Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αύριο οι αποφάσεις για λουκέτα σε ΔΕΚΟ


Οριστικοποιείται αύριο από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή η λίστα με τους πρώτους –και όχι τους μόνους– φορείς και ΔΕΚΟ που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν.


Οι αποφάσεις θα πρέπει να περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Bουλή με στόχο την ψήφισή του έως τις 5 Αυγούστου που σταματούν οι εργασίες της. Οι αποφάσεις έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των δύο Αντιπροέδρων, Ευάγγελου Βενιζέλου και Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η ψήφιση των αποφάσεων είναι προϋπόθεση για την έγκριση του αναθεωρημένου Μνημονίου από την ηγεσία της τρόικας που καταφθάνει μετά τον 15Αύγουστο, αλλά και για την καταβολή της δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ καθώς και της έγκρισης του νέου δανείου.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ρητά στο Μνημόνιο για το κλείσιμο 40 μικρών δημοσίων οργανισμών, τη συγχώνευση 25 επιπλέον μικρών οργανισμών, και το κλείσιμο επιπλέον 10 μεγάλων οργανισμών. Στους υπό κατάργηση οργανισμούς το Μνημόνιο αναφέρει τους: ΚΕΔ και ETA (οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη νέα Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών), ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ. Επίσης προς συγχώνευση οδεύουν οι OΣΚ, ΔΕΠANOM, THEMIS, ΕΘΙΑΓΕ και ΔΗΜΗΤΡΑ και μείωση μεγέθους προωθείται για την ΕΡΤ. Το πλεονάζον προσωπικό των 75 φορέων (συνολικά είναι 7.000 άτομα) δεν θα μπορεί να μεταταχθεί σύμφωνα με τον κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις (1 προς 10 για το 2011). Θα απολυθεί άμεσα, ή θα ενταχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, όπως αναφέρει ρητά το Μνημόνιο. Σημειώνεται ότι ο κ. Πάγκαλος λίγες εβδομάδες πριν είχε δεσμευθεί ότι οι εργαζόμενοι που «περισσεύουν» δεν πρόκειται να απολυθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν και θα αξιολογηθούν μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η τρόικα «στοχοποίησε» τους συγκεκριμένους φορείς αφού σε αυτούς καταλήγει το 80% των σχετικών κονδυλίων του τακτικού Προϋπολογισμού, της τάξης των 2,7 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Ε. Βενιζέλος επέλεξε να λάβει χώρα η διυπουργική επιτροπή την Παρασκευή το πρωί, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τα στελέχη της τρόικας που εξετάζουν –ξανά– από την Τετάρτη την ελληνική οικονομία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin