Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πάνω από 2 δισ. οι άνθρωποι με πρόσβαση στο Internet


Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ, ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στο Internet ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων μέσα στο 2010. Το 2009, οι "συνδεδεμένοι" άνθρωποι ήταν 1,86 δισεκατομμύρια.

PostHeaderIcon Πιέζει η Microsoft για 16πύρηνους Atom


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft ζητά επίμονα από την Intel να προχωρήσει στην κατασκευή ενός 16πύρηνου επεξεργαστή Atom, προκειμένου να τον αξιοποιήσει στα data centers που διατηρεί. Προφανώς, η Microsoft θέλει μια λύση με χαμηλό κόστος κτήσης και περιορισμένη κατανάλωση.

PostHeaderIcon Όταν οι άνδρες συγχωρούν


Μεγάλο ποσοστό των ανδρών θα συγχωρούσε την απιστία, αρκεί η σύντροφός τους να τους απατούσε με μια... άλλη γυναίκα. Δείτε πώς εξηγείται αυτή η συμπεριφορά. Αντίστροφα τα αποτελέσματα στην πλευρά των γυναικών

PostHeaderIcon Κατοικία: Αποθήκη ενέργειας


Iσως είναι η πιο κατάλληλη εποχή να αναφερθούμε στο θέμα των απωλειών θερμότητας μιας κατοικίας. Mια σημαντική αρχή για τη βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου είναι η διασφάλιση θερμικής μάζας, στην οποία αποθηκεύεται η θερμότητα που προέρχεται από τη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

PostHeaderIcon Φυλακισμένος κατάφερε να αποδράσει ως… δέμα


Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν φυλακισμένο και ένα δέμα! Ο Muradif Hasanbegovic, από την Βοσνία, κατάφερε να αποδράσει ταχυδρομώντας τον εαυτό του.

PostHeaderIcon Για να είστε ευτυχισμένοι… βάλτε κουλούρα!!!

Μπορεί πολλοί από εσάς να πιστεύατε πως ο γάμος φέρνει σκοτούρες, μπελάδες, άγχη και υποχρεώσεις όμως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, ο γάμος είναι τo κλειδί της ευτυχίας!

PostHeaderIcon Νέο κύμα ακρίβειας έρχεται στην αγορά


Νέα έκρηξη τιμών έρχεται να πλήξει την εγχώρια αγορά, αφού το κόστος παραγωγής επιβαρύνεται συνεχώς λόγω των μεγάλων αυξήσεων στους φόρους που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα.

PostHeaderIcon Κέρδη δεκάδων δισ. από τα on line καταστήματα εφαρμογών


Γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο η αγορά των εφαρμογών για φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), από τα on line καταστήματα όπως το App Store της Apple και το Android Market της Google.

PostHeaderIcon Μουσικό διάλειμμα...



PostHeaderIcon Λύκοι – τσοπανόσκυλα… 1-0!


Τα δύο μεγάλα τσοπανόσκυλα που φύλαγαν μια στάνη σε έναν οικισμό των Τρικάλων, ήταν αδύνατο να τα βάλουν με την αγέλη των πεινασμένων λύκων που κατέβηκαν από τα ορεινά αναζητώντας τροφή! Μέσα σε λίγα λεπτά, τα αγρίμια κατασπάραξαν ολόκληρο το κοπάδι και έφυγαν χορτασμένα!

PostHeaderIcon Χάθηκαν οι Μεσογειακοί αγώνες του 2013 για την Ελλάδα

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να χάσουν οριστικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 ο Βόλος και η Λάρισα. Η ΔΕΜΑ συνεδρίασε στο Παρίσι και κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την αφαίρεση της διοργάνωσης από την Ελλάδα, καθώς έκρινε ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά.
Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι Αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2013, παρουσία 4.000 αθλητών από 24 χώρες. Οι θεσσαλικές πόλεις πήραν το χρίσμα στις 27 Οκτωβρίου 2007 στην Πεσκάρα και το... έχασαν τρία χρόνια και κάτι αργότερα στο Παρίσι. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η πόλη που θα πάρει τη διοργάνωση, μόλις δύο χρόνια πριν την έναρξή της. Μεγάλο φαβορί είναι η ισπανική Ταραγόνα.

PostHeaderIcon Φυτά που εντοπίζουν... βόμβες!!!

Φυτά που μπορούν να εντοπίσουν βόμβες κατάφεραν ν’ αναπτύξουν Αμερικανοί επιστήμονες, «διδάσκοντας» στις πρωτεΐνες των φυτών ν' αλλάζουν χρώμα, όταν «αισθάνονται» την παρουσία ορισμένων χημικών ουσιών που περιέχονται στις βόμβες, όπως για παράδειγμα το ΤΝΤ.
Τα φυτά είναι εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, στον εντοπισμό των εκρηκτικών, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των επιστημόνων. Το φυτό μπορεί να «νιώσει» μόλις το 1 εκατοστό της ποσότητας εκρηκτικού που χρειάζεται να μυρίσει ένας σκύλος για να βρει τη βόμβα.

PostHeaderIcon Το ποτό απειλεί την καρδιακή λειτουργία


 Τα άτομα που πίνουν αρκετά συχνά, ιδίως όσοι είναι «γερά ποτήρια», είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κολπική μαρμαρυγή – έναν τύπο ανώμαλου καρδιακού ρυθμού – συγκριτικά με όσους απέχουν από τη χρήση οινοπνεύματος, σύμφωνα με ανασκόπηση ερευνών.

PostHeaderIcon «Μουλάρια» που κουβαλούν λεφτά θα κάνουν παρέλαση το 2011

Ετήσια έκθεσης ασφάλειας από τη Cisco! Οι επτά θανάσιμες αδυναμίες σου

Ολοένα πιο πιθανό θα γίνει το 2011 να εμπλακεί κανείς στο ξέπλυμα ή στην εκταμίευση κλεμμένου χρήματος μέσω Διαδικτύου. Περισσότεροι θα τσιμπήσουν το δόλωμα ενός πλαστού e-mail από την τράπεζά τους, θα αποκαλύψουν για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους used id και κωδικό πρόσβασης και κάποιοι, σημαντικά λιγότεροι αλλά αρκετοί, θα δεχτούν προτάσεις εργασίας για μεταφορά χρημάτων μέσω του λογαριασμού τους από τους «χακεμένους» λογαριασμούς.

PostHeaderIcon Σε ισχύ η απαγόρευση στους γάμους ομοφυλόφιλων στη Γαλλία


Κλειστή κρατά την «πόρτα» της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας, κρίνοντας ότι η απαγόρευση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας και αναθέτοντας στους πολιτικούς την ευθύνη της απόφασης για ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας.

PostHeaderIcon Νερό της βρύσης ή εμφιαλωμένο;

 
Στις ακρίβειας τον καιρό όλα πρέπει κανείς να τα μετράει και όχι μόνο γιατί θα κερδίσει δέκα λεπτά ή ένα ευρώ, αλλά και γιατί όταν αφήνεις κάθε «μικρή» αυθαιρεσία να περνάει απαρατήρητη, πρώτον περνάει και η μεγάλη αυθαιρεσία απαρατήρητη και δεύτερον (και σημαντικότερο...) δημιουργείται η ψυχολογία της «αρπαχτής». Χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας μικρής (;) αυθερεσίας είναι το μπουκάλι και το εμφιαλωμένο νερό που μας σερβίρουν, χωρίς ποτέ να το έχουμε ζητήσει. Μήπως είναι καιρός να αντιδράσουμε; Θα γνωρίζετε βέβαια ότι κάθε κατάστημα εστίασης είναι υποχρεωμένο να σερβίρει νερό της βρύσης χωρίς χρέωση. Γι’ αυτό και οι ιδιοκτήτες τους φροντίζουν, μόλις καθίσουμε, να μας περιποιηθούν, προσφέροντάς μας... δροσερό εμφιαλωμένο νεράκι!


PostHeaderIcon 10 τεχνολογικές συμβουλές

 
Ο δυνατός υπολογιστής που αποκτήσατε πρόσφατα, τα προφίλς που έχετε δηµιουργήσει στα κοινωνικά δίκτυα, οι εφαρµογές και τα γκάτζετ που χρησιµοποιείτε είναι σίγουρα ένα καλό βήµα προς την ψηφιακή… ολοκλήρωση. Μήπως όµως δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητές τους και σας κοστίζουν πολύ επειδή δεν τα χρησιµοποιείτε «έξυπνα»; Διαβάστε παρακάτω 10 συµβουλές για τη νέα –τεχνολογική– χρονιά.

PostHeaderIcon Ερευνητές αποκωδικοποίησαν το γονιδίωμα του ουραγκοτάγκου

 
 Διεθνής ομάδα ερευνητών αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα του ουραγκοτάγκου, του πιο μακρινού από τους συγγενείς μας στην οικογένεια των ανθρωποειδών. Η αποκωδικοποίηση του γενετικού υλικού του ουραγκοτάγκου αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο είδος εμφάνισε πολύ πιο αργή γενετική εξέλιξη από τους χιμπαντζήδες και τους ανθρώπους, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Νature».

PostHeaderIcon Η αλεπού ήταν ο πρώτος «καλύτερος φίλος» του ανθρώπου

Σύμφωνα με νέα ευρήματα Βρετανών επιστημόνων, οι πρόγονοί μας είναι πιθανό ότι αρχικά προτιμούσαν την αλεπού παρά τον σκύλο ως κατοικίδιο ζώο, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται ότι το πανέξυπνο αυτό ζώο είχε εξημερωθεί χιλιάδες χρόνια πριν από τους σκύλους και είχε αγαπηθεί από τους προϊστορικούς ανθρώπους.

PostHeaderIcon Δελφίνια σε ρόλο παιδιάτρου

 
Σε εξαιρετικούς θεραπευτές για παιδιά έχουν εξελιχθεί τρία δελφίνια στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία. Τα τρία δελφίνια, που έσωσαν οι αρχές από ένα τσίρκο, έχουν συμβάλει τα τελευταία έξι χρόνια στη θεραπεία 1.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών που πάσχουν από διάφορες νόσους.

PostHeaderIcon 25 χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε τον κόσμο

Εκατομμύρια μάτια είχαν στραφεί στις οθόνες των τηλεοράσεων για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που προσέφερε την εποχή εκείνη η τηλεόραση

Απ' τα μεγάφωνα ακούστηκε η αντίστροφη μέτρηση, λίγο μετά οι πύραυλοι που θα έδιναν ώθηση στο Τσάλεντζερ, το καμάρι της αμερικανικής αεροδιαστημικής τεχνολογίας, τράνταξαν τη γη “σηκώνοντας” το “διαστημικό λεωφορείο” από τη γη...


PostHeaderIcon Χημικό του εγκεφάλου κατά της Αλτσχάιμερ

 
 Ερευνητές της Σχολής Ιατρικής «Ορος Σινά» στη Νέα Υόρκη εντόπισαν ένα χημικό του εγκεφάλου το οποίο δίνει ώθηση στη μνήμη, γεννώντας ελπίδες για νέες αποτελεσματικότερες θεραπείες ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Νature» ότι το χημικό ΙGF-ΙΙ που ανευρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου (το θεωρούμενο κέντρο της μνήμης) μπορεί επίσης να αποτελέσει μελλοντικά τη βάση για φάρμακα που θα «σβήνουν» τις κακές αναμνήσεις.

PostHeaderIcon «Έκοψαν» το Internet στην Αίγυπτο

 
Διακόπηκε σήμερα στο Κάιρο η πρόσβαση στο Internet, δήλωσαν χρήστες και ξενοδοχεία, ενώ την ίδια ώρα  πληθαίνουν οι εκκλήσεις για διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας κατά του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

PostHeaderIcon Η ΕΕ πιέζει τη Βρετανία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο

 Η ΕΕ πιέζει τη Βρετανία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο
Η βρετανική κυβέρνηση έχει μόλις λίγες εβδομάδες για να πείσει τους αξιωματούχους της ΕΕ ότι θα πετύχει τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ατμόσφαιρα στο Λονδίνο, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

PostHeaderIcon flashback... Aθήνα 1842

 
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Γάλλο αριστοκράτη Ζοζέφ Ζιλπέρ Zιρό ντε Πρανί και πιθανολογείται ότι πρόκειται για την πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Ελλάδα. Απεικονίζει τον ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα. Αποτελεί δε μια απ' τις ακριβότερες φωτογραφίες του κόσμου, καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Kρίστις στον Σεΐχη του Kατάρ, έναντι 789.000 ευρώ!

PostHeaderIcon Check up: Τι πρέπει να προσέχετε

 
Η Ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα, τον ζωτικό ρόλο που έχει η σφαιρική, εξατομικευμένη και σε βάθος μελέτη και αντιμετώπιση του ανθρώπινου σώματος.

PostHeaderIcon Η ευθανασία "κερδίζει" τους Αυστραλούς

Η ευθανασία "κερδίζει" τους Αυστραλούς  

Τρεις στους τέσσερις Αυστραλούς πιστεύουν ότι η εθελοντική ευθανασία θα πρέπει να νομιμοποιηθεί, σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση.

Εντούτοις, προς το παρόν, φαίνεται να υπερισχύει η άποψη των πολέμιων της ευθανασίας δεδομένου ότι απόπειρες τα τελευταία δύο χρόνια να νομιμοποιηθεί απέτυχαν.
Στην τελευταία σφυγμομέτρηση κοινής γνώμης από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο, αποκαλύπτει ότι 75% των ερωτηθέντων συμφώνησαν στο ότι όταν κάποιος υποφέρει από ανίατη ασθένεια και ζητήσει να πεθάνει, ο γιατρός να έχει την άδεια από το νόμο να εκτελέσει την επιθυμία του ασθενούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 13% τάχθηκε κατά της ευθανασίας, ενώ το 12% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος.

Υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας τάχθηκε το 65% των χριστιανών, ενώ το 71% ήταν ψηφοφόροι του Συνασπισμού, το 79% του Εργατικού Κόμματος και το 90% των Πρασίνων.
Νομοσχέδια υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας καταψηφίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, στη Βικτώρια, στην Τασμανία, στη Δυτ. Αυστραλία και Νότια Αυστραλία, δύο φορές.


PostHeaderIcon Ιστότοπος για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές

Ιστότοπος για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές 

H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (η οποία έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης), θα ενημερώσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ασφαλούς χρήσης υπηρεσιών Διαδικτύου,
δημιουργώντας ειδική θεματική ενότητα με τίτλο "Μικροί Πολίτες" στην ιστοσελίδα της http://www.dpa.gr, και ιστότοπο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dpa.gr/pls/portal/docs/page/apdpx/yrc/dpa_youth.html.

Ο ιστότοπος αυτός είναι δομημένος σε τέσσερις ενότητες, καθεμία από τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς, είτε από τους ίδιους τους μαθητές για την ενημέρωσή τους είτε από τους καθηγητές (πληροφορικής) ως εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί σε μία ή περισσότερες διδακτικές ώρες.

Ειδικότερα, η πρώτη ενότητα "Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα" περιλαμβάνει γενική ενημέρωση για την προστασία της ιδιωτικότητας και τα δικαιώματα των πολιτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά ίχνη και την παρακολούθηση στο Διαδίκτυο.
Η δεύτερη ενότητα "Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω" στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων δικών τους ή άλλων (π.χ. φωτογραφιών ή δύο βίντεο) στο Διαδίκτυο, ιδίως κατά τη χρήση ηλεκτρονικών fora, ιστολογίων (blogs), ηλεκτρονικών χώρων συζητήσεων (chat) κ.λπ.

Η τρίτη ενότητα "Γνωρίζω σε ποιον μιλώ" προβάλλει ιδιαίτερα το ζήτημα της πλαστοπροσωπίας στο Διαδίκτυο, όπως π.χ. κατά τη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές ομάδες συζητήσεων ή διαδικτυακά παιχνίδια.

Τέλος, η τέταρτη ενότητα "Δικτυώνομαι με ασφάλεια" εστιάζει στην προστασία προσωπικών δεδομένων κατά τη χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (π.χ Facebook, Twitter, Myspace κ.λ.π.).


Στην πρωτοβουλία της αυτή, η Αρχή έχει αρωγό το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο με εγκύκλιό του καλεί τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν το ενημερωτικό υλικό της Αρχής για την ασφαλή χρήση των υπηρεσιών Διαδικτύου.

πηγή

PostHeaderIcon Μυστηριώδες πιάνο σε βραχονησίδα!

Ένα πιάνο της δεκαετίας του ’30 που βρέθηκε σε μια αμμώδη βραχονησίδα ανοιχτά του Μιάμι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έχει καταπλήξει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μονο. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί πως βρέθηκε εκεί καθώς το βάρος του ξεπερνά τα 500 κιλά και είναι δύσκολο να μεταφερθεί.

Οι φήμες που κυκλοφορούν για την εμφάνιση του πιάνου είναι πολλές και περιλαμβάνουν το νγύρισμα ενός βιντεοκλίπ ή μιας ταινίας, ένα ρομανρικό ραντεβού, εκδίκηση μετά από διαζύγιο ή μια διαφημιστική καμπάνια.

Το μέλλον του πιάνου παραμένει άγνωστο καθώς τόσο η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής, όσο και η ακτοφυλακή δηλώνουν αναρμόδιοι. Συμβαίνουν και στην Αμερική…



πηγή

PostHeaderIcon «Life in a day»: δείτε το ντοκιμαντέρ του Kevin MacDonald και Ridley Scott, live από το YouTube στην παγκόσμια πρεμιέρα του

Το YouTube σε συνεργασία με το Sundance Film Festival σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Η ζωή σε μια μέρα» (Life in a day), του σκηνοθέτη Kevin MacDonald και του Ridley Scott.


PostHeaderIcon Προσοχή απαιτείται για την πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας


Βροχερός είναι ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανοιχτή είναι η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρου του Καϊμάκτσαλαν από την Κερασιά και τον 'Αγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ορισμένα σημεία του δρόμου.

PostHeaderIcon Ταξίδι στον κόσμο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι



Στον «Μύλο» Θεσσαλονίκης από 4 Φεβρουαρίου Ενα νοητό ταξίδι στον κόσμο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσα από 12 οθόνες αφής, έξι προγράμματα πολυμέσων και 8.000 εικόνες μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς.

PostHeaderIcon Η "μυστηριώδης" Λεγεώνα των Ξένων


Το μυστήριο, ο θρύλος της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων συντηρείται σχεδόν 180 χρόνια. Όσα και η ύπαρξή της. Ακριβώς αυτό το μυστήριο και οι θρύλοι είναι που κάνουν αυτή την επίλεκτη στρατιωτική δύναμη όχι απλά να φθίνει ,αλλά να μην μπορεί να απορροφήσει όσους νέους εμφανίζονται πρόθυμοι για να καταταγούν!

PostHeaderIcon Kevin Carter: Η φωτογραφία που έκανε τον κόσμο να κλάψει

 

1993: Λιμός στο Σουδάν.

Ένα μικρό υποσιτισμένο κοριτσάκι προσπαθεί σέρνοντας να φτάσει στον καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, για να πάρει λίγη τροφή.
Ένα αρπακτικό καραδοκεί, περιμένοντας το θήραμά του να πεθάνει.
Ο  Kevin Carter, ένας Νοτιοαφρικανός φωτορεπόρτερ, απαθανάτισε τη μακάβρια σκηνή.
Το 1994 η φωτογραφία τού χάρισε το Βραβείο Pulitzer, κάνοντάς τον διάσημο σε όλο τον πλανήτη.

Δυο μήνες αργότερα ο Carter αυτοκτόνησε σε ηλικία 34 ετών, μη μπορώντας να ξεπεράσει τη δυστυχία και τον πόνο που είχε συναντήσει στο Σουδάν και τα οποία του είχαν προκαλέσει κατάθλιψη.

Ο Kevin Carter γεννήθηκε στο Γιοχάννεσμπουργκ το 1960, όπου και βίωνε καθημερινά την αδικία του Απαρτχάιντ, με την οποία δεν μπόρεσε ποτέ να συμβιβαστεί. Άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και πίστη στα ιδανικά του, πολύ σύντομα έγινε πολέμιος του ρατσισμού με διάφορους τρόπους και επανειλημμένα διώχθηκε στη χώρα του. Ειρωνικά μάλιστα τον αποκαλούσαν "niger lover". Ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω. Στο Σουδάν πήγε το 1993 για να αποτυπώσει με τον φακό του τη φρίκη και τη δυστυχία του λιμού και του πολέμου. 

Οι New York Times αγόρασαν τη φωτογραφία του, που τυπώθηκε στις 26 Μαρτίου 1993 και έκανε το γύρο του κόσμου με χιλιάδες ανατυπώσεις, προκαλώντας συγκίνηση. Η φωτογραφία είχε γίνει κιόλας σύμβολο.

Στις 12 Απριλίου 1994 κέρδισε το βραβείο Pulitzer, γεγονός που έδωσε λαβή σε διάφορους επικριτές, που ισχυρίζονταν ότι είχε "στήσει" το σκηνικό της φωτογραφίας ή ότι φωτογράφιζε τέτοιες μακάβριες σκηνές και δεν έσωσε το κοριτσάκι, που κανείς δεν ξέρει τι απέγινε.

Η προσωπική του ζωή δεν πήγαινε καλά, ούτε και η καριέρα του την οποία είχε αρχίσει να παραμελεί, τα οικονομικά του πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο,ο κόσμος έλεγε διάφορα για το βραβείο και η κατάθλιψη τον κατέβαλλε ολοένα και περισσότερο.
Στις 27 Ιουλίου 1994 αυτοκτόνησε με μονοξείδιο του άνθρακα από την εξάτμιση του αυτοκινήτου του στο Γιοχάννεσμπουργκ.



PostHeaderIcon Σπα ...προσωπικής χρήσης

Παρέχοντας άνεση, υψηλή αισθητική και ευκαιρίες για πραγματική χαλάρωση, το σύγχρονο μπάνιο διεκδικεί έναν καινούριο ρόλο στη ζωή του σπιτιού.

PostHeaderIcon Η Μαθηματικός και Φιλόσοφος Υπατία και οι Κωνικές Τομές έως σήμερα

 
Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

PostHeaderIcon Oι 10 πιο παράξενες παθήσεις του κόσμου

 
Οι πιο παράξενες, ασυνήθιστες και περίεργες παθήσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στον κόσμο! 

Η γυναίκα με τους 200 ημερήσιους οργασμούς

Άλλες δεν μπορούν αν έχουν ούτε έναν σε ολόκληρη τη ζωή τους και μια άλλη έχει τόσους που μπορεί να χαρίσει τους μισούς και πάλι να υπερέχει. Η Σάρα Κάρμεν από τη Μ. Βρετανία πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, λόγω της οποίας ερεθίζεται πάρα μα πάρα πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να τελειώνει και χωρίς να την ακουμπήσει καν κάποιος. Έχει δηλώσει πως για να «ξεσκάσει» επιδιώκει να κάνει όσο περισσότερο σεξ μπορεί, αλλά και πάλι, πολλές φορές βρίσκει τον εαυτό της να συνεχίζει τα αχ και βαχ ακόμα και μετά το..τέλος της πράξης. Μέσα σε έξι μήνες έφτασε να έχει μέχρι και 150 οργασμούς την ημέρα και πλέον δηλώνει ότι μερικές ημέρες φτάνει τους 200. Ε, σόρι κιόλας, αλλά δεν καταντάει λίγο κουραστικό;

PostHeaderIcon 5 πράγματα που ίσως δεν ξέραμε για το email



Ως κοινοί θνητοί χρησιμοποιούμε καθημερινά το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, αφού έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στην εργασία μας. Το cosmo.gr βρήκε πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη λέξη που έχει ενσωματωθεί πλέον στο βασικό μας λεξιλόγιο...

PostHeaderIcon Toyota FT-86 II: Έρχεται το coupe της Toyota!


Η Toyota έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία-teaser του πολυαναμενόμενου FT-86. Να πούμε όμως ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι το πρωτότυπο FT-86 II, δηλαδή το... δεύτερο επεισόδιο των concept οχημάτων που θα βασίζεται το coupe της Toyota και το οποίο θα παρουσιαστεί στη Γενεύη τον ερχόμενο Μάρτιο.

PostHeaderIcon Η λίμνη των «Avatar» στην Αυστραλία

 
Αντιμέτωπος με ένα πολύ εντυπωσιακό φαινόμενο ήρθε ο φωτογράφος  Phil Hart και οι φίλοι του, όταν βρέθηκαν στην λίμνη Gippsland στην πόλη Victoria της Αυστραλίας. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν ταράσσοντας τα νερά, η λίμνη φωσφόριζε στο σκοτάδι!

PostHeaderIcon Έπεσε στους κροκόδειλους για να μη συλληφθεί

Ένας άνδρας από την περιοχή Katherine της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας προτίμησε να τα βάλει με τους κροκόδειλους παρά με την Αστυνομία, ανεπιτυχώς όμως, αφού τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την σύλληψη.

Ο 37χρονος άνδρας είχε εμπλακεί σε καβγά με την παρέα του και αυτός με τους υπόλοιπους τέσσερις φίλους του τραυμάτισαν έναν 27χρονο.

Λίγο μετά περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία. 

Όταν η αστυνομία έφτασε στον τόπο του επεισοδίου, ο 37χρονος, που δεν είχε καταφέρει να το σκάσει, έπεσε στο ποτάμι με τους κροκόδειλους και στο οποίο παρέμεινε για περίπου μισή ώρα. 

Κατάφερε πάντως να βγει από το ποτάμι σώος και αβλαβής. Οι αστυνομικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν τον είδαν να βγαίνει, τον συνέλαβαν για να τον ανακρίνουν προκειμένου να μάθουν την ταυτότητα και των υπολοίπων μελών της παρέας του. 

Να αναφέρουμε ότι η απρόκλητη επίθεση και ο ξυλοδαρμός είναι ένα αδίκημα που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν επιφέρει ποινή φυλάκισης ενώ στον ποταμό Katherine ζουν οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι στον κόσμο, οι λεγόμενοι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού. 

Το μήκος αυτών των κροκοδείλων κυμαίνεται μεταξύ των 5 και 6 μέτρων ενώ το βάρος τους ξεπερνά τον ένα τόνο. 


Πηγή

PostHeaderIcon Απολύθηκε γιατί έπαιζε Φάρμα στο Facebook

O Ντίμιταρ Κέριν κέρδισε, ωστόσο, μία θέση στο βιβλίο Γκίνες αφού είναι ο πρώτος δημόσιος αξιωματούχος που απολύθηκε γιατί έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή του.
Η «Φάρμα», το γνωστό παιχνίδι του «Facebook», στάθηκε αφορμή για να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του αλλά του χάρισε μία θέση στο Παγκόσμιο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ο λόγος για τον Ντίμιταρ Κέριν, μέλος του δημοτικού συμβουλίου στη βουλγαρική πόλη Πλόβντιφ, που εξαιρέθηκε από το συμβούλιο αφού χρησιμοποιούσε το φορητό υπολογιστή του για να παίζει φάρμα στις συνεδριάσεις.

PostHeaderIcon "Wikileaks: The Movie" Σύντομα!

wikileaks
Μια ταινία αφιερωμένη στην ζωή του Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks, βρίσκεται ήδη στα σκαριά. 

Ο αυστραλός δημοσιογράφος Andrew Fowler έχει γράψει την βιογραφία του Assange, με τίτλο “The Most Dangerous Man In The World” και έχει δώσει τα δικαιώματα της μεταφοράς της στην μεγάλη οθόνη στους παραγωγούς Michael Krumm, Barry Josephson.
To βιβλίο αποτελεί μια διήγηση της ζωής του Julian Assange από την παιδική ηλικία μέχρι την στιγμή που ίδρυσε το site Wikileaks το 2006 και φυσικά την πρόσφατη σύλληψη του ύστερα από την διαρροή απόρρητων διπλωματικών εγγράφων της αμερικάνικης κυβέρνησης.
Ο Assange αυτή την στιγμή έχει καταδικαστεί σε κατ` οίκον περιορισμό στην Αγγλία, με τις σουηδικές αρχές να ζητούν την απέλαση του με αφορμή κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του για βιασμό δυο γυναικών.

via

PostHeaderIcon Deep Purple - Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στην Ελλάδα! Deep Purple - Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στην Ελλάδα!

 Deep Purple - Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στην Ελλάδα!
Μια νέα μεγάλη συνάντηση θα γίνει τον Μάιο σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. 

Οι θρυλικοί Deep Purple,  ένα από τα κορυφαία hard rock συγκροτήματα όλων των εποχών, επισκέπτονται τη χώρα μας για μια ακόμα φορά αλλά αυτή θα είναι μοναδική, αφού μαζί τους θα τραγουδήσει ο κορυφαίος rocker της Ελλάδας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Μια συνάντηση που έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της πρώτης δυνατής ροκ συναυλίας του 2011. 

Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 20 Μαίου από την Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα συνεχίσει στις 21 Μαίου στην Πάτρα και θα περάσει από την Θεσσαλονίκη στις 23 Μαίου ενώ στις 25 Μαίου οι Deep Purple χωρίς τον Βασίλη θα τραγουδήσουν στα Ιωάννινα μαζί με τον George Gakis and the Troublemakers.

Από τη μία οι Deep Purple έγραψαν ιστορία στην hard rock σκηνή, με τραγούδια όπως το Child in time, το Smoke on The Water ή το Soldier Of Fortune κ.α. Από την άλλη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παραμένει στην κορυφή της Ελληνικής ροκ σκηνής με τραγούδια όπως «Χαιρετίσμα», «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα», «’Ασε με να κάνω λάθος» και τόσα άλλα.

Δύο ονόματα με ιστορία για πάνω από 35 χρόνια στο χώρο της μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν με τις καλύτερες προυποθέσεις την καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδο 2011 στην Ελλάδα. 

Το αγγλικό ροκ συγκρότημα Deep Purple δημιουργήθηκε στο Χέρτφορντσαϊρ (Hertfordshire) το 1968. Μαζί με τους Λεντ Ζέπελιν και τους Μπλακ Σάμπαθ είναι ένα απ' τα πιο δημοφιλή Χέβι Μέταλ συγκροτήματα. Οι Deep Purple έχουν μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σαν το πιο θορυβώδες συγκρότημα και έχουν πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους, και είναι ενεργοί ως συγκρότημα από το 1968 ως σήμερα. Ο Ian Gillan με την παρέα του, επιστρέφουν ξανά και υπόσχονται ένα δυνατό line up, κάτι που το έχουν αποδείξει σε όλες τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα από το 1991 μέχρι σήμερα!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι αναμφίβολα η κορυφαία φωνή της Ελληνικής ροκ μουσικής. Λίγοι είναι οι αξιόλογοι καλλιτέχνες, που καταφέρνουν να μεγαλώσουν πολλές γενιές με τα τραγούδια τους χωρίς να χάνουν στιγμή τη δημιουργικότητα τους. Ανάμεσα στα τραφούδια που αγαπάμε και περιμένουμε να ακούσουμε και πάλι από τον Βασίλη, θα ακούσουμε και τα καινούργια του κομμάτια από τον δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα».
Η δυνατή ροκ συνάντηση του 2011 είναι γεγονός. 

Πληροφορίες για τους χώρους διεξαγωγής των συναυλιών και για τις τιμές εισιτηρίων και σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα. Η προπώληση θα ξεκινήσει στις 26 Ιανουαρίου.
Οι χώροι των συναυλιών στις υπόλοιπες πόλεις θα ανακοινωθούν σύντομα!!!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: DETOX - SPORTSUNITED
DEEP PURPLE – ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΡΕΝΑ: 38 ΕΥΡΩ, ΚΕΡΚΙΔΕΣ: 43 ΕΥΡΩ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ PUBLIC, TICKET HOUSE ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ www.ticketarena.gr


PostHeaderIcon Κατάθλιψη, μοναξιά και καρδιακά νοσήματα φέρνει η αϋπνία

 
 Η αϋπνία βλάπτει σοβαρά τις ανθρώπινες σχέσεις και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σοβαρό πρόβλημα υγείας διότι συχνά συνοδεύεται από κατάθλιψη και μοναξιά, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται από το βρετανικό Ιδρυμα Ψυχικής Υγείας. Με τίτλο «Ο ύπνος έχει σημασία» (Sleep Μatters), η έκθεση φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην αϋπνία και στις κακές σχέσεις, στα χαμηλά επίπεδα ενεργητικότητας και στην αδυναμία συγκέντρωσης της προσοχής.

PostHeaderIcon Online Χρυσός Οδηγός σε εννέα γλώσσες

Ο καλύτερος τρόπος να σερφάρει κανείς στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιεί τη δική του γλώσσα. Ωστόσο, όταν τουρίστες ή επαγγελματίες αναζητούν στοιχεία εταιρειών ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, χρειάζεται πολλές φορές να ανατρέξουν σε διαδικτυακούς καταλόγους στη γλώσσα της χώρας που βρίσκονται. 

Στη Γερμανία, η Neue Branchenbuch AG συμβάλλει πλέον στη βελτίωση αυτής της κατάστασης. Ο συγκεκριμένος πάροχος υπηρεσιών με έδρα τη Φραγκφούρτη (Μάιν) παρουσιάζει μια μοναδική προσφορά, δηλαδή μια ολοκληρωμένη θεματική πύλη, προσβάσιμη σε εννέα γλώσσες:  Γερμανικά, Αγγλικά, Τουρκικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ελληνικά και Ρωσικά.

Οι σχεδόν 7.000 διαφορετικοί όροι επαγγελματικών κλάδων περιλαμβάνουν περίπου 3,6 εκατομμύρια καταχωρίσεις στοιχείων εταιρειών.
Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα πολύγλωσσης αναζήτησης του διαδικτυακού χρυσού οδηγού της εταιρείας Neue Branchenbuch AG, η εύρεση επαγγελματιών και παρόχων υπηρεσιών στη Γερμανία είναι δυνατή σε χρόνο μηδέν.

Προσδοκία άψογης γλωσσικής ποιότητας

Ο διαδικτυακός κατάλογος της Neue Branchenbuch AG έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με εξειδικευμένους μεταφραστές, οι οποίοι είναι φυσικοί ομιλητές της εκάστοτε γλώσσας, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο επαγγελματική μετάφραση της διεπαφής και των όρων αναζήτησης σε οκτώ γλώσσες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι όροι δεν μεταφράστηκαν και αντιστοιχήθηκαν απλώς σε συγκεκριμένες εταιρείες, αλλά προσαρμόστηκαν στις πολιτισμικές και στις ειδικές ανά χώρα περιστάσεις. Επομένως, ο πρώτος ολοκληρωμένος γερμανικός διαδικτυακός χρυσός οδηγός σε εννέα γλώσσες προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας γερμανικών εταιρειών, συλλόγων και αρχών.

«Για τη μετάφραση των όρων αναζήτησης χρειαστήκαμε περισσότερο από δύο έτη»,δήλωσε η Bettina Furnrohr, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Neue Branchenbuch AG. «Τώρα, η ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουμε ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς μας. Αρχικά, ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν ακόμη ορισμένοι όροι, οι οποίοι να μην έχουν μεταφραστεί τελείως σωστά, αλλά καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες για την τελειοποίηση του προϊόντος μας», διαβεβαιώνει η Bettina Furnrohr.
Σύμφωνα με την Bettina Furnrohr, «ο χρυσός οδηγός χρησιμοποιείται και από γερμανικές εταιρείες όλων
των κλάδων ως πολύτιμο εργαλείο υποστήριξης πωλήσεων, τόσο για να απευθυνθούν σε αλλοδαπούς που κατοικούν στη Γερμανία, όσο και για να προβούν σε εξαγωγές προς οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».



PostHeaderIcon Κρατούσε φυλακισμένη την γυναίκα του επί 16 χρόνια

Ένας 64χρονος άνδρας στην Βραζιλία, συνελήφθη όταν αποκαλύφθηκε ότι κρατούσε φυλακισμένη στο κελάρι του σπιτιού του την γυναίκα του, για τουλάχιστον 16 χρόνια.

PostHeaderIcon Επικήρυξη 26.000 ευρώ για τη δηλητηρίαση σκύλων με φόλες

Με το ποσό των 26.000 επικήρυξε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας αυτούς που ρίχνουν φόλες σε περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών σκύλων.
 
Σύμφωνα με «Το Έθνος», στην Ελασσόνα το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο, καθώς η περιοχή έχει πολλά αγριογούρουνα των οποίων ο πληθυσμός φέτος θεωρείται ιδιαίτερα αυξημένος, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται ομάδες κυρίως των γουρουνόσκυλων.

Η επαρχία είναι κατεξοχήν κτηνοτροφική με πολλά κοπάδια τα οποία βεβαίως συνοδεύονται και από σκύλους.


PostHeaderIcon Κατερίνη: Σύλληψη 25χρονου για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας προχώρησε η αστυνομία στην Κατερίνη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, οι οποίοι περιείχαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

PostHeaderIcon Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός της είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία στην εποχή των υπολογιστών και του ίντερνετ αμφισβητούνται και ακυρώνονται, όχι μόνο από κρατικές υπηρεσίες, αλλά και από ιδιωτικούς φορείς. Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελευθερίας του λόγου και της συνείδησης.


PostHeaderIcon Τύπωσαν όσα ευρώ τους έλειπαν!!!

 Τύπωσαν όσα ευρώ τους έλειπαν!!!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που επικαλείται τον ιρλανδικό Independent, η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις ιρλανδικές τράπεζες.

PostHeaderIcon Απογραφή πληθυσμού

 
Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

PostHeaderIcon Η.. τσιγκουνιά!

 
Η τσιγκουνιά είναι ένα χαρακτηριστικό που υποδηλώνει χαρακτήρα ανασφαλή και ως εκ τούτου ελεγκτικό. Τσιγκούνης δεν είναι κάποιος που είναι απλά επιφυλακτικός ως προς την υπερβολική σπατάλη ή που, επειδή έχει προγραμματίσει να κάνει κάποιες επενδύσεις ή να τοποθετήσει τα χρήματά του σε κάτι που έχει επιλέξει, ως εκ τούτου φροντίζει να είναι προσεκτικός στο πώς διαχειρίζεται τις δαπάνες του. 


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin