Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Επαγγελματική διέξοδος για τις γυναίκες ο κλάδος απ' ευθείας πωλήσεων


Επιχειρηματική ευκαιρία, ειδικά σε περιόδους κρίσης αποτελεί η εταιρεία απευθείας πωλήσεων Amway, η οποία έχει παρουσία και στην Ελλάδα, τα τελευταία 15 χρόνια, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της κ. Γιώργος Αποστολόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. 

Στη χώρα μας ο συνολικός τζίρος της αγοράς απευθείας πωλήσεων εκτιμάται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης θεωρούνται σημαντικές, αφού ολοένα και περισσότερες κυρίως γυναίκες βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο σε αυτόν τον τομέα, που δεν χρειάζεται υψηλά κεφάλαια και προσφέρει ευελιξία, σύμφωνα με τον κ. Γ. Αποστολόπουλο.


H Amway Hellas, θυγατρική της Amway Corporation, ιδρύθηκε στις αρχές του 1996. Από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, η Amway Hellas παρουσιάζει ανοδική πορεία, διαθέτοντας μια γκάμα προϊόντων καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής, οικιακής φροντίδας και οικιακού εξοπλισμού, που ξεπερνούν τα 450, που υποστηρίζονται από 100% εγγύηση ικανοποίησης, ενώ έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο ιδιοκτητών επιχείρησης Amway και Μελών (προνομιακών πελατών), που υπερβαίνουν τους 30.000. 

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών επιχείρησης Amway ή αλλιώς πελάτες ανήκουν στο γυναικείο φύλο και ξεκινούν αυτή τη δραστηριότητα για να συμπληρώσουν τον οικογενειακό προϋπογισμό. Σύμφωνα με στοιχεία του 2010, τα έσοδα της Amway Hellas ανήλθαν στα 13,4 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι η Amway αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες απευθείας πωλήσεων στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1959 και σήμερα, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες και περιοχές, στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική με συνολικό κύκλο εργασιών 9 δις δολάρια Αμερικής για το έτος 2010. Η Amway απασχολεί περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, ενώ αριθμεί 3 εκατομμύρια και πλέον Ιδιοκτητών Επιχείρησης Amway (ΑΒΟ) παγκοσμίως. 

Η Amway διαθέτει 450 και πλέον προϊόντα ομορφιάς, ευεξίας και οικιακής φροντίδας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παράγεται στις ΗΠΑ. Περισσότερα από 65 εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και εγγύησης ποιότητας παγκοσμίως, διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία των προϊόντων. Επτακόσιοι και πλέον επιστήμονες και περίπου 500.000 τεστ που πραγματοποιούνται ετησίως, εγγυώνται την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων.


Η Ομοσπονδία των Συνδέσμων Απευθείας Πωλήσεων είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί τον κλάδο τον εταιρειών Απευθείας Πωλήσεων, και αριθμεί 27 μέλη Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Απευθείας Πωλήσεων, όπου 22 από αυτούς βρίσκονται σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Ομοσπονδία αυτή εκπροσωπεί άμεσα διαμέσου εταιρικών μελών της και έμμεσα διαμέσου των εθνικών ομοσπονδιών, 1.000 και πλέον εταιρείες Απευθείας Πωλήσεων με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ και 12 εκατομμύρια Ανεξάρτητους Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων. Η Amway Hellas είναι Μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Απευθείας Πωλήσεων από το 1998 και έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο σαν ιδρυτικό μέλος στη σύσταση του νέου Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Απευθείας Πωλήσεων (Ε.Σ.Ε.Α.Π) το 2007.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin