Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon «Ραντεβού» στο λιμάνι έδωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί


Συγκέντρωση έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν από τα ξημερώματα δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, αυτή τη φορά καθώς συμπληρώθηκαν ήδη δύο εβδομάδες από την έναρξη των κινητοποιήσεών τους για να σταματήσει η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. 
Από τη σημερινή συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στο λιμάνι του Πειραιά, δεν εμποδίζεται η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των επιβατών από και προς τα κρουαζιερόπλοια, ενώ στο σημείο που βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν παραταχθεί και αστυνομικές δυνάμεις.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτοκινητιστών, που όμως δεν επεκτάθηκαν.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να προσεγγίζουν εντός της ημέρας πέντε κρουαζιερόπλοια. 

Οι ιδιοκτήτες ταξί με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αναλυτικό σχέδιο του Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα, αλλά είναι και διατεθειμένη να κάνει «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις».

Στην επιστολή της προς τον υπουργό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) ερμηνεύει την αναφορά του Παπανδρέου για διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις» ως μήνυμα προς το υπουργείο και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συναντηθεί μαζί τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin