Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Επτά ψέματα για τις δίαιτες

 
 Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξεκινούν μια δίαιτα θεωρούν πως με το να αποφεύγουν γεύματα, λίπη και υδατάνθρακες, θα καταφέρουν να χάσουν γρήγορα τα περιττά κιλά. Επιστήμονες και ερευνητές από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν πλέον πως ήρθε η ώρα να καταρριφθούν κάποιοι πολύ δημοφιλείς μύθοι σχετικά με τη σωστή δίαιτα.

1. Η παράλειψη ενός γεύματος βοηθά στην απώλεια βάρους.
Ερευνες δείχνουν πως όσοι αποφεύγουν το πρωινό, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι. «Αν παραλείψουμε ένα γεύμα, αυξάνεται το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα να τρώμε λαίμαργα και να παίρνουμε βάρος» τονίζει η διαιτολόγος Αζμίνα Γκοβίντζι.

2. Τα λίπη κάνουν κακό στον οργανισμό. «Η κατανάλωση ακόρεστου λίπους είναι απαραίτητη» σημειώνει η διατροφολόγος Φιόνα Κερκ, επισημαίνοντας πως «τα ακόρεστα λιπαρά βρίσκονται σε αφθονία στο ελαιόλαδο, στο ηλιέλαιο, στους ξηρούς καρπούς, στο αβοκάντο, στον τόνο και στον σολομό».
3. Μπορείς να «κάψεις» ένα χάμπουργκερ κάνοντας γυμναστική.
«Για να κάψεις ένα κιλό σωματικού λίπους, απαιτούνται σχεδόν 25 χλμ. τρεξίματος» λέει ο γυμναστής Ντέιβιντ Φλέτσερ. Οπότε καλύτερα να προσέχεις τι ακριβώς τρως, παρά να ξημεροβραδιάζεσαι κατόπιν στο γυμναστήριο.

4. Τα προϊόντα light ενδείκνυνται στη δίαιτα.
Ερευνα του Πανεπιστημίου του Πέρντιου στην Ιντιάνα των ΗΠΑ θεωρεί πως τα προϊόντα light αντί να κάνουν καλό, μας παχαίνουν επειδή οι τεχνητές γλυκαντικές ύλες στέλνουν εντολή στον εγκέφαλο πως «πρέπει να καταναλώσει κι άλλη ζάχαρη». 5. Χάνουμε κιλά αν δεν τρώμε υδατάνθρακες.
«Δεν είναι οι υδατάνθρακες που παχαίνουν, αλλά οι θερμίδες που περιέχουν» επισημαίνει η διατροφολόγος Τζέιν Γκρίφιν , προσθέτοντας πως «χρειαζόμαστε υδατάνθρακες, όπως το καστανό αναποφλοίωτο ρύζι».
6. Μόνο οι αυστηρές δίαιτες αδυνατίζουν. Λάθος: η καλύτερη δίαιτα για να χάσετε κιλά μόνιμα και να διατηρηθείτε είναι να... μην κάνετε δίαιτα! Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη δίαιτα είναι να αλλάξουμε τον τρόπο διατροφής μας.

7. Οι «γρήγορες» δίαιτες αποτοξίνωσης κάνουν καλό.
Οι δίαιτες αποτοξίνωσης επιβάλλουν την κατανάλωση μιας ομάδας τροφίμων για ένα χρονικό διάστημα και τον αποκλεισμό άλλων τροφίμων. «Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αρρυθμίες, ζαλάδες, πονοκεφάλους, ναυτία, υπόταση και έντονη καταβολή» καταλήγει η κυρία Γκρίφιν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin