Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Νέα τεχνολογία face recognition από Google


Η Google εξαγόρασε μια εξειδικευμένη στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου εταιρεία, την Pitt Patt, σκοπεύοντας να αλλάξει ριζικά τον τρόπο χρήσης του Web.


Η εκ Pittsburgh ορμώμενη εταιρεία Pittsburgh Pattern Recognition (το πλήρες όνομα της εταιρείας)ιδρύθηκε το 2004 από κάποιους επιστήμονες του πανεπιστημίου Carnegie Mellon.

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία αυτή μπορεί να αναγνωρίσει τους χρήστες από τα πρόσωπά τους και να ανιχνεύσει την κίνηση των ανθρώπων και των αντικειμένων μπροστά από την webcam.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η Pittsburgh Pattern Recognition εξαγοράστηκε από τη Google!", τονίζεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της εταιρείας.

"Στην Google, η τεχνολογία computer vision βρίσκεται ήδη στον πυρήνα αρκετών από τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα τους (όπως τα Image Search, YouTube, Picasa, και Goggles), οπότε είναι λογικό να συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας με τη Google και να φέρουμε το αποτέλεσμα της έρευνας και της τεχνολογίας σε ένα ευρύτερο κοινό."

"Θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε εφαρμογές που ποικίλουν, από μια απλή οργάνωση φωτογραφιών μέχρι πιο περίπλοκες video και mobile εφαρμογές."

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε με ποιον τρόπο η Google θα κάνει χρήση της τεχνολογίας του face recognition της Pitt Patt στο μέλλον.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin