Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Οκτωβρίου
(
183
)
-
▼
Οκτ 13
(
11
)
- Σαντορινιό κρασί ένα από τα 100 καλύτερα του κόσμου
- Τα 8 «μυστικά» για να ταξιδεύετε οικονομικά
- Πώς θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία
- Μειώθηκαν το 2010 οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπί...
- Η ζωή στην Πολυκατοικία..
- Καθαρίστε τον αέρα του σπιτιού σας με 8 απλούς τρό...
- Καταστρεπτική Καλημέρα ... ;o)
- Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Γιουβαρλάκια Σμυρνέϊκα
- Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 13/10/2011
- Καλημέρα
-
▼
Οκτ 13
(
11
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Οκτωβρίου
(
183
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Γιουβαρλάκια Σμυρνέϊκα
9:30 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 125 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
Διαδικασία
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι, το αυγό και το μισό λάδι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί
για 5 λεπτά και πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες. Σε μια κατσαρόλα
βάζουμε 1 1/4 του λίτρου νερό (περίπου 5 ποτήρια) και το υπόλοιπο λάδι.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και τοποθετούμε
προσεκτικά τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ένα πιάτο από
πάνω για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30' περίπου. Σ' ένα μπολ ρίχνουμε
τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος
προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα. Παίρνουμε με την
κουτάλα μπόλικο ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ
σιγά-σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα ή το πηρούνι για να μην μας κόψει
το αυγολέμονο. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια και
κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά. Δέν ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά
πιάτα με την κουτάλα.
Καλή όρεξη!
πηγή
Ετικέτες
γιουβαρλάκια
,
συνταγές
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου