Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon "Βάζουν χέρι" στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία! -5 ως 35 δισ. οι φόροι που θα επιβληθούν

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεδιάσκεψη με την Ελβετίδα ομόλογό του, Eveline Widmer-Schlumpf με στόχο την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας, η οποία θα δώσει τέλος στο σήριαλ με τα ξενιτεμένα κεφάλαια στην Ελβετία, ο έλληνας υπουργός

Ο υπουργος δήλωνε ότι η συμφωνία θα γίνει όρους ανάλογους εκείνων που συμφωνήθηκαν με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις που γίνονται με τις ελβετικές αρχές έχουν ως βάση την ανωνυμία των καταθετών. Δηλαδή τα ονόματα και τα ποσά των καταθέσεων των Ελλήνων θα εξακολουθήσουν να μένουν μυστικά αλλά θα φορολογούνται (10%-20%) με ευθύνη της ελβετικής τράπεζας και, πάντοτε ανωνύμως, θα αποδίδονται στην Ελλάδα. Οι


Έλληνες καταθέτες θα πληρώσουν έναν «φόρο βάσης» για το ποσό των καταθέσεων τους και ετήσιο φόρο για τα κέρδη από των κάθε είδους τραπεζικών καταθέσεων τους. Τα ποσά θα συγκεντρώνονται στην διεύθυνση Φορολογίας της Ελβετίας η οποία, ανώνυμα, θα τα στέλνει στην χώρα του καταθέτη.

Οι συζητήσεις με τις ελβετικές αρχές είχαν ξεκινήσει από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός την Άνοιξη, όπου τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν κάνει τις πρώτες συζητήσεις με τις ελβετικές αρχές για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία. 

Το ύψος των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία παραμένει άγνωστο. Αλλά σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, αν μιλάμε για καταθέσεις 50 -60 δισ. (βάσει εκτιμήσεων παραγόντων τραπεζικού κλάδου) τότε η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσβλέπει σε φόρους 5-10 δισ. ευρώ. Αν, όμως, μιλάμε για καταθέσεις 600 δισ. (σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ) τότε τα κονδύλια ανεβαίνουν σε δυσθεώρητα ύψη 60 -120 δισ. ευρώ! Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν μιλήσει για καταθέσεις 150 δισ. ευρώ οπότε η απόδοση αυτών μπορεί να κυμανθεί γύρω στα 15-30 δισ. ευρώ.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin