Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Αφγανοί κατασκεύασαν κόμβους σύνδεσης στο Internet χρησιμοποιώντας σκουπίδια!


Με βάση τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μέση Ανατολή από τις αρχές του έτους, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για πιθανή απαγόρευση του Internet από τις κυβερνήσεις με σκοπό τη διαχείριση «πολιτικών απειλών».

Στην πόλη Jalalabad του Αφγανιστάν, μία ομάδα κατοίκων ύστερα από την έγκριση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών κατασκεύασε το FabFi network. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet υψηλών ταχυτήτων. Το FabFi έχει δημιουργηθεί εξ΄ολοκλήρου από open source hardware. Αποτελείται αποκλειστικά από οικοδομικά υλικά και από ηλεκτρονικά κυκλώματα ικανά να μεταδώσουν δεδομένα με ασύρματο τρόπο.


Το FabFi μέχρι στιγμής πλησιάζει τα 4 χιλιόμετρα συνδεσιμότητας με πραγματική ταχύτητα 11.5Mbps. Ενώνει το κέντρο ύδρευσης της πόλης μέχρι και το νοσοκομείο της.

Αν και ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, με $60 μόλις δολάρια και χρησιμοποιώντας καλώδια, πλαστικούς σωλήνες και τενεκεδάκια οι κάτοικοι του Jalalabad μπόρεσαν να κατασκευάσουν έναν κόμβο ο οποίος προσφέρει σύνδεση στο Internet ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως δυνατή βροχή και ομίχλη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin