Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Το Spiegel "αδειάζει" την Μέρκελ για τις δηλώσεις περί διακοπών

Το Spiegel "αδειάζει" την Μέρκελ για τις δηλώσεις περί διακοπών 
Το περιοδικό Spiegel, που κατά καιρούς μας έχει «στολίσει» για διάφορα θέματα ζητώντας μέχρι και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αδειάζει την Μέρκελ για τις χθεσινές της δηλώσεις περί διακοπών και υπερασπίζεται την Ελλάδα.

Σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού με τίτλο «Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου»καταρρίπτει έναν – έναν τους ισχυρισμούς της κ. Μέρκελ, η οποία είχε πει ότι πρέπει οι Έλληνες να μειώσουν τις διακοπές τους.

Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με τους αντιπάλους της να την κατηγορούν για λαϊκισμό, ενώ το περιοδικό δείχνει ότι είναι «μύθος» τα λεγόμενα της.

«Πολλές διακοπές, νωρίς στην σύνταξη και όχι τόσο επιμελείς. Αυτές τις εικόνες έχουν πολλοί Γερμανοί για τους Ευρωπαίους του Νότου. Τώρα τοποθετήθηκε προσωπικά για το ζήτημα  η Γερμανίδα Καγκελάριος: Η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να βοηθάει τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αν οι κάτοικοι της «γίνουν»… Γερμανοί. Καλό ακούγεται, αλλά ισχύουν τα επιχειρήματα της;», αναφέρει στην αρχή το δημοσίευμα και στην συνέχεια εκθέτει τα επιχειρήματα που δείχνουν ότι οι Γερμανοί κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές και βγαίνουν στην νωρίτερα!

Συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις χώρες Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Γερμανία, καταλήγει ότι οι οικονομίες των χωρών αυτών έχουν προβλήματα, «αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται στα 61,9 έτη (μέσος όρος), ενώ Ισπανοί και Γερμανοί στα 61,8. Οι Πορτογάλοι μάλιστα βγαίνουν στην σύνταξη στα 67.

Επίσης, οι Έλληνες απολαμβάνουν το πολύ 23 ημέρες άδεια τον χρόνο, ενώ οι Γερμανοί  30.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin