Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αντισυστημικό δένδρο κόντρα στην οικονομική κρίση!

Αντισυστημικό δένδρο κόντρα στην οικονομική κρίση! 
 
Πώς θα σας φαινόταν εάν από ένα δέντρο θα μπορούσατε να πάρετε ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, βλίτα και στύφνο έως και πατάτες;

Κι όμως ένας άνδρας από το Ρέθυμνο της Κρήτης το κατόρθωσε! Ο λόγος, λοιπόν, για το αντισυστημικό δένδρο, όπως το έχει χαρακτηριστικά ονομάσει ο ιδιοκτήτης του, το οποίο το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα και εκείνο με τη σειρά του ανταποδίδει καλύπτοντας τις ανάγκες της οικογένειας σε κηπευτικά για όλο το χρόνο.

Καλλιεργητής του περίεργου αυτού δένδρου είναι ο, Μανόλης Ηλιάκης, ο οποίος αν και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον κήπο του, κάνοντας κυριολεκτικά θαύματα.

Η φαντασία του δούλεψε και τώρα το πρωτότυπο αυτό δένδρο που καλλιεργούσε με μεράκι παράγει από ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, βλίτα και στύφνο έως και πατάτες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάκης στο rethemnosnews με το δημιούργημά του αυτό έβαλε ουσιαστικά τα γυαλιά σε όλους εκείνους και κυρίως στους γεωπόνους που του έλεγαν πως δεν θα πετύχει το εγχείρημά του.

Εξηγώντας περισσότερα ο κ. Ηλιάκης, τόνισε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: «Θα ήθελα να προλάβω ώστε να μην βιαστεί κανένας να σκεφτεί ότι για να καταφέρει κάποιος να καλλιεργήσει πατάτες πάνω σ’ ένα δένδρο, είναι βιασμός της φύσης, ή μετάλλαξη ή έργα του διαβόλου… Το δένδρο αυτό είναι σωλανοειδές και είναι συμβατό με τις οικογένειες που έχουν μπολιασθεί πάνω του, όπως ακριβώς μπολιάζουμε μια άγρια αχλαδιά ή την ελιά κ.α., με διάφορες άλλες ποικιλίες. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και το αντισυστημικό δένδρο.

Οι εργαζόμενοι διαθέτουν φαντασία και μεράκι και δεν είναι τεμπέληδες και άχρηστοι όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Έτσι και εγώ προσπάθησα σε συνεργασία με τη φύση να καταφέρω αυτό που για την επιστήμη φαινόταν ακατόρθωτο. Όταν σκέφτηκα σε αυτό το δένδρο, εκτός από ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, βλίτα, στύφνο κ.α., να έχω και παραγωγή πατάτας, τότε όλοι οι γεωπόνοι μου το απέκλεισαν. Ήθελα όμως να δοκιμάσω αν μπορούμε να κάνουμε πράγματα και πέρα από τη φαντασία μας… Ήθελα ν’ αποδείξω πως οι εργαζόμενοι είναι χρήσιμοι διότι αυτοί παράγουν σκέψη και με την χειρονακτική και την πνευματική εργασία».

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως πέρα από το «παράξενο» αυτό δένδρο, ο εν λόγω κύριος έχει μπολιάσει και μια συκιά, η οποία παράγει διαφόρων ειδών σύκα.
 
 
πηγ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin