Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις




 Σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές

Ενα ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 


Το σχέδιο περιλαμβάνει τον εντοπισμό των τομέων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν γερμανικά κεφάλαια, τη χρηματοδότηση και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων. Χθες, πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο σύσκεψη 30 επιχειρηματικών φορέων υπό τον υπουργό Οικονομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος στη συνέχεια είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. 

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για επενδύσεις κυρίως στην ενέργεια, τον τουρισμό και τις υποδομές. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, προτείνεται η δημιουργία μιας δημόσιας επενδυτικής τράπεζας, στα πρότυπα της γερμανικής KfW, μέσω της οποίας θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα πόροι του ΕΣΠΑ καθώς και τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο κ. Ρέσλερ θα έρθει στην Αθήνα μετά τις 15 Αυγούστου επικεφαλής κλιμακίου εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματιών. Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης εκτιμά ότι τα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να πραγματοποιηθούν επενδύσεις συνολικού ύψους 40 - 50 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν έχει δοθεί λευκή επιταγή στο EFSF για επαναγορά ομολόγων, ενώ πρότεινε, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τα κράτη- μέλη που ζητούν στήριξη να δέχονται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας τους, αντί να εξοβελίζονται από το ευρώ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin