Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Απριλίου
(
428
)
-
▼
Απρ 05
(
43
)
- Σχολείο για νεκροθαύτες!
- ΣΕΞ: 7 λεπτομέρειες... που δεν γνωρίζετε
- Η Γη στον Mηχανισμό των Αντικυθήρων
- Ο ορισμός της τραγωδίας
- Ο φορητός υπολογιστής "έκλεισε" τα 30
- Το άδειο πορτοφόλι μπορεί να σκοτώσει τον άντρα
- Έριξε το αυτοκίνητό της από τον 5ο όροφο ενός πάρκ...
- Διακοσμητική οφθαλμαπάτη! [vid]
- Eνα υπέροχο μυαλό ετών 16
- Στην φόρα άπλυτα πρωταγωνιστών ροζ ταινιών από την...
- Οι δημόσιες υπηρεσίες ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ
- Η κιβωτός των σπόρων...
- Οι τράπεζες "ρίχνουν βάρος" στο e-banking
- Νεκρός Έλληνας ναυτικός στο Χιούστον
- Τρία χρόνια κάθειρξη σε νεαρό hacker
- Ο Έλληνας που έστειλε στο Τόκιο 50.000 σκευάσματα ...
- Κανέλα κατά του διαβήτη
- Ταξιδιωτική οδηγία για την Ιαπωνία
- Κόλπος Μεξικού: ανακαλύφθηκε αποικία κοραλλιών 2.0...
- Απόφαση κατά του Google Street View από ελβετικό δ...
- Έκρυβαν στην εκκλησία τον εκτυπωτή πλαστών χαρτονο...
- Στην Πόλη το βραβείο καλύτερου κατασκευαστή λύρας
- Τηλεστάρ από το PC σας!
- Βρήκαν το μυστικό μακροζωΐας και όπλο κατά Αλτσχάιμερ
- Ο τραγουδιστής έγινε... πρόεδρος!
- «Stop» στους γευστικούς πειρασμούς
- "Τσουχτερά" φέτος τα ναύλα
- Αλλάζει άρδην η εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης
- Ασφαλή τα πυρηνικά εργοστάσια σε ΗΠΑ και Ευρώπη
- Επιπτώσεις από την τρύπα του όζοντος και στην Ελλάδα
- Τρομερό ντοκουμέντο με τον πρώτο νεκρό στο διάστημα
- Ιός έχει μολύνει πάνω από 1 εκατ. ιστοσελίδες
- Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο
- Αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος μετά από ...
- Απαξιωτικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος για Ελλάδα
- Στο στόχαστρο του FBI η “φιλάνθρωπη” Mαντόνα..
- Μηχανές αναζήτησης ανάλογα με τη θρησκεία του χρήστη
- ROCKWAVE: Ερχονται και οι Editors
- Αμφισβητείται η γνησιότητα των “βιβλίων” για τον Ι...
- Βραυρώνα: Μονοπάτι για τυφλούς σε υγρότοπο
- Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 05/04/2011
- Καλημέρα...
-
▼
Απρ 05
(
43
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Απριλίου
(
428
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Απριλίου 2011
«Stop» στους γευστικούς πειρασμούς
11:50 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Γίνεται ένα χάπι να «εξουδετερώσει» τη δελεαστική μυρωδιά των φαγητών, βοηθώντας μας να αντισταθούμε στον πειρασμό; Ναι, λένε οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τον λόγο που τα φαγητά μας μυρίζουν καλύτερα όταν πεινάμε, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την παρασκευή χαπιών ή ρινικών σπρέι που να ρυθμίζουν αυτή τη διαδικασία.
Τέτοιου είδους σκευάσματα θα μας βοηθούν να αντιστεκόμαστε στον πειρασμό φαγητών που αν και πολύ νόστιμα είναι εξαιρετικά λιπαρά.
Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο που οι δροσόφιλες αντιδρούν σε φρουτώδη περισσεύματα φαγητού στο πιάτο. Παρά το μικροσκοπικό τους μέγεθος οι δροσόφιλες έχουν πολλά κοινά γονίδια με τους ανθρώπους και γι' αυτό χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακές μελέτες. «Παρατηρήσαμε ότι οι πεινασμένες μύγες περνούσαν περισσότερο χρόνο περπατώντας γύρω από την πηγή του φαγητού, ενώ οι χορτάτες πετούσαν σε ολόκληρο τον χώρο και κυρίως στην περίμετρο», ανέφεραν οι επιστήμονες.
Η απόδειξη ότι τα έντομα έλκονταν στο φαγητό από την οσμή ήρθε όταν οι επιστήμονες τους αφαίρεσαν τις κεραίες της όσφρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δροσόφιλες να σταματήσουν να περιφέρονται γύρω από το φαγητό, αναφέρεται στην επιθεώρηση Cell. Άλλη έρευνα, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, έδειξε ότι όταν τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό πέφτουν με την πείνα, παράγεται μία πρωτεΐνη που καθιστά τις οσμές πιο έντονες.
«Φαίνεται ότι η μύτη περιορίζει τις μυρωδιές όταν η ινσουλίνη στον οργανισμό είναι άφθονη» σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας Τζινγκ Γουόνγκ. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να οδηγήσει στην παρασκευή ενός ρινικού σπρέι ινσουλίνης που να καταστέλλει τις οσμές με αποτέλεσμα τα φαγητά να καθίστανται λιγότερο δελεαστικά.
Τέτοιου είδους σκευάσματα θα μας βοηθούν να αντιστεκόμαστε στον πειρασμό φαγητών που αν και πολύ νόστιμα είναι εξαιρετικά λιπαρά.
Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο που οι δροσόφιλες αντιδρούν σε φρουτώδη περισσεύματα φαγητού στο πιάτο. Παρά το μικροσκοπικό τους μέγεθος οι δροσόφιλες έχουν πολλά κοινά γονίδια με τους ανθρώπους και γι' αυτό χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακές μελέτες. «Παρατηρήσαμε ότι οι πεινασμένες μύγες περνούσαν περισσότερο χρόνο περπατώντας γύρω από την πηγή του φαγητού, ενώ οι χορτάτες πετούσαν σε ολόκληρο τον χώρο και κυρίως στην περίμετρο», ανέφεραν οι επιστήμονες.
Η απόδειξη ότι τα έντομα έλκονταν στο φαγητό από την οσμή ήρθε όταν οι επιστήμονες τους αφαίρεσαν τις κεραίες της όσφρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δροσόφιλες να σταματήσουν να περιφέρονται γύρω από το φαγητό, αναφέρεται στην επιθεώρηση Cell. Άλλη έρευνα, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, έδειξε ότι όταν τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό πέφτουν με την πείνα, παράγεται μία πρωτεΐνη που καθιστά τις οσμές πιο έντονες.
«Φαίνεται ότι η μύτη περιορίζει τις μυρωδιές όταν η ινσουλίνη στον οργανισμό είναι άφθονη» σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας Τζινγκ Γουόνγκ. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να οδηγήσει στην παρασκευή ενός ρινικού σπρέι ινσουλίνης που να καταστέλλει τις οσμές με αποτέλεσμα τα φαγητά να καθίστανται λιγότερο δελεαστικά.
Ετικέτες
Διατροφή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου