Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ζιμπάμπουε: Τους 2.344 αγγίζουν οι υπεραιωνόβιοι σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους


Ψηφοφόρους, όλων των ηλικιών, από μικρότερους του ενός ετούς, μέχρι μεγαλύτερους των 120, εμφανίζουν οι εκλογικοί κατάλογοι της Αφρικανικής χώρας. 


Σχεδόν το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Ζιμπάμπουε είναι... νεκροί ενώ σχεδόν 2.500 άνθρωποι είναι υπεραιωνόβιοι, σύμφωνα με έκθεση ενός ανεξάρτητου οργανισμού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση του Δικτύου Υποστήριξης Εκλογών της Ζιμπάμπουε (ZESN) τονίζεται ότι το 27% των ονομάτων στους εκλογικούς καταλόγους ανήκουν σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Με βάση τους καταλόγους, η Ζιμπάμπουε είναι η χώρα με τους περισσότερους υπεραιωνόβιους του κόσμου: συνολικά 2.344 άτομα. Από αυτούς μάλιστα εννέα έχουν γεννηθεί τον... προπερασμένο αιώνα, μεταξύ 1890-1900, είναι δηλαδή ηλικίας 111 έως 120 ετών.

Στους εκλογικούς καταλόγους πάντως εντοπίστηκαν και 93 «ψηφοφόροι» ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Το κόμμα ZANU-PF του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε θέλει να διεξαχθούν φέτος εκλογές με σκοπό να σταματήσει να μοιράζεται την εξουσία με το Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή του πρωθυπουργού Μόργκαν Τσβανγκιράι. Ο τελευταίος πάντως εκτιμά ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών.

Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin