Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon «Θερμός» προβλέπεται ο Σεπτέμβρης στην Υγεία


Με μαζικές κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι γιατροί στις αλλαγές

Να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους εργαζόμενους στην Υγεία για τις αλλαγές που αφορούν στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και στην αναδιάταξη των υπηρεσιών υγείας, κάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.


Αν ο υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος νομοθετήσει μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις, δήλωσε σήμερα ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας «με ακατέργαστα και πρόχειρα νομοθετήματα, επιταχύνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χιλιάδες γιατροί εξωθούνται στην απαξίωση και στην ανεργία».

Ο ΙΣΑ προέβλεψε ότι ο Έλληνας ασθενής θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη, καθώς η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια ροντίδα Υγείας παραδίδονται συστηματικά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και να στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών χιλιάδων έμπειρων γιατρών, οι οποίοι θα βρεθούν εκτός του Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας, ο ΙΣΑ υπολογίζει ότι θα βρεθούν εκτός συστήματος 3.900 έως 5.850 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ θα χαθούν 3.250 θέσεις ειδικευομένων. Εκτιμά, δε, ότι περισσότεροι από 26.000 άτομα, υγειονομικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πρόκειται να βρεθούν εκτός υγειονομικού συστήματος.

Όσον αφορά το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι ο υπουργός Υγείας «κατ’ εξακολούθηση υπότροπος, αθετεί την νομοθετημένη δέσμευσή του και εν κρυπτώ προωθεί το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος. Ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, μη γιατρός, μπορεί να ανοίγει αλυσίδες Ιατρικών Κέντρων, ανοίγοντας έτσι μια πόρτα για τα «σούπερ μάρκετ» υγείας και αλλοιώντας τη φύση του ιατρικού επαγγέλματος.
Για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι αυτές οδηγούν σε διοικητικούς γίγαντες, που θα υπερφορτώσουν τις ήδη επιβαρυμένες υφιστάμενες δομές, σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων, της ποιότητας των παρερχόμενων υπηρεσιών υγείας και εν τέλει του εξορθολογισμού των δαπανών.

Τέλος, ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες γιατροί, συμβεβλημένοι με τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία, βρίσκονται διαχρονικά σε καθεστώς οικονομικής ομηρίας, καθώς τα Ταμεία τους οφείλουν τα δεδουλευμένα για χρονικό διάστημα από 15 έως 24 μήνες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin