Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Ιουνίου
(
1045
)
-
▼
Ιουν 29
(
47
)
- Οι κανόνες του One Night Stand
- Οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 λεπτά
- Οι «καταραμένοι» της μουσικής...
- BBC: Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες βρήκαν το αντίδοτ...
- 10 απίστευτα επιδόματα
- Τα κατοικίδια μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργιών
- Όταν το τ (6,28) απειλεί το π (3,14)!
- Η Google δίνει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της!
- Νεκρά ψαριά στον Πηνειό
- Γεύση από «Ελληνικές Αρχαιότητες» στο μουσείο Μπενάκη
- πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποσύνθεση των σκο...
- Kάθε μέρα κερδίζει και έναν διαγωνισμό
- Οι φώκαινες του Αριστοτέλη κινδυνεύουν
- Αλληλέγγυοι στην «Αγανάκτηση»
- Παρασπονδίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.
- Τα πρώτα χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα στα Special...
- Οργή προκάλεσε δημοσίευμα που παρουσιάζει τη "φαντ...
- Nέα ταξιδιωτική οδηγία της Αυστραλίας για την Ελλάδα
- Πτυχίο ΑΕΙ σε 3 χρόνια!
- Επιχειρηματίας με τη βοήθεια της NASA "σκάβει" στη...
- Ανεργία άνω του 15%, το 2012
- Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου
- Γελοιογραφία της Herald Tribune φέρνει το ελληνικό...
- "Βάζουν χέρι" στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία...
- Μίκης Θεοδωράκης: Να πάτε όλοι στο Σύνταγμα
- ΤΣΙΓΑΡΑ: Αύξηση 0,5 ευρώ τα φθηνά
- Τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
- ΕΕ: Η απασχόληση στην Ελλάδα θα ανακάμψει το τελευ...
- Πρόστιμα 47.500 ευρώ σε ΕΚΟ, AVIN και Motor Oil
- Αναίτια χρήση χημικών κατά διαδηλωτών
- Συνάντηση Παπανδρέου με τον Εμίρη του Κατάρ
- Αυτοκτόνησε 77χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης
- Μακελειό σε ξενοδοχείο της Καμπούλ
- Στις 14.00 η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο
- Κινεζικός «μηχανισμός» στήριξης
- Ιδιώτες στην είσπραξη φόρων;
- Η ΓΕΝΟΠ αποφασίζει για την απεργία ίσως και πριν α...
- Η Λαγκάρντ ζητά συναίνεση στην Ελλάδα μετά την εκλ...
- Wall Street Journal: Πωλείται η Ελλάδα όπως είναι ...
- Κλειστό το Κέντρο - «Αγανακτισμένοι» συρρέουν στο ...
- Τα διεθνή Μέσα για τα χθεσινά επεισόδια
- Απεργοί στους καταπέλτες των πλοίων
- Παραλύει ο δημόσιος τομέας σήμερα
- μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Ρεβίθια με σκόρδο και...
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 29/06/2011
- καλημέρα ...δυνατάαα!
-
▼
Ιουν 29
(
47
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Ιουνίου
(
1045
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011
μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Ρεβίθια με σκόρδο και χόρτα
8:25 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
► ½ κιλό ρεβίθια ξερά
► 1 πρέζα σόδα σκόνη
► 8 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
► 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
► 2 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο, με κομμένη την κόρα
► 3 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή γλυκιά Ισπανίας (pimenton)
► 1 πρέζα ζαφορά (σαφράν)
► 3 κουτ. σούπας ξίδι από σέρι
► ½ κιλό διάφορα χόρτα, ή σπανάκι πλυμένα και καθαρισμένα
► 2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
► Αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
► ½ κιλό ρεβίθια ξερά
► 1 πρέζα σόδα σκόνη
► 8 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
► 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
► 2 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο, με κομμένη την κόρα
► 3 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή γλυκιά Ισπανίας (pimenton)
► 1 πρέζα ζαφορά (σαφράν)
► 3 κουτ. σούπας ξίδι από σέρι
► ½ κιλό διάφορα χόρτα, ή σπανάκι πλυμένα και καθαρισμένα
► 2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
► Αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγουμένη, βάλτε τα ρεβίθια σε γαβάθα με νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, ξεπλύντε και στραγγίστε τα προτού τα μαγειρέψετε. Σε μέτρια κατσαρόλα και δυνατή φωτιά βάλτε τα ρεβίθια με 3 1/2 λίτρα νερό. Οταν πάρουν βράση, κατεβάστε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και σιγοβράστε περίπου 2 ώρες, μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν πολύ. Κάθε 10 λεπτά προσθέτετε ½ φλιτζάνι κρύο νερό να πέφτει ο βρασμός.
Οταν είναι έτοιμα, πρέπει να απομείνει νερό που μόλις να σκεπάζει τα ρεβίθια (αν έχει μείνει περισσότερο, χύστε λίγο). Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα κατά μέρος.
Σε απλωτό τηγάνι και μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο (ολόκληρες τις σκελίδες) 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Με τρυπητό κουτάλι μεταφέρετε σε πιάτο. Στο λάδι ροδίστε τώρα το ψωμί 1 λεπτό από την κάθε πλευρά και μεταφέρετε και αυτό σε πιάτο. Αφήστε το τηγάνι να κρυώσει λίγο και βάλτε την πάπρικα, τη ζαφορά και το ξίδι. Σε γουδί ή στο μπλέντερ, λιώστε το σκόρδο με το ψωμί, να γίνουν πηχτός πολτός.
Βάλτε στα ρεβίθια τα χόρτα να σιγοβράσουν 3-4 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα πάπρικα, σκόρδο και το ψωμί και σιγοβράστε άλλα 3 λεπτά.
Βάλτε αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε, δοκιμάστε και σερβίρετε αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου