Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Moody's: Υποβάθμιση ΟΤΕ στο B1 από Ba1

 

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ στη βαθμίδα B1 από τη βαθμίδα Ba1, αναφέροντας ως βασικούς λόγους την περαιτέρω μακροοικονομική επιδείνωση στην Ελλάδα και την εκτίμησή του για ασθενέστερα λειτουργικά αποτελέσματα του Οργανισμού.

«Αναμένουμε ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα του ΟΤΕ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται έντονα από τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, τον έντονο ανταγωνισμό σε όλους τους κλάδους και τους σε εξέλιξη ρυθμιστικούς περιορισμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου.


Κατά την άποψη του Moody's, ο ΟΤΕ θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη πίεση να λάβει μέτρα μείωσης του κόστους λειτουργίας του, προκειμένου να περιορίσει το αποτέλεσμα στα έσοδα και τις ταμειακές ροές του από τις ακόμη πιο δυσμενείς μακροοικονομικές ή ανταγωνιστικές συνθήκες, σε ένα ανελαστικό περιβάλλον κόστους εργασίας.


Ο οίκος θεωρεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν υποστηρίζει την ανάγκη του ΟΤΕ να αντιδράσει στον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει με την καθιέρωση χαμηλότερων τιμολογίων.


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin