Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις :Κατσικάκι με αρακά και μάραθο

1 μπούτι από κατσικάκι, περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
4 ντομάτες, ψιλοκομμένες, ή 1 κονσέρβα κονκασέ
1½ κιλό φρέσκο αρακά, καθαρισμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάζουμε το κατσικάκι στην κατσαρόλα, το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τον ντοματοπελτέ και νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει το κρέας. Αφήνουμε το κατσικάκι να βράσει για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και ½ ματσάκι μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμη, ώσπου να βράσει ο αρακάς και να μαλακώσει το κρέας. Λίγο προτού αποσύρουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μάραθο και σερβίρουμε. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin