Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Κολοκυθόπιτα µε ρύζι και µυρωδικά

kolokythopita-386 

Υλικά (για 12 άτοµα)
• 350 γρ. ρύζι Καρολίνα
• 4-5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 4 µεγάλα κολοκύθια ψιλοτριµµένα
• 3 µεγάλα κρεµµύδια πολτοποιηµένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
• 3-4 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
• 3 κ.τ.σ. γραβιέρα
• 3 κ.τ.σ. γάλα φρέσκο
• 1 µικρό µατσάκι δυόσµο ψιλοκοµµένο
• 1 µικρό µατσάκι βασιλικό ψιλοκοµµένο
• ελάχιστο αλάτι
• µοσχοκάρυδο
• 3 αβγά ελαφρώς χτυπηµένα
Για τη σάλτσα
• 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 20 ντοµατίνια
• 3-4 κ.τ.σ. λευκό κρασί
• 1 κ.τ.σ. χυµό ντοµάτας
• βασιλικό
• δυόσµο

Ετοιµασία
1. Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το απλώνετε σε µια πετσέτα να στεγνώσει.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και τα κρεµµύδια. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν και να τραβήξουν τα υγρά τους.
3. Σε ένα µπολ ενώνετε το µείγµα των κολοκυθιών µε το ρύζι. Προσθέτετε το σκόρδο, τα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, το γάλα, το δυόσµο και το βασιλικό. Αλατίζετε και προσθέτετε το µοσχοκάρυδο και στο τέλος τα αβγά. Ανακατεύετε καλά για να οµογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Αδειάζετε το µείγµα σε ένα στρογγυλό λαδωµένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθµούς για 45 λεπτά και µέχρι η κρούστα να πάρει ένα ωραίο πυρόξανθο χρώµα.
5. Στο µεταξύ ετοιµάζετε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα ντοµατάκια, το λευκό κρασί, το χυµό της ντοµάτας και µπόλικο βασιλικό και δυόσµο. Την αφήνετε να σιγοβράσει και σερβίρετε κάθε κοµµάτι της πίτας µε λίγη σάλτσα.
Χρόνος προετοιμασίας 80'
308 θερµίδες



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin