Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon 7 στους 10 Γερμανούς δεν εμπιστεύονται το ευρώ

 
 
Μια πλειοψηφία των Γερμανών δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στο ευρώ λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και η οποία συνδέεται με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Allensbach, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
 
Συνολικά, το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν "ελέχιστη" ή καθόλου εμπιστοσύνη" στο ευρώ και μόνο το 19% έχει "μεγάλη" ή "πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη" στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η δυσπιστία των Γερμανών απέναντι στο ευρώ αυξάνεται συνεχώς.Τον Απρίλιο, το 66% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο ευρώ. Το 2008, λογότεροι από τους μισούς εκ των ερωτηθέντων είχαν την ίδια γνώμη.
Εξάλλου, σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 10 Ιουνίου από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το 60% των Γερμανών τασσόταν κατά της χορήγησης νέας βοήθειας στην Ελλάδα.
"Οι γερμανοί πολίτες είναι πιο προβληματισμένοι για το ευρώ απ΄ό,τι πριν από ένα χρόνο. Κι αυτό λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης", δήλωσε πρόσφατα ο Πέτερ Ματουσέκ αναλυτής του γερμανικού Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa.
"Ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν σφίξει πολύ τη ζώνη τα τελευταία χρόνια και δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει τώρα να βοηθήσουν χώρες που δεν έχουν κάνει τις ίδιες προσπάθειες", τόνισε ο Ντομινίκ Χίρλεμαν του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin