Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Στις 4 το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κακογιάννη


Στις 4 το απόγευμα θα αποχαιρετίσουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες τον Μιχάλη Κακογιάννη, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουλίου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 16:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ η ταφή θα γίνει στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος.


Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τον πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου.

«Η οικογένεια του Μιχάλη Κακογιάννη και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ευχαριστούν την πολιτεία για την τιμή και την αναγνώριση στο πρόσωπο και το έργο του σκηνοθέτη, με την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κηδεία του 'δημοσία δαπάνη'. Επιθυμία τους είναι να κρατηθεί ο τιμητικός τίτλος της προσφοράς και το χρηματικό ποσό της δαπάνης να αποδοθεί στο υπουργείο Πολιτισμού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος.

O μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί πριν δέκα ημέρες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση και έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Οι πρώτες δουλειές του Μ.Κακογιάννη δημιούργησαν νέο σεβασμό για την ελληνική κινηματογραφία της δεκαετίας του 1950, όταν στο μεταπολεμικό σινεμά κυριαρχούσαν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι» έγραψαν οι New York Times.

«Οι ταινίες του γνώρισαν στον κόσμο μεγάλα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας» ανέφερε η ισπανική El Pais.

Αναφορά στις ταινίες του και στον δημιουργό έκανε και ο Guardian. «Έγινε συχνός επισκέπτης του διαγωνιστικού τμήματος των Καννών» τόνισε η βρετανική εφημερίδα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin