Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Διεθνής τουριστική έκθεση Βιέννης - Ferienmesse 2011

 
Με ιδιαίτερη επιτυχία και αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση κατά την προσεχή τουριστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 – 16 Ιανουαρίου, η διεθνής τουριστική έκθεση της Βιέννης.
116.820 επισκέπτες ενημερώθηκαν για προγράμματα και προορισούς απο 800 εκθέτες απο 70 διαφορετικές χώρες.

Το αμείωτο ενδιαφέρον διαγράφεται και απο την αύξηση που παρουσιάστηκε στις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο, στο περίπτερο της Ruefa Reisen, ιδίως το Σάββατο. Οι χώρες της Μεσογείου, με πρώτη την Ελλάδα, είχαν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, με εξαίρεση την Τυνησία, λόγω των τελευταίων γεγονότων στη χώρα. Αυτό είναι εξάλλου ενδεικτικό ως προς το πόσο ευάλωτη σε γεγονότα που άπτονται της ασφάλειας, είναι η ανάλογη ζήτηση.

Το επίπεδο τιμών παραμένει ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στην απόφαση επιλογής προορισμού, κυρίως για οικογένειες, σε συνδυασμό με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Δ/ντή της Ruefa (μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας), Mag. Harald Nograsek.

Παρά την άνοδο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη ζήτηση για εξατομικευμένες διακοπές (Individuals), εντούτοις, τα πακέτα διακοπών για διακοπές αναψυχής (ήλιος – Θάλασσα) παραμένουν στην πρώτη θέση προτίμησης με 42%. Ακολουθούν σύντομες διακοπές πόλεων (26%), διακοπές με δραστηριότητες (25%) και Wellness (17%).

Έρευνα του Ινστιτούτου Κarmasin που διεξήχθη στη διάρκεια της έκθεσης, φέρει το 77% των ερωτηθέντων να έχουν προγραμματίσει να πραγματοπιήσουν διακοπές, ποσοστό 30% πρόκειται να ξοδέψει μεταξύ 500 και 1.000 €, 24% 1.000 έως 2.000 € και 17% από 2.000 έως 5.000 € (όπου δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό για φαγητό, αγορές, εκδρομές).

Το περίπτερο της Ελλάδας απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Λιτό, λειτουργικό και ανοικτό, προσέλκυσε καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης πλήθος επισκεπτών που ενημερώθηκαν απο τους Έλληνες συνεκθέτες από Κύθηρα, Ρόδο, Κάρπαθο, Χαλκιδική, Μαγνησία, Σκιάθο, Αργολίδα, Κρήτη (Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), Κέρκυρα-Παξοί, Κεφαλονά-ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Attika Reisen, Helios Hotels & Resorts και Superfast .

Η προοπτική που διαγράφεται ως προς την πορεία της τουριστικής κίνησης είναι ιδιαίτερα ευνοίκή, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία των κρατήσεων και της ζήτησης, η οποία παρουσιάζει άνοδο στο σύνολο των Tour Operator.
Ενδεικτικό του γεγονότος είναι τα εκτενή προγράμματα για ελληνικούς προορισμούς και η αύξηση των εβδομαδιαίων πτήσεων - lauda air 56 πτήσεις σε 18 ελλ. προορισμούς και η Flyniki 40 πτήσεις σε 8 ελλ. προορισμούς.

Συνέντευξη τύπου – Special Olympics

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου συνέντευξη τύπου, παρουσία της Αντιδημάρχου Βιέννης κας Βασιλάκου ως επίτιμης προσκεκλημένης, του Περιφερειάρχη Ιονίων κ. Σπύρου Σπύρου, του Δημάρχου Κέρκυρας
κ. Γιάννη Τρεπεκλή, και του Προέδρου της τοπικής (Κέρκυρα) επιτροπής για τους special Olympics κ. Δημήτρη Χαρίτου.
Οι εκπρόσωποι της Κέρκυρας αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας της αυστριακής ομάδας (όπως επίσης και των ομάδων της Γερμανίας και της Ιταλίας ) για 4 ημέρες στο νησί τους.

Στην ομιλία του ο Δ/ντής του ΕΟΤ Αυστρίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας και την αισιόδοξη προοπτική της, δίνοντας στοιχεία και παραμέτρους που την συνιστούν και την επηρεάζουν, ενώ παρουσίασε και το You in Greece. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη διοργάνωση των Special Olympics στην Αθήνα (25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου) που αποτελεί το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

Η αντιδήμαρχος Βιέννης κα. Βασιλάκου, εξήρε τη σημασία των αγώνων και την πρωτοβουλία των φορέων της Κέρκυρας για τη φιλοξενία των 230 Αυστριακών αθλητών. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και πολλά μετάλλια στην αυστριακή ομάδα.
Ο αντιπρόεδρος των Special Olympics της Αυστρίας κ. Angelini συνοδευόμενος απο πολλά παιδιά της ομάδας, απήυθυνε και εκείνος σύντομο χαιρετισμό, επαινώντας την πρωτοβουλία της Κέρκυρας.
Την συνέντευξη παρακολούθησαν πλήθος αυστριακών δημοσιογράφων, ανταποκριτών, Tour Οperators και των ελληνικών διπλωματικών αρχών.

Τόσο στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου όσο και στις άλλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την ελληνική παρουσία στην Έκθεση (ελληνική βραδιά, οινογνωσία, παρουσιάσεις ελληνικών μουσικών συγκροτημάτων στο ελληνικό περίπτερο και στις δύο σκηνές του εκθεσιακού χώρου), οι συνεκθέτες είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τους κυριότερους εκπροσώπους και επαγγελματίες του κλάδου και να συμφωνήσουν συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης για την προβολή των περιοχών τους και προώθηση των κρατήσεων.

Η ένταξη νέων προορισμών, όπως το Πήλιο στο πρόγραμμα αυστριακών αεροπορικών εταιρειών και διοργανωτών ταξιδίων, αντανακλούν το ενδιαφέρον που υπάρχει στην Αυστρία για την περαιτέρω άνοδο της τουριστικής κίνησης προς Ελλάδα.
Σημειώνουμε ότι, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των Αυστριακών και δη στην πρώτη θέση όσον αφορά στον οργανωμένο τουρισμό.
Σημειώνουμε ότι περίπου 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας και μάλιστα με υψηλό ποσοστό επανεπισκεπτών. Παρά το μικρό μέγεθος του πληθυσμού της (8 εκατομ.), η Αυστρία συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα χωρών προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin