Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι "τεμπέληδες" Έλληνες βάζουν τα γυαλιά στους Γερμανούς

Οι Γερμανοί εργάζονται λιγότερο, ενώ δεν παράγουν περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, παρότι συνταξιοδοτούνται αργότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η “Le Monde” και καταρρίπτουν το μύθο που “έπλασε” η Γερμανίδα Καγκελάριος για “δουλευταράδες Γερμανούς και τεμπέληδες Έλληνες”.


Ο οικονομολόγος Πατρίκ Αρτούς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη, “πριν καταλήξει κανείς στο συµπέρασµα ότι τα προβλήµατα των οικονοµιών του ευρωπαϊκού Νότου οφείλονται στην οκνηρία, είναι χρήσιµο να ρίξει µια µατιά στους αριθµούς”.

Σύµφωνα µε στοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119!

“Ακόµη και εάν το όριο συνταξιοδότησης είναι µεγαλύτερο στη Γερµανία (65 έτη τώρα και 67 στο µέλλον) η πραγµατική µέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια. Οι Γερµανοί συνταξιοδοτούνται στα 62,2,οι Ισπανοί στα 62,3, οι Πορτογάλοι στα 62,6 και οι Ελληνες στα 61,5. Οι Γάλλοι βρίσκονται πιο κάτω, καθώς κατά µέσο όρο συνταξιοδοτούνται στο 60όέτος της ηλικίας τους”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος οικονοµολόγος.

Ακόμη, η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερµανία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα µε την κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Νότια Ευρώπη.

Όσον αφορά στην ωριαία παραγωγικότητα των Γερµανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο, αλλά δεν είναι µεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων.

Η δύναµη της γερµανικής οικονοµίας κρύβεται στην καινοτομία, κατά τον Αρτούς. Το Βερολίνο διαθέτει το 2,82% του ΑΕΠ στην έρευνα και την ανάπτυξη όταν η Μαδρίτη ή η Λισαβώνα µόλις το 1,38%.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin