Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Το Tumblr ξεπέρασε το WordPress στον αριθμό blogs που φιλοξενούν


Σύμφωνα με τα στατιστικά που βρίσκονται στις ιστοσελίδες τους, η πλατφόρμα του Tumblr έχει πλέον περισσότερα blogs στις βάσεις δεδομένων της σε σχέση με το WordPress.com.
Αυτή τη στιγμή, στο Tumbr στεγάζονται 20,898,808 blogs, ενώ στο WordPress 20,796,933, δηλαδή σχεδόν 100.000 λιγότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tumblr ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 4 χρόνια, και σήμερα είναι σαφώς νεότερο από το 8χρονο WordPress.


Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν υπολογίζουν τον αριθμό των self-hosted blogs, δηλαδή των blogs στεγάζονται σε προσωπικό server, αλλά αυτό δεν αναιρεί την υπεροχή του Tumblr στον αριθμό των στεγασμένων ιστολογιών, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη μας το ότι είναι και 4 χρόνια πιο καινούριο.

Οι δύο πλατφόρμες blogging χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς και από διαφορετικά είδη χρηστών, με το WordPress να προτιμάται από ειδησεογραφικά πρακτορεία και μεγάλα blogs, ενώ το Tumblr χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχαγωγίας. Μάλιστα, το Tumblr είναι η πλατφόρμα που θυμίζει περισσότερο social network. Μήπως είναι τελικά αυτός ο λόγος της πρόσφατης υπεροχής του; Τι πιστεύετε;




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin