Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δυσλεξία - Η αρχή της επιτυχίας !

 
Οι δυσλεκτικοί είναι συνήθως έξυπνοι και εφευρετικοί επειδή υπερέχουν στην δημιουργικότητα λόγω κατασκευής. Η δυσλεξία είναι μία μορφη μαθησιακής δυσκολίας, όπου άτομα δυσκολεύονται στην ανάγνωση και την γραφή, είναι ανορθόγραφα και πολλές φορές αντιστρέφουν τα σύμβολα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι άτομα ευφυίας ανώτερη του φυσιολογικού με ασυνήθιστα δημιουργικά ταλέντα. Πολλοί άνθρωποι που δεν κατανοούν το χάρισμα του να είσαι δυσλεξικός θεωρούν ότι αυτά τα άτομα που το έχουν είναι καθυστερημένοι ή κουτοί. 

Η ιστορία όμως έρχεται να τους διαψεύσει.
Καλλιτέχνες όπως ο Leonardo Da Vinci, o Roden και ο Walt Disney, ηθοποιοί όπως ο Tom Cruise, o Sylvester Stallone, o Anthony Hopkins, η Whoopi Goldberg, η Salma Hayek και τον Robin Williams, τραγουδιστές όπως η Cher, πολιτικοί όπως ο Winston Churchill, o Rockefeller και ο Washington, δημοσιογράφοι όπως η Sophy Fisher, σχεδιαστές μόδας όπως ο Tommy Hilfiger, συγγραφείς όπως η Agatha Christie και ο Hans Christian Anderson  και ο πρόεδρος του συμβουλίου βραβείων Pulitzer, Roger Wilkins, επιχειρηματίες όπως ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson και επιστήμονες όπως ο Alber Einstein και ο Thomas Edison.
Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στα παιδικά τους χρόνια και αντιμετώπιδαν η αντιμετωπίζουν μετά την ενηληκιωσή τους κατάφεραν να τα πολεμήσουν, να καταξιωθούν και να κατακτήσουν υψηλές θέσεις στο επάγγελμα που διάλεξαν.
Το χάρισμα της δυσλεξίας είναι το χάρισμα της κυριαρχίας. 'Οταν κάποιος έχει κυριαρχήσει πάνω σε κάτι το έχει μάθει τόσο καλά που μπορεί να το κάνει χωρίς να σκέφτεται. Κυριαρχώ σε κάτι σημαίνει το μαθαίνω πραγματικά. Αν οι διαδικασίες της δημιουργίας και της μάθησης είναι ταυτόσημες, τότε κάθε φορά που κάποιος κυριαρχεί σε κάτι, δημιουργεί τη γνώση που χρειάζεται για να το κάνει, γιατί κάθε ουσιαστική γνώση είναι εμπειρική.
Δεν είναι καταπληκτικό ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να γίνουν μεγαλοφυϊες παρά το γεγονός ότι είχαν δυσλεξία ;;;
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin