Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Στην ελληνική μειονότητα της Πόλης περνούν 15 σχολεία

 

«Ένα ακόμα αίτημα της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη ικανοποιείται», μετά την απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική καταγραφή της παύσης λειτουργίας μειονοτικών σχολείων «που είναι απολύτως αδρανή για πολλές δεκαετίες», λέει ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων κ. Λάκης Βίγκας.
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, αποσύρεται από περισσότερα από 15 σχολικά κτίρια, στα οποία διατηρούντο εικονικά «διευθυντές» απεσταλμένοι από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.

«Τα σχολικά αυτά κτίρια μπορούν πλέον να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν για τις πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της ομογένειας», λέει ο κ. Βίγκας.
Μέχρι σήμερα η τουρκική διοίκηση, υποστήριξε ότι η συνθήκη της Λοζάννης απαγόρευε τη διοικητική καταγραφή της πραγματικής κατάστασης.
Ήδη έχει ρυθμιστεί η απομάκρυνση του υπουργείου Παιδείας από τα εκπαιδευτήρια της συνοικίας των Ταταύλων, του Αρναούτκιοϊ και του Ιωακείμιου Λυκείου στην περιοχή Μπαλατά του Φαναρίου.
«Το Υπουργείο αποφάσισε να αποσυρθεί μετά από πολλές δεκαετίες, και μετά από πολλές παρεμβάσεις μας» λέει ο κ. Βίγκας και τονίζει ότι μπορούν πλέον τα κτίρια των εκπαιδευτηρίων να χρησιμοποιηθούν «ως πολιτιστικά κέντρα, μουσεία, ή ακόμα και ξενώνες για όσους έρχονται από την Ελλάδα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin