Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
-
▼
Ιανουαρίου
(
1371
)
-
▼
Ιαν 27
(
27
)
- Ελληνοαμερικανίδα υποψήφια για το Όσκαρ κοστουμιών
- Επαγγελματική διέξοδος για τις γυναίκες ο κλάδος α...
- Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από το iPhone,iPad ή iP...
- Τραυλός βασιλιάς με δώδεκα σκήπτρα
- Τα παιδιά μας διδάσκονται: Δεν είναι ελληνικά τα Ί...
- Η Google “λογοκρίνει” λέξεις κλειδιά σχετικά με πα...
- Sony NGP (PSP 2) “Next Generation Portable” παρουσ...
- Ο χρυσός της Ελλάδας
- Το HPV DNA τεστ θ' αντικαταστήσει το τεστ Παπανικο...
- Και αρσενικό στα αιωρούμενα σωματίδια πάνω από την...
- Facebook phone από την HTC;
- ΙΧ: Στον... αέρα η απόσυρση
- Πρασίνισε το Σέιχ Σου 14 χρόνια μετά την πυρκαγιά-...
- Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συντονιστής του ευρωπαϊκού ...
- Βρετανία: Δωρεάν Internet από την Ο2
- Το Facebook προσθέτει HTTPS και μια «κοινωνική» εν...
- Το βιολογικό ρολόϊ είναι ίδιο για όλα τα όντα
- Online θρήνος κάνει θραύση!
- Έρχονται χιόνια και βροχές
- Τουρκική «βόλτα»... στην Εύβοια
- Θύμα χάκερ ο Mr. Facebook
- Χάστε κιλά κλείνοντας το καλοριφέρ!
- Καταστρεπτική Καλημέρα... :P
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Καρμπονάρα η γνήσια
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 27/01/2011
- Καλημέρα... καλησπέρα!
-
▼
Ιαν 27
(
27
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Καρμπονάρα η γνήσια
12:21 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά για 5-6 άτομα
½ κιλό μακαρόνια νο 6
30 γραμ βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
125 γραμ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουτ σούπας λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών
5 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά.
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο. Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η καρμπονάρα στα ελληνικά εστιατόρια και κουζίνες γίνεται προσθέτοντας κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο Σημείωση. Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο.
Ετικέτες
καρμπονάρα
,
συνταγές
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου