Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αυξάνονται τα συνθετικά ναρκωτικά στην ΕΕ

 
 
Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται κάθε χρόνο τα συνθετικά ναρκωτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου πωλούνται νόμιμα παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 41 ουσίες καταγράφηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2010, έναντι 24 τον προηγούμενο χρόνο.

PostHeaderIcon Στους 10 εκατ. χρήστες το Google+, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις

 
Η πρόσφατη είσοδος της Google στο χώρο των social media φαίνεται, προς το παρόν, να στέφεται με επιτυχία καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, το Google plus έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

PostHeaderIcon "Πράσινα" θέλουν να γίνουν 365 ξενοδοχεία της χώρας

 
 
Περισσότερα από 360 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα θα… “πρασινίσουν” με κοινοτικά κονδύλια ύψους 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Πράσινος Τουρισμός”, από το οποίο θα εκταμιευτούν 4,5 εκατ. για ξενοδοχεία, κάμπιγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Βόρεια Ελλάδα.


PostHeaderIcon Πουλήθηκε για 881.000 λίρες το αρχαιότερο βιβλίο κανονισμών του ποδοσφαίρου!

Το βιβλίο που πριν από 154 χρόνια έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει να παίζεται το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, το ποδόσφαιρο, βγήκε στο “σφυρί”. Το αρχαιότερο βιβλίο κανονισμών, όπως αποτυπώθηκε το 1857 στο πανεπιστήμιο του Ίτον πουλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 881.250 λιρών σε συλλέκτη που προσέφερε περισσότερα από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
 
Το 20 σελίδων βιβλίο, που περιλαμβάνει 11 κανόνες, ανήκε από το 1911, στην FC Σέφιλντ, την παλαιότερη επαγγελματική ομάδα του κόσμου. Ωστόσο, ο σύλλογος, που σήμερα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, έχει πελώρια οικονομικά προβλήματα και αναγκάστηκε να πουλήσει το κειμήλιο.
 

PostHeaderIcon ΗΠΑ: επίθεση για τα 10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου σχεδίαζε ο Μπιν Λάντεν

ΗΠΑ: επίθεση για τα 10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου σχεδίαζε ο Μπιν Λάντεν 
 
Μία νέα επίθεση στις ΗΠΑ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στην επέτειο των δέκα χρόνων της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν σε επικοινωνία προκειμένου να σχηματίσει την ομάδα που θα πραγματοποιούσε την επίθεση αυτή. Τα σχέδια, βέβαια, βρίσκονταν ακόμη στη φάση της συζήτησης και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα ετίθεντο σε εφαρμογή.

PostHeaderIcon Καύσωνας από σήμερα - Που θα "χτυπήσει" 40 βαθμούς ο υδράργυρος

 
 
Το θερμότερο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού ξεκινάει απο σήμερα με τον υδράργυρο σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές το μεσημέρι να φτάνει ακόμη τους 40 βαθμούς κελσίου. Επίσης σχετικά υψηλές θα διατηρηθούν πέρα από τη θερμοκρασία και οι τιμές της υγρασίας καθώς το βοριαδάκι στο Αιγαίο θα εξασθενήσει με αποτέλεσμα το αίσθημα δυσφορίας να είναι αρκετά έντονο ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πιο αναλυτικά:

PostHeaderIcon Οι τραγικοί γονείς του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους δωρίζουν τα όργανά του

Οι τραγικοί γονείς του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους δωρίζουν τα όργανά του 
 
Η οικογένεια του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ενός εκ των θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση, αποφάσισε, μετά τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του, να δωρίσει τα όργανά του.

PostHeaderIcon Αστυνομικός διακινούσε παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε στην κατοχή του και διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας, και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, ενώ ήδη με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σε βάρος του, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

PostHeaderIcon Bild: «14 χιλιάδες Έλληνες χρωστούν 36 δις σε φόρους»!

bild_papandreou 

Με τίτλο "14 χιλιάδες Έλληνες χρωστούν στο κράτος 36 δις", η λαϊκή γερμανική εφημερίδα Bild μεταφέρει αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου στην γερμανική έκδοση των Financial Times.

PostHeaderIcon Πήγαν να κάψουν 100 ανθρώπους – Εμπρησμός σε πολυκατοικία

 
 

Πετάχτηκαν έξω να γλιτώσουν από τις φλόγες οι κάτοικοι της πενταώροφης πολυκατοικίας στον Κολωνό στη λεωφόρο Λένορμαν στον αριθμό 201.

Πέντε λεπτά πριν τις τέσσερις τα χαράματα, σύμφωνα με την περιγραφή ενός νεαρού ενοίκου της πολυκατοικίας, δύο τρία άτομα πλησίασαν στη τζαμαρία του καταστήματος με τα φωτιστικά και τα έπιπλα του ισογείου, πέταξαν μέσα κάποιον εμπρηστικό μηχανισμό και έφυγαν.

PostHeaderIcon Αντισυστημικό δένδρο κόντρα στην οικονομική κρίση!

Αντισυστημικό δένδρο κόντρα στην οικονομική κρίση! 
 
Πώς θα σας φαινόταν εάν από ένα δέντρο θα μπορούσατε να πάρετε ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, βλίτα και στύφνο έως και πατάτες;

Κι όμως ένας άνδρας από το Ρέθυμνο της Κρήτης το κατόρθωσε! Ο λόγος, λοιπόν, για το αντισυστημικό δένδρο, όπως το έχει χαρακτηριστικά ονομάσει ο ιδιοκτήτης του, το οποίο το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα και εκείνο με τη σειρά του ανταποδίδει καλύπτοντας τις ανάγκες της οικογένειας σε κηπευτικά για όλο το χρόνο.

PostHeaderIcon Ένα απλό τσιγαράκι είναι...

indonesia_smoking 

Οι μανιώδεις καπνιστές στην Ινδονησία συγκεντρώθηκαν και κάπνισαν με την...ψυχή τους έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Τζακάρτα για να διαμαρτυρηθούν για το νέο αντικαπνιστικό νόμο στη χώρα. Μεταξύ των διαδηλωτών, που άναψαν τσιγάρα διαφόρων μεγεθών, ήταν και πολλοί αγρότες που φοβούνται ότι η αύξηση της τιμής των προιόντων καπνού και η απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα καταστρέψει το εισόδημα τους.

PostHeaderIcon Κύπρος: Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από το προεδρικό μέγαρο

Για τρίτη νύχτα Κύπριοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποιώντας ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη έκρηξη στην βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας φοβούμενοι αντιδράσεις, αφού το γεγονός είναι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα. 

PostHeaderIcon Στην "μάχη" οι πρυτάνεις εναντίον των αλλαγών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δεν πρόκειται να παραδοθούν έτσι εύκολα οι πρυτάνεις, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε συνταγματολόγους, προκειμένου να αποτρέψουν ορισμένες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο για τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σήμερα δόθηκαν οι γνωμοδοτήσεις του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Κ. Χρυσόγονου, των καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, Γ. Γεραπετρίτη και Σπ. Βλαχόπουλου, καθώς και του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, Χ. Ανθόπουλου.

Οι πρυτάνεις προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, με βάση τις γνωμοδοτήσεις αυτές, στην περίπτωση που θα ψηφισθούν οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα κρίσιμα σημεία που συγκρούονται με τις συνταγματικές επιταγές, σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις είναι:

PostHeaderIcon Τριανταπεντάχρονος δολοφόνησε και τεμάχισε 8χρονο αγόρι που είχε χαθεί

 
Ηταν μόνο επτά τετράγωνα. Το οκτάχρονο αγόρι είχε παρακαλέσει, είχε ικετεύσει, και οι γονείς του είχαν ενδώσει: ναι, μπορούσε να κάνει για πρώτη φορά μόνος μέρος της διαδρομής από την ημερήσια καλοκαιρινή κατασκήνωση στο σπίτι. Η περιοχή για την οποία μιλούμε άλλωστε είναι το Μπόροου Παρκ του Μπρούκλιν, μια από τις ασφαλέστερες γειτονιές σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη - και έδρα μιας από τις μεγαλύτερες κοινότητες ορθόδοξων Εβραίων εκτός του Ισραήλ. Μαζί απομνημόνευσαν τη διαδρομή, από την ημερήσια κατασκήνωση Νέχμοντ μέχρι τη γωνία της 13ης Λεωφόρου και της 50ής Οδού. Εκαναν και πρόβα. 

PostHeaderIcon Ξέσπασε πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Ξέσπασε πυρκαγιά στην Κέρκυρα 
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε δασική περιοχή στην περιοχή Απραός στην Κέρκυρα.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού.



PostHeaderIcon Πολιτική σύγκρουση για τη ...μετάφραση

Πολιτική σύγκρουση για τη ...μετάφραση 
 
Χαμένο στην... ορολογία βρέθηκε χθες το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο επιχείρησε να βρει μια αποδεκτή μετάφραση του selective default που να μην παραπέμπει σε χρεοκοπία. Το θέμα έθεσε πρώτος ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιούνται αυτό το διάστημα ώστε να μην δίνονται λάθος εντυπώσεις και προκαλείται πανικός. Οι περισσότεροι υπουργοί είπαν την άποψη τους επί του θέματος ή ζήτησαν να μάθουν τι σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία και τι συνέπειες μπορεί να έχει. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, εξήγησε όσο πιο αναλυτικά γινόταν τι συζητήθηκε στο Eurogroup και ποιά σενάρια λύσης για το χρέος βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 15/07/2011

 
Καλό και ζεστό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 35 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 ως 36 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 ωε 35 βαθμούς

PostHeaderIcon καλημέραααα


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin