Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon 47 ανήσυχοι νόμοι του Αυγούστου


Φόρτο δουλειάς για τον Αύγουστο ανέθεσε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς της κυβέρνησης καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κλείσουν 47 προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου (νομοσχέδια ή σχέδια δράσης).
Σχεδόν στο σύνολό τους είναι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που πρέπει να προωθηθούν νομοθετικά προκειμένου να τρέξει χωρίς εμπόδια η έκτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Μεταξύ των 47 προτεραιοτήτων είναι στην πρώτη γραμμή το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης και προαγωγής προσωπικού, οι συγχωνεύσεις φορέων του δημόσιου τομέα, η προώθηση του νέου φορολογικού συστήματος, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, το σχέδιο για την αναμόρφωση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ κ.ά.

Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα αφήσουν το θετικό σημάδι τους στη χώρα για πάρα πολλά χρόνια και προς αυτή την κατεύθυνση «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα μέχρι το τέλος της θητείας της». Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι, παρά τον πόνο του κάθε πολίτη για τη σημερινή κατάσταση και τις διαμαρτυρίες, η συντριπτική πλειονότητα του λαού θέλει να πετύχει η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός είχε στείλει επιστολή στους υπουργούς, με την οποία τους καλούσε να του γνωστοποιήσουν τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου και να τις προωθήσουν χωρίς καθυστέρηση. *

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin