούμενο ξενοδοχείο Intercontinental, στο οποίο συχνάζουν δυτικοί και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, και μετά από πέντε ώρες, ελικόπτερα του ΝΑΤΟ εξουδετέρωσαν τους υπόλοιπους ταλιμπάν που είχαν καταφύγει στην ταράτσα του κτιρίου.

PostHeaderIcon Στις 14.00 η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο

 


Στις 2:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 29.06.2011 ξεκινά η κρισιμότερη ψηφοφορία για το μέλλον της Ελλάδας στην ολομέλεια της Βουλής.

Είναι η ώρα  που θα αρχίσει η καταμέτρηση  των «ΝΑΙ» και των «ΟΧΙ»  για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «επιχείρηση αφύπνισης» της κυβέρνησης περιόρισε στο ελάχιστο τις πιθανές διαρροές με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να επικεντρώνονται μόνο στην στάση που θα κρατήσει ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης.

PostHeaderIcon Κινεζικός «μηχανισμός» στήριξης

Την υποστήριξή του προς την ευρωζώνη επανέλαβε άλλη μία φορά χθες ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο, έπειτα από επίσημες συνομιλίες στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ασίας και της Ευρώπης, αντίστοιχα, μίλησαν εκτενώς τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και για την κρίση του ευρώ, ενώ ο κινέζος πρωθυπουργός διακήρυξε την πίστη του στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και υποσχέθηκε, «αν χρειαστεί», να αγοράσει η χώρα του ακόμα περισσότερα ευρωπαϊκά ομόλογα ώστε να συνδράμει «στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξή της». 


PostHeaderIcon Ιδιώτες στην είσπραξη φόρων;

 
Το ενδεχόμενο να αναθέσει σε ιδιώτες την είσπραξη φόρων μελετά η κυβέρνηση, καθώς εκτιμά ότι ο υφιστάμενος φοροεισπρακτικός μηχανισμός παραμένει σε σημαντικό βαθμό αναποτελεσματικός.


PostHeaderIcon Η ΓΕΝΟΠ αποφασίζει για την απεργία ίσως και πριν από το δικαστήριο

Τίτλους τέλους αναμένεται να ρίξει σήμερα η ΓΕΝΟΠ στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της, ενώ με καθυστέρηση... έξι ημερών -λόγω συνεχών αναβολών- αναμένεται ότι θα εκδοθεί και η δικαστική απόφαση για το αν η απεργία ήταν νόμιμη ή παράνομη και καταχρηστική.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης  
Εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Η έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ελάχιστη σημασία έχει (σ.σ. ούτε χθες εκδόθηκε, καθώς ζητήθηκε από τη ΓΕΝΟΠ να καταθέσει τις απόψεις της), καθώς όλα δείχνουν ότι ούτως ή άλλως πιθανότατα σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, το γενικό συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα «τραβήξει» την απεργία το πολύ μέχρι αύριο Πέμπτη ή θα διακόψει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την ικανοποίηση ότι αγωνίστηκε για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέχρι το τέλος (ψήφιση Μεσοπρόθεσμου). 

PostHeaderIcon Η Λαγκάρντ ζητά συναίνεση στην Ελλάδα μετά την εκλογή της στο ΔΝΤ

Η Λαγκάρντ ζητά συναίνεση στην Ελλάδα μετά την εκλογή της στο ΔΝΤ 
Την πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην 67χρονη ιστορία του απέκτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ διόρισε σήμερα τη γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στο αξίωμα της γενικής διευθύντριας, το ύπατο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αμέσως μετά την εκλογή της, απηύθυνε έκκληση υπέρ της «εθνικής πολιτικής συνεννόησης» στην Ελλάδα, ώστε να υπερψηφιστούν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.

PostHeaderIcon Wall Street Journal: Πωλείται η Ελλάδα όπως είναι …επιπλωμένη


«Προς πώληση: τέσσερα Airbus, μια κρατική εταιρεία στοιχημάτων και ένας ιππόδρομος, μερίδια συμμετοχής σε καζίνο, λιμάνια, ταχυδρομεία, δύο εταιρείες ύδρευσης, μια εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου, καλυκοποιείο, μονοπώλια ηλεκτρισμού και αερίου, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, μετοχές σε αρκετές τράπεζες, εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών, ένα πρώην αεροδρόμιο, ολυμπιακά ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής»

PostHeaderIcon Κλειστό το Κέντρο - «Αγανακτισμένοι» συρρέουν στο Σύνταγμα

Κλειστό το Κέντρο - «Αγανακτισμένοι» συρρέουν στο Σύνταγμα 
Κλειστοί  είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα – Βασ. Σοφίας από το Χίλτον, Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου – και έτσι θα παραμείνουν όλη την ημέρα καθώς ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται «Αγανακτισμένοι» πολίτες ενόψει της ψηφοφορίας στις 2:00 το μεσημέρι για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

PostHeaderIcon Τα διεθνή Μέσα για τα χθεσινά επεισόδια

 
  Οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών χθες στην Αθήνα βρέθηκαν στο επίκεντρο και των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα πραγματοποίησαν ζωντανές συνδέσεις μεταδίδοντας τις εικόνες μάχης από το κέντρο της Αθήνας.
«Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς που πετούσαν πέτρες στην Αθήνα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη 48ωρη γενική απεργία σε μια προσπάθεια να μη ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.


PostHeaderIcon Απεργοί στους καταπέλτες των πλοίων


Δεν εκτελούνται δρομολόγια από τον Πειραιά

Δεμένα παραμένουν, έως αυτή την ώρα, τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Απεργοί των ενώσεων μηχανικών, ηλεκτρονικών, ναυτικών και κατωτέρων πληρωμάτων των πλοίων έχουν ανέβει από νωρίς το πρωί στους καταπέλτες με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο απόπλους.


PostHeaderIcon Παραλύει ο δημόσιος τομέας σήμερα

http://www.faretra.gr/images/1_c3p16.jpg 

Συνεχίζεται και την Τετάρτη το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κλειστές θα παραμείνουν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, Ταμεία και εφορίες, οι ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ) και οι κρατικές Τράπεζες
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, οι ιδιώτες γιατροί της χώρας και οι οδοντίατροι.

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Ρεβίθια με σκόρδο και χόρτα

 

 ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

½ κιλό ρεβίθια ξερά

1 πρέζα σόδα σκόνη

8 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο, με κομμένη την κόρα

3 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή γλυκιά Ισπανίας (pimenton)

1 πρέζα ζαφορά (σαφράν)

3 κουτ. σούπας ξίδι από σέρι

½ κιλό διάφορα χόρτα, ή σπανάκι πλυμένα και καθαρισμένα

2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

Αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1850: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει τελικά το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε επιβληθεί από τη Βαυαροκρατία το 1833.

1874: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» το περίφημο άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο μεσολογγίτης πολιτικός καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α' και του ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.

1920: Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκτά το όνομά της από τον βασιλιά Αλφόνσο τον 13ο, τροποποιώντας το προηγούμενο που ήταν Madrid FC.

1929: Ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακοινώνει ότι στη μούχλα ενυπάρχει αντιβιοτική δράση.

1942: Κάνει πρεμιέρα η Συμφωνία αρ. 7 («Του Λένινγκραντ») του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

1946: Κύριο άρθρο του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στον «Ριζοσπάστη» με τίτλο «Τραβάμε για εμφύλιο πόλεμο;».


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin