Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Παγωτό μες στο χειμώνα από τη Google


Το λειτουργικό σύστημα που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του iOS 5 της Apple παρουσίασε και επισήμως η Google. Η νέα έκδοση του Android, με κωδική ονομασία «Ice Cream Sandwich» θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους και θα είναι το «μυαλό» μιας νέας γενιάς κινητών τηλεφώνων, αλλά και ταμπλετών.
Ταυτόχρονα με το λειτουργικό παρουσιάστηκε και η πρώτη συσκευή που θα το χρησιμοποιεί, το Galaxy Nexus, το οποίο έχει κατασκευαστεί από τη Samsung, σε συνεργασία με τη Google. Διαθέτει χαρακτηριστικά που μέχρι πρόσφατα συναντούσαμε σε φορητούς υπολογιστές, όπως διπύρηνο επεξεργαστή που "τρέχει" στα 1,2 GhZ, 1 GB μνήμη και μιά οθόνη τεραστίων διαστάσεων (4,65 ίντσών) με ανάλυση 1280x720.

Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν τη διάθεση στο κοινό του iOS από την Apple. Google και Samsung αποφάσισαν την ολιγοήμερη αναβολή της, συμμετέχοντας στο πένθος για το θάνατο του Στιβ Τζομπς.


PostHeaderIcon Παγκόσμια ημέρα οστεοπόρωσης: Αυτά που πρέπει να ξέρετε

 
Αίνιγμα: Πως μπορεί μία γυναίκα να πάθει κάταγμα, χωρίς να κτυπήσει καθόλου;
Απάντηση: Εάν έχει οστεοπόρωση!

Με τέτοια παρόμοια αινίγματα θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επί μακρόν. Όπως, π.χ. πως μπορούν τα κόκαλα μιας σαραντάχρονης γυναίκας να φαίνονται ότι είναι κόκαλα εβδομηντάχρονης; Πως μπορεί μία υγιής και δραστήρια γυναίκα, μόλις να μπορεί να στέκεται στα πόδια της; Τι μπορεί να προκαλέσει απότομο πόνο σαν μαχαιριά στην πλάτη και στον μηρό;
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι : η οστεοπόρωση!

PostHeaderIcon Κατάλληλος σνδυασμός κρασιού με φαγητό

Κάβα με προσωπικότητα: Το κατάλληλου κρασιού για συνδυασμό με  το αντίστοιχο φαγητό 
Ο τρόπος με τον οποίο ετοιμάζονται τα λαχανικά μετατρέπει ή ενισχύει τις αρχικές γεύσεις και μυρωδιές. Σερβίρονται τηγανιτά, βραστά, στον ατμό, σε κλειστή κατσαρόλα, ανάμικτα, πουρέ, γκραντιναρισμένα, ψητά ή και γεμιστά. Συνδυάζονται εκτός από κρεατικά και με φρούτα όπως πορτοκάλι, ανανάς, μήλο, αχλάδι, μούρα.
Ο συνδυασμός τους με κρασί εξαρτάται από το κρέας, το ψάρι ή τη σάλτσα από την οποία συνοδεύονται.

Ριζόττο με μανιτάρια: Μέτριο κόκκινο

Λαχανικά με τσίλι: Μέτριο κόκκινο
Τρούφα μαύρη: Ξηρός αφρώδης ή σαμπάνια brut
Μελιτζάνες ιμάμ: Μέτριο κόκκινο
Τάρτα με κρεμμύδια και πράσο: Αρωματικό, φρουτώδες, πικάντικο λευκό κρασί



PostHeaderIcon Τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης

Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης πρέπει να απορρίπτουμε μόνο προϊόντα που είναι κατασκευασμένα από συγκεκριμένα υλικά (αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό, γυαλί και χαρτί). Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που παρότι έχουν τέτοια σύσταση, δεν είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν. Ας δούμε ενδεικτικά κάποια από αυτά.
  • Βιντεοκασέτες, CD/DVD, μπαταρίες, φωτογραφίες
  • Γάντια, Βούρτσες πλαστικές
  • Ηλεκτρικά είδη
  • Ιατρικά απόβλητα
  • Κούκλες-παιχνίδια
  • Λαμπτήρες
  • Μαχαιροπίρουνα (πλαστικά και μεταλλικά)
  • Μπάλες, δερμάτινα είδη, ρούχα, ρολόγια
  • Ξύλινα αντικείμενα
  • Πλαστικά έπιπλα
  • Στυλό, σελοτέιπ
Όλα τα παραπάνω υλικά είναι ακατάλληλα για ανακύκλωση στους συγκεκριμένους κάδους, ή και γενικότερα ακατάλληλα προς ανακύκλωση. Δεν είναι λίγα τα προϊόντα που περιέχουν χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν και τα άλλα προϊόντα (π.χ. να τα διαβρώσουν). Σε άλλα υπάρχει το πρόβλημα της μόνιμης φθοράς. Δηλαδή είναι εύκολο να ξεπλύνουμε κάποιο δοχείο και να το τοποθετήσουμε στην ανακύκλωση, δεν συμβαίνει όμως  το ίδιο με τα ρούχα ή πλαστικά ιατρικά απόβλητα.

PostHeaderIcon Τα μυστικά του σεξ & τα ζώδια




Κριός: κεφάλι και πρόσωπο
Ο Κριός διεγείρεται περισσότερο, όταν του αγγίζετε το μέτωπο και τους κροτάφους. Του αρέσει να παίζετε με τα μαλλιά του, γι΄αυτό περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από αυτά. Στη γυναίκα Κριό αρέσουν τα φιλιά ιδιαίτερα με άντρες που έχουν μούσι ή μουστάκι, Λένιν, Φρόυντ, τέτοια πράγματα. Αν της αγγίξετε ελαφρά τα χείλη, η αίσθηση του φιλιού που θα της αφήσετε, θα είναι απλώς καταπληκτική!

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Πρασοκεφτέδες

Πρασοκεφτέδες 
 
Υλικά
6 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες και λιωμένες με το πιρούνι
2 αβγά
1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κ.γ. κόλιαντρο σπασμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

έ.π. ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα


PostHeaderIcon Σαν σήμερα

1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
1921: Ο γάλλος πρεσβευτής Φρανκλέν Μπουγιόν υπογράφει με τον Κεμάλ τη Συμφωνία της Άγκυρας, την ίδια ώρα που τα ελληνικά στρατεύματα μάχονται στη Μικρά Ασία. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναγνώριση του Κεμαλικού καθεστώτος, την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές και τη χορήγηση όπλων.
1947: Η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών, γνωστότερη ως «Επιτροπή ΜακΚάρθι», αρχίζει το έργο της, με αντικείμενο την κομουνιστική διείσδυση στο Χόλιγουντ.
1968: Ο έλληνας «κροίσος» Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται στο Σκορπιό την Τζάκι Κένεντι.
1973: Οι Rolling Stones ανεβαίνουν για έβδομη φορά στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι τους «Angie», κομμάτι που οι φήμες θέλουν να το έχει γράψει ο Τζάγκερ για τη γυναίκα του Μπάουι.
1980: Ξεσηκώνονται οι μοναχοί στα Μετέωρα για τα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο» της σειράς Τζέιμς Μποντ, με πρωταγωνιστή των Ρότζερ Μουρ.


PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin