Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Κανελόνια






Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κονσέρβες τοματάκι



Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε

-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ

-Αλατοπιπερώνετε

-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο

-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά

-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι

-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

-Αφαιρείτε την κανέλλα

-Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί

-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin