Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Σαντορινιό κρασί ένα από τα 100 καλύτερα του κόσμου

wine 

Στα εκατό καλύτερα κρασιά του κόσμου βρίσκεται το «Ασσύρτικο Κουτσιογιαννόπουλος Σαντορίνη» σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Wine Spectator» και συγκεκριμένα στην 86η θέση με 91 βαθμούς
Tο περιοδικό χαρακτηρίζει το κρασί ως πρεσβευτή της Ελλάδας στον κόσμο του οίνου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ελληνικό κρασί μπαίνει στην πρώτη 100αδα του συγκεκριμένου περιοδικού.

Το «Wine Spectator» επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καταναλωτική συνείδηση και όσοι οινοπαραγωγοί περιλαμβάνονται στο έντυπο το θεωρούν ως κατόρθωμα.

Όπως είπε στο Βήμα ο Γ. Κουτσογιαννόπουλος, ιδιοκτήτης του οινοποιείου: «Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Είναι μεράκι και θέμα αγάπης να ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει. Αν το χόμπι σου είναι η δουλειά σου, θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

PostHeaderIcon Τα 8 «μυστικά» για να ταξιδεύετε οικονομικά

 

Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες για ταξίδια. Αν όμως το αποφασίσετε, καλό είναι να κάνετε τις πιο συμφέρουσες επιλογές ώστε να επιτύχετε τις καλύτερες τιμές και να μην ξοδέψετε μια περιουσία. Δείτε πως…
1. Ταξιδέψτε την οικονομικότερη εποχή
Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με το μήνα, την ημέρα, ακόμα και την περίοδο του ταξιδιού. Πολλές ιστοσελίδες επιτρέπουν να συγκρίνουμε τις τιμές ενός ολόκληρου μήνα, ώστε να μπορούμε έτσι να αναζητήσουμε τις ημερομηνίες με τις καλύτερες τιμές. Αν αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα και προτιμήσετε τις καθημερινές, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. 

PostHeaderIcon Πώς θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία

Πώς θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία 
 
Πώς θα μετατρέψουμε τις αντιξοότητες σε πλεονέκτημα; Τι κοινό έχει η ελληνική κρίση με την Περεστρόικα; Όταν το χρηματικό κεφάλαιο εκλείπει, πώς μπορούμε να επενδύσουμε στο «κοινωνικό κεφάλαιο»; Και με ποιον τρόπο μια ιδέα μετατρέπεται σε νόμισμα; Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ερωτήσεις τις οποίες έθεσαν και στη συνέχεια απάντησαν με πρωτότυπους τρόπους οι δεκαεπτά ομιλητές του εφετινού TED X Academy.

Μπροστά στο κατάμεστο ακροατήριο στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, αλλά και μπροστά σε χιλιάδες άτομα που ως «διαδικτυακό ακροατήριο» παρακολουθούσαν τις ομιλίες σε απευθείας μετάδοση μέσω ίντερνετ, οι δεκαεπτά ομιλητές από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Βέλγιο πρότειναν καινοτόμες ιδέες στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της οικονομίας και των κοινωνικών επιστημών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα «ένα βήμα μπροστά» (one step forward).

PostHeaderIcon Μειώθηκαν το 2010 οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη Ελλάδα


Η οικονομική ύφεση είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση το 2010 κατά 1,8% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα σε σχέση με το 2009, ενώ αντίθετα στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εκπομπές αυξήθηκαν κατά 2,4%. Τα δεδομένα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (EEA).
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΕΑ, οι εκπομπές μειώθηκαν στην Ελλάδα, το 2010, κατά 2,2 μεγατόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το 2009, με αποτέλεσμα η χώρα να κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των δεκαπέντε της ΕΕ που έχουν κοινή δέσμευση έναντι του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Στην Ευρώπη των 27 κατατάσσεται ενδέκατη. Σημειώνεται, επιπλέον, ότι στα τέλη του 2010, η Ελλάδα ήταν σε σταθερή τροχιά επίτευξης των στόχων.

PostHeaderIcon Η ζωή στην Πολυκατοικία..



PostHeaderIcon Καθαρίστε τον αέρα του σπιτιού σας με 8 απλούς τρόπους

 

Δε χρειάζονται ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε κόπος. Ο αέρας του σπιτιού σας μπορεί να είναι καθαρός και να μην σας δημιουργεί προβλήματα, αρκεί να ακολουθήσετε τους 8 τρόπους που συστήνουν οι περισσότεροι ειδικοί. 

Τον αέρα και την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να την ελέγξετε από την πλευρά σας σε μικρό ποσοστό – επιλέγοντας να μην πάρετε το αυτοκίνητό σας και να μην πετάξετε τα σκουπίδια σας οπουδήποτε. Στον αέρα του σπιτιού σας, όμως, έχετε τον πρώτο λόγο και μπορείτε με τη σωστή συμπεριφορά, να τον απολαμβάνετε φρέσκο και απαλλαγμένο όσο γίνεται από σκόνες και μικρόβια που ταλαιπωρούν τους περισσότερους, ειδικά όσους πάσχουν και από σοβαρές ασθένειες, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή χρόνια βρογχίτιδα που αποτελεί μια κατηγορία της πρώτης νόσου. 

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα ... ;o)



PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 

Ζυγός
(24 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου). Οι όψεις της Σελήνης, του Δία αλλά και της Αφροδίτης σάς δημιουργούν σήμερα τις προϋποθέσεις να επιτύχετε επαγγελματικούς και οικονομικούς στόχους με την εύνοια προσώπων και καταστάσεων. Στον συναισθηματικό τομέα, η θετική επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και τον σύντροφό σας ξεμπλοκάρει μπερδεμένες καταστάσεις που περιέχουν παρασκήνιο και σας ανατροφοδοτεί ψυχολογικά. 
 
Σκορπιός
(24 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου). Η σημερινή μέρα με την όψη Αφροδίτης - Δία - Σελήνης περισσότερο σας ωθεί να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε ανατροφοδοτώντας τις μπαταρίες σας, παρά να αναλάβετε σημαντική δράση. Χειριστείτε, χωρίς να αναλωθείτε, υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που βγαίνουν στο προσκήνιο και αφιερώστε χρόνο σε αγαπημένα πρόσωπα και τον σύντροφό σας. 
 

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Γιουβαρλάκια Σμυρνέϊκα

 
 
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 125 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά



PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 13/10/2011

 
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα βρέξει στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιμένουμε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 26 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 13 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωί ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

PostHeaderIcon Καλημέρα



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin