Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon 4,9 εκ. ο αριθμός των άνεργων Ισπανών

spanrev 

4,9 εκατομμύρια είναι ο αριθμός των ανέργων Ισπανών σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εθνικής Στατιστικής της Ισπανίας. Το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας (21,3% επίσημα) είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη αλλά η κυβέρνηση της Μαδρίτης δεν έχει πεισθεί πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά άνεργοι...
Έτσι, την Παρασκευή ξεκίνησε μια σκληρή καταστολή της παραοικονομίας, με αύξηση των προστίμων για τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι κάτω από το μετρητή για να διαφεύγουν των φόρων και  της κοινωνικής ασφάλισης. οι εκτιμήσεις  του κράτους για τα αδήλωτα ποσά αποδοχών υπολογίζονται σε 82 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία υποχώρησαν 8,6% από έτος σε έτος τον Μάρτιο και ο πληθωρισμός έφθασε το 3,5% τον Απρίλιο. Η κυβέρνηση, που αγωνίζεται έχοντας το τρίτο μεγαλύτερο έλλειμμα της ευρωζώνης, έχει ως ελπίδα την καταστολή της παραοικονομίας, με μεγαλύτερα πρόστιμα και την ενίσχυση των ελέγχων (τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει).
Δεν είναι να απορεί κανείς με την επιθυμία του Θαπατέρο να μη διεκδικήσει τρίτη θητεία υπό αυτές τις συνθήκες.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin