Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δημόσια έργα εναντίον... διαδηλώσεων στην Κίνα

Δημόσια έργα εναντίον... διαδηλώσεων στην Κίνα
Δημόσια έργα, αστυνομία και σιδερένιο έλεγχο στους δημοσιογράφους και στη ροή της πληροφορίας συνδύασε η κινεζική κυβέρνηση, για να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αντικαθεστωτικής διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί μέσω διαδικτύου στο Πεκίνο και στη Σανγκάη, αλλά και την καταγραφή οποιασδήποτε «ύποπτης» κίνησης. Κινεζική ιστοσελίδα είχε καλέσει για την πραγματοποίηση «συγκεντρώσεων γιασεμιού» (σ.σ. η εξέγερση της Τυνησίας έχει ονομαστεί Επανάσταση του Γιασεμιού) σε 13 πόλεις της Κίνας.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες από το Πεκίνο, το καθεστώς έχει αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μπροστά από ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού McDonalds, που είναι το σημείο της συγκέντρωσης, ξεκίνησαν μεγάλης έκτασης δημόσια έργα! Μέσα στο εστιατόριο, αλλά και γύρω από αυτό υπάρχουν αστυνομικοί με στολές, αλλά και με πολιτικά, ενώ χθες, την ώρα που ήταν να ξεκινήσει η συγκέντρωση, πολλοί δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να μην καταγράψουν τι συμβαίνει στην περιοχή.

Γάλλοι, Ισπανοί, Γερμανοί και Αμερικανοί δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στο κρατητήριο. Αντίστοιχα στη Σαγκάη χθες, πολλοί αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί κοντά στην Πλατεία Λαού, που ήταν και το σημείο συγκέντρωσης, ενώ οχήματα εκτίναξης νερού κατέβρεχαν το οδόστρωμα συνεχώς. Δεν υπήρξε καμία αναφορά για την πραγματοποίηση κάποια συγκέντρωσης στην περιοχή της Σαγκάης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin