Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ελληνοαμερικανίδα υποψήφια για το Όσκαρ κοστουμιών

 

Η 46χρονη Αρετή Μαρία Ζαφειροπούλου, γνωστή ως Μαίρη Ζόφρις, διεκδικεί Βραβείο Όσκαρ για τα κοστούμια της ταινίας των αδελφών Κόεν "Αληθινό θράσος".


PostHeaderIcon Επαγγελματική διέξοδος για τις γυναίκες ο κλάδος απ' ευθείας πωλήσεων


Επιχειρηματική ευκαιρία, ειδικά σε περιόδους κρίσης αποτελεί η εταιρεία απευθείας πωλήσεων Amway, η οποία έχει παρουσία και στην Ελλάδα, τα τελευταία 15 χρόνια, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της κ. Γιώργος Αποστολόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. 


PostHeaderIcon Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από το iPhone,iPad ή iPod Touch


Η εφαρμογή RDP Lite σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τον υπολογιστή σας μέσω του δικτύου WiFi ή και απομακρυσμένα μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας μια συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS(iPhone,iPad,iPod Touch).
Ρύθμιση των Windows για απομακρυσμένες συνδέσεις
Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Υπολογιστής" και επιλέξτε "Ιδιότητες".
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iPhone-iPad-i-iPod-Touch
Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε από το μενού αριστερά τις "Απομακρυσμένες ρυθμίσεις". 
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iPhone-iPad-i-iPod-Touch
Τσεκάρετε την επιλογή "Να επιτρέπονται συνδέσεις από υπολογιστές που εκτελούν οποιαδήποτε έκδοση της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας(λιγότερο ασφαλές)".
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iPhone-iPad-i-iPod-Touch
Στα Windows XP κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Υπολογιστής μου" και επιλέξτε ιδιότητες.Επιλέξτε την καρτέλα "Απομακρυσμένη πρόσβαση" και τσεκάρετε το πλαίσιο "Να συνδέονται χρήστες από μακριά σε αυτόν τον υπολογιστή".
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
*Στο παραπάνω screenshot η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη γιατί τρέχω XP Mode και όχι καθαρή εγκατάσταση των Windows XP.
Εγκατάσταση και ρύθμιση του RDP Lite
Κατεβάστε από το App Sotre και εγκαταστήστε στην iOS συσκευή σας(στην συγκεκριμένη περίπτωση iPhone 3GS) το RDP Lite.
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
Αφού εγκατασταθεί ανοίξτε την εφαρμογή και από το μενού επιλέξτε "Edit Connections".
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
Τώρα εισάγετε την διεύθυνση IP του υπολογιστή που θέλετε να συνδεθείτε.
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
Αν έχετε πολλούς υπολογιστές στο δίκτυο σας,  το RDP αποθηκεύει τις ρυθμίσεις για όλους. 
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
Μόλις συνδεθείτε σε κάποιον υπολογιστή θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό χρήστη(Για να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή είναι απαραίτητη προϋπόθεσή, αυτό υπολογιστής να έχει ασφάλεια με κωδικό πρόσβασης).
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του υπολογιστή σας. Μπορείτε να μετακινήσετε την οθόνη και να την κάνετε μεγαλύτερη για να έχετε ευκολότερη πρόσβαση. 
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
Έχετε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του υπολογιστή και μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ρύθμιση.
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch
Για να αποσυνδεθείτε ανοίξτε το μενού του RDP Lite και επιλέξτε Disconnect.
elegkste-ton-ipologisti-sas-apo-to-iphone-ipad-i-ipod-touch 




PostHeaderIcon Τραυλός βασιλιάς με δώδεκα σκήπτρα

Με 12 υποψηφιότητες επικρατεί στις κατηγορίες των φετινών Οσκαρ, που θα απονεμηθούν στις 27 Φεβρουαρίου, η αγγλική ταινία «Ο λόγος του βασιλιά» του Τομ Χούπερ, ενώ στις υποψηφιότητες ξενόγλωσσου Οσκαρ περιλαμβάνεται και η ελληνική ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.
Η κινηματογραφική σχέση του Γεωργίου VI με τον λογοθεραπευτή του, εξασφάλισε στον Κόλιν Φερθ υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και στον Τζέφρι Ρας για Β' Ανδρικου ΡόλουΗ κινηματογραφική σχέση του Γεωργίου VI με τον λογοθεραπευτή του, εξασφάλισε στον Κόλιν Φερθ υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και στον Τζέφρι Ρας για Β' Ανδρικου Ρόλου
«Ο λόγος του βασιλιά» είναι μεταξύ άλλων υποψήφιος για Οσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, πρώτου ανδρικού ρόλου για τον ήδη βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Κόλιν Φερθ και δεύτερου γυναικείου ρόλου για τη Χέλενα Μπόναμ-Κάρτερ.

PostHeaderIcon Τα παιδιά μας διδάσκονται: Δεν είναι ελληνικά τα Ίμια!


«Βόμβα» πολλών μεγατόνων και ένα απρόσμενο δώρο στην Τουρκία περιέχεται στο βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!

PostHeaderIcon Η Google “λογοκρίνει” λέξεις κλειδιά σχετικά με παράνομα Torrents….


Οι προσπάθειες των εταιριών που κατέχουν τα δικαιώματα ταινιών, μουσικής, βιβλίων κλπ. προσπαθούν συνεχώς να βρουν τρόπους ώστε να καταπολεμήσουν την ακατάσχετη πειρατεία. Η νέα τους “έμπνευση” είναι να πιέσουν τη Google ώστε να μην εμφανίζει άμεσα αποτελέσματα αναζήτησης (Instant Search και autocomplete) σε ορισμένες λέξεις-κλειδιά.

PostHeaderIcon Sony NGP (PSP 2) “Next Generation Portable” παρουσιάστηκε επίσημα!

Μετά από πολύ καιρό αναμονής και συνεχιζόμενης (κουραστικής πολλές φορές) φημολογίας, το Sony PSP 2 παρουσιάστηκε επίσημα από τον CEO της εταιρίας Kaz Hirai σε σχετική εκδήλωση της Sony που έγινε στο Τόκιο!
Η κωδική ονομασία της συσκευής είναι “NGP” (Next Generation Portable) και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να πληροί πέντε προϋποθέσεις Revolutionary User Interface, Social Connectivity, Location-based Entertainment, Converging Real and Virtual (augmented) Reality. 

PostHeaderIcon Ο χρυσός της Ελλάδας

Πόσους τόνους, ή πόσες ράβδους χρυσού έχει το ελληνικό κράτος. Και που φυλάσσονται; Με αφορμή ερώτημα από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη η Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε ότι:

τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό είναι 4,7 εκατ. ουγγιές ήτοι 147,5 τόνοι. Από αυτά τα διαθέσιμα της Τράπεζας σε χρυσό, σε μορφή όμως ράβδων (διεθνών προδιαγραφών) είναι 3,6 εκατ. ουγγιές ή 112,4 τόνοι!


Η μισή (ακριβώς) ποσότητα χρυσού φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος, εκεί όπου η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε κανέναν.
Η άλλη μισή ποσότητα φυλάσσεται σε τρεις τράπεζες, τριών διαφορετικών χωρών. Αυτή την τακτική την ακολουθούν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου.

‘Ενα μεγάλο μέρος φυλάσσεται στην Bank of England του Ηνωμένου Βασιλείου και φυλάσσεται εκεί από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ενα άλλο μέρος του ελληνικού χρυσού φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ και ένα μικρό μέρος σε Τράπεζα της Ελβετίας.

Αλλά δεν διαθέτει μόνον ράβδους χρυσού η Ελλάδα. Διαθέτει και χρυσά νομίσματα μη διεθνών προδιαγραφών (όπως χαρακτηρίζονται οι χρυσές λίρες).
Στις 31.12.2009 ήταν 140.000 ουγγιές ή 4,4 τόνοι. Για την κατηγορία αυτή του χρυσού, στοιχεία για το 2010 θα δημοσιευθούν με την έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει η Τράπεζα, το ύψος του επηρεάζεται από τις συναλλαγές της Τράπεζας με το κοινό σε χρυσές λίρες.

πηγή

PostHeaderIcon Το HPV DNA τεστ θ' αντικαταστήσει το τεστ Παπανικολάου

To HPV DNA τεστ για την ανίχνευση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ενοχοποιείται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αναμένεται να αντικαταστήσει τα προσεχή χρόνια το τεστ Παπανικολάου, καθώς έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματικότερο. Μάλιστα οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν οι ίδιες από τον εαυτό τους το κολπικό επίχρισμα για το HPV DNA τεστ.

PostHeaderIcon Και αρσενικό στα αιωρούμενα σωματίδια πάνω από την Αθήνα

 
Υψηλές συγκεντρώσεις σε πολλά βαρέα μέταλλα, αλλά και σε αρσενικό, ανίχνευσαν έλληνες επιστήμονες στα αιωρούμενα σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα της Αθήνας.

PostHeaderIcon Facebook phone από την HTC;


Τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν την HTC να παρουσιάζει στην έκθεση Mobile World Congress ένα νέο smartphone, το οποίο θα είναι ειδικά κατασκευασμένο για χρήση του Facebook. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι η HTC θα παρουσιάσει όχι ένα, αλλά δύο μοντέλα που θα γίνουν γνωστά στο κοινό ως "Facebook phones". 


PostHeaderIcon ΙΧ: Στον... αέρα η απόσυρση


Σαράντα ημέρες έχουν ήδη περάσει από τη στιγμή που η απόσυρση παλαιών Ι.Χ. αποτελεί νόμο του κράτους αλλά ακόμη δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Οι λόγοι των καθυστερήσεων παραμένουν αδιευκρίνιστοι, ενώ η αγορά έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει. Αλλωστε, βάσει του νόμου, το μέτρο της απόσυρσης θα ξεκινήσει 10 ημέρες μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οπότε ακόμη και αύριο να δημοσιευθεί η ΚΥΑ το μέτρο θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου! Αν βέβαια η ΚΥΑ δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα τότε το μέτρο θα ξεκινήσει μετά τις 10 Φεβρουαρίου.

PostHeaderIcon Πρασίνισε το Σέιχ Σου 14 χρόνια μετά την πυρκαγιά- Διχογνωμία για την επιτυχία της αναδάσωσης

 
Πριν από σχεδόν 14 χρόνια, η κατάμαυρή του όψη του, χωρίς ίχνος ζωής, "στεφάνωνε" τη Θεσσαλονίκη από ψηλά, "μαυρίζοντας" την ψυχή των κατοίκων της. Τώρα, όμως, η φύση έχει "ντύσει" το λόφο με τον καταπράσινο μανδύα της και νεαρά δεντράκια χαίρονται τη ζωή, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της αιωνόβιας πόλης.

http://www.athina984.gr/files/news-images/seixsou.jpgΤο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 7ης Ιουλίου 1997, μοιάζει να αναγεννιέται από τις στάχτες του, χάρη, κυρίως, στη φυσική αναγέννηση, αλλά και την εκτεταμένη τεχνητή αναδάσωση.
Τα πουρνάρια, τα πεύκα και τα κυπαρίσσια, που υπήρχαν πριν από την φωτιά, έχουν καλύψει και πάλι το 55% του δάσους που κάηκε, σε έκταση 16.640 στρεμμάτων. Σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση έχουν παίξει και τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν τα επόμενα χρόνια, αν και πολλά απ΄ αυτά δεν κατάφεραν να διατηρηθούν.
http://www.agelioforos.gr/files/KAMILALIS/resized/aaaaaaaasex06_425x.jpg«Προχωράμε πλέον στον εμπλουτισμό του δάσους με δρύες αλλά και καρποφόρα δέντρα, μουριές, συκιές, καστανιές, κέδρους και πυράκανθους που φυτεύονται σε διαφορετικά σημεία», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος αναδασώσεων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, Σπύρος Θεοδοσίου.
Η Διεύθυνση ιδρύθηκε το 1977, με σκοπό την παραγωγή του κατάλληλου φυτευτικού υλικού στα δασικά φυτώρια, την εκτέλεση έργων αναδασώσεων, διευθέτησης χειμάρρων, δασικής αναψυχής και λευκοκαλλιέργειας. Η περιοχή ευθύνης της είναι ο νομός Θεσσαλονίκης και επικουρικά οι νομοί της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δασικές υπηρεσίες, μεριμνά γενικότερα για την προστασία και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της συγκεκριμένης περιοχής.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδοσίου, «είμαστε πλέον στο τέλος της περιόδου αναδασώσεων και η διεύθυνση προχωρά μόνο σε βελτιώσεις». Πάντως, το 2010 φυτεύτηκαν γύρω στα 60.000 δενδρύλλια και, λόγω των καιρικών συνθηκών, κατάφεραν να επιβιώσουν τα περισσότερα απ΄ αυτά, καθώς μετά τη φύτευσή τους δεν ποτίζονται.
«Από θέμα κόστους, καλύτερα είναι να φυτευτούν 10 φορές παρά να ποτίζονται και επιπλέον, όσα δεν μαραίνονται, σημαίνει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή», εξηγεί ο κ. Θεοδοσίου.
http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20101230/engine/assets_LARGE_t_11761_41803540_type11495.jpgΔιευκρινίζει, ωστόσο, ότι στις χιλιάδες αναδασώσεις που γίνονται κάθε χρόνο από φορείς και σωματεία, το κάθε δενδρύλλιο χρεώνεται από 1 έως 3,5 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του και το λάκκο που πρέπει να σκαφτεί για να φυτευτεί.
«Τριώροφο» το Σέιχ Σου από τις αναδασώσεις
Αντίθετος στις συνεχιζόμενες αναδασώσεις, δηλώνει ο Λεωχάρης Πάγκας, αναπληρωτής καθηγητής Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρίας.
«"Τριώροφο" θα γίνει το δάσος με όλες αυτές τις αναδασώσεις», σημειώνει χαριτολογώντας και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου αναγέννησης του δάσους.
Σύμφωνα με τον κ. Ζάγκα, θα έπρεπε να υπάρξει συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα για τον εκ βάθρων σχεδιασμό του δάσους, μετά την πυρκαγιά, κάτι που όμως δεν έγινε.
«Στην αναδάσωση φυτεύτηκαν μέχρι και κυπαρίσσια Αριζόνας, ξενικά δηλαδή προς την περιοχή είδη», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η αναδάσωση, πολλές χρονιές, πήγε χαμένη, αφού τα φυτά δεν ποτίστηκαν και δεν μπόρεσαν έτσι να επιβιώσουν.

PostHeaderIcon Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος ρομποτικής

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου θα συντονίζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ρομποτικής και ευφυών συστημάτων "ΙSense", με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος εξασφαλίστηκε με την υποβολή, από το Ερευνητικό Κέντρο "Κοίος" και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, μιας πρωτοποριακής πρότασης με θέμα την αξιόπιστη λειτουργία μεγάλης κλίμακας κατανεμημένων συστημάτων στην παρουσία σφαλμάτων.


PostHeaderIcon Βρετανία: Δωρεάν Internet από την Ο2


Δωρεάν Wi-Fi σκοπεύει να προσφέρει η βρετανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Ο2. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει 450 σημεία ελεύθερης πρόσβασης (hotspots) σε ολόκληρη τη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει την πρώτη «πραγματικά ελεύθερη, δημόσια Wi-Fi πλατφόρμα» στη χώρα, που θα είναι διαθέσιμη σε όλους – όχι μόνο τους πελάτες της.

Η Ο2 θέλει με αυτό τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα της ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο και παράλληλα να απελευθερώσει το 3G δίκτυό της από την υπερφόρτωση. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει τα hotspots σε εστιατόρια, καταστήματα και γήπεδα και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα γίνεται με μια απλή διαδικασία εγγραφής.

Ο αναλυτής Τζέρεμι Γκριν δήλωσε στο BBC ότι η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί θα λύσει το πρόβλημα της υπερφόρτωσης, που έχει προκληθεί από την εξάπλωση των έξυπνων τηλεφώνων, όπως το iPhone και από την αυξανόμενη ανάγκη για Internet στο δρόμο.

Η εταιρεία ελπίζει ότι θα χρηματοδοτήσει το εγχείρημά της μέσα από τη διαφήμιση. Με την κίνησή της αυτή η Ο2 θα συναγωνιστεί ευθέως τους δύο μεγαλύτερους παρόχους δωρεάν Internet στη Βρετανία, τη BT και την «Cloud».

Ο Τιμ Σέφτον, διευθυντής ανάπτυξης της Ο2, αναφέρει ότι η τεχνολογία Wi-Fi έχει τεράστια δυναμική και μπορεί να εξελιχτεί σε μια πολύ γρήγορη υπηρεσία. Οι καταναλωτές αποθαρρύνονται, ωστόσο, από τη δυσκολία στην ενεργοποίηση, την αβεβαιότητα για την ύπαρξη ή όχι δικτύου και τις διαφορές στην ποιότητα του σήματος. Η Ο2 υπόσχεται ότι όλα αυτά τα εμπόδια θα εξαλειφθούν με τη νέα της υπηρεσία.



PostHeaderIcon Το Facebook προσθέτει HTTPS και μια «κοινωνική» εναλλακτική στο Captcha



Δυο νέα χαρακτηριστικά που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας του ανακοίνωσε το Facebook. Το πρώτο αφορά την πλήρη υποστήριξη ασφαλών συνδέσεων HTTPS και το δεύτερο την «Κοινωνική πιστοποίηση» (Social Authentication), που αποτελεί εναλλακτική πρόταση στο γνωστό σύστημα CAPTCHA και ζητά από τον χρήστη να αναγνωρίσει μια σειρά από φίλους του προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

PostHeaderIcon Το βιολογικό ρολόϊ είναι ίδιο για όλα τα όντα


Τον μηχανισμό που ελέγχει το εσωτερικό 24ωρο βιολογικό "ρολόι", το οποίο διαθέτουν όλες οι μορφές της ζωής στη Γη, από τα μονοκύτταρα φύκια μέχρι τα ανθρώπινα κύτταρα, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες σε δύο ξεχωριστές αλλά σχετικές έρευνες.

PostHeaderIcon Online θρήνος κάνει θραύση!

Θέλετε να κλάψετε τον νεκρό αλλά παράλληλα να διατηρήσετε το internet freak προφίλ σας; Το funeralOne προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες για να κάνετε μια digital κηδεία...
Η ιδέα μακάβρια αλλά πολύ κερδοφόρα. 

PostHeaderIcon Έρχονται χιόνια και βροχές

Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι το σκηνικό του καιρού το προσεχές διήμερο.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τη νύχτα της Πέμπτης στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

PostHeaderIcon Τουρκική «βόλτα»... στην Εύβοια

Βόλτα στα ελληνικά νησιά έκανε χθες μια τουρκική φρεγάτα που εκμεταλλευόμενη τον... καλό καιρό, «βγήκε» χθες το πρωί από τα Δαρδανέλια.
Κινήθηκε με δυτική πορεία από τα Δαρδανέλια προς τη Λήμνο πλέοντας σε διεθνή ύδατα και στις 2:13 το πρωί μπήκε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων "επισκεπτόμενη" το νησί της Σκύρου και τα παράλια της Εύβοιας.

PostHeaderIcon Θύμα χάκερ ο Mr. Facebook


Μετά και την επίθεση που δέχτηκε από χάκερ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook θα πρέπει αδιαμφισβήτητα να επανεξετάσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου.

PostHeaderIcon Χάστε κιλά κλείνοντας το καλοριφέρ!



Τα ζεστά σπίτια τον χειμώνα όπου λειτουργεί το καλοριφέρ στο... φουλ συντελούν στην «επιδημία» της παχυσαρκίας! Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του University College στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους οποίους η θαλπωρή των κλειστών χώρων μπορεί να μας αρέσει αλλά δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες (κάτι που θα συνέβαινε αν χρειαζόταν να ζεστάνουμε το σώμα μας σε περίπτωση που βρισκόμασταν σε έναν κρύο χώρο). 

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Καρμπονάρα η γνήσια


Υλικά για 5-6 άτομα
½ κιλό μακαρόνια νο 6
30 γραμ βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
125 γραμ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουτ σούπας λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών
5 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


1880: Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον πατεντάρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

1918: Κάνει πρεμιέρα σε κινηματογράφο της Νέας Υόρκης η πρώτη ταινία με ήρωα τον Ταρζάν, με τίτλο «Ο Ταρζάν των πιθήκων» και πρωταγωνιστή στον Έλμο Λίνκολν.

1926: Ο Σκοτσέζος Τζον Μπέιρντ παρουσιάζει στο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου την πρώτη μορφή της τηλεόρασης.

1967: Κατά τη διάρκεια δοκιμών στη ράμπα εκτόξευσης, το διαστημόπλοιο «Απόλλων 1» τυλίγεται στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι αστροναύτες - μέλη του πληρώματός του, Βίρτζιλ Γκρίσομ, Έντουαρντ Γουάιτ και Ρότζερ Τσάφι.

1975: Η Ελλάδα προτείνει την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία απορρίπτει την ελληνική πρόταση.

1979: Καθιερώνεται ενιαίος τύπος εθνικής σημαίας, η οποία θα φέρει 9 λευκές και μπλε λωρίδες, εναλλασσόμενες, με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 27/01/2011


Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, παγετό το πρωί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι ισχυρός και επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και θε επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινές περιοχές της Β. Ελλάδας και της Ηπείρου.

PostHeaderIcon Καλημέρα... καλησπέρα!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin