Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Google: Επενδύει σε φωτοβολταϊκά


Την απόφαση της να προωθήσει την καθαρή ενέργεια ανακοίνωσε η Google χρηματοδοτώντας με συνολικά 280 εκατομμύρια δολάρια την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σπίτια.

Η Google θα συνεργαστεί με την εταιρία SolarCity, η οποία παρέχει υπηρεσίες φωτοβολταϊκών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Με το προαναφερθέν ποσό θα δημιουργηθεί ένα ταμείο, μέσω του οποίου η SolarCity θα εγκαθιστά ηλιακούς συλλέκτες σε σπίτια, χωρίς οι ένοικοι να χρειάζεται να πληρώσουν προκαταβολικά. Σε αντάλλαγμα, θα υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συγκεκριμένο ποσό για την ενέργεια που θα παράγεται χάρη στο φωτοβολταϊκό τους σύστημα.
 
Σύμφωνα με το διευθυντή «πράσινων» επιχειρήσεων της Google, ο όμιλος επένδυσε στο πρόγραμμα προκειμένου, μεταξύ άλλων, να παρέχει στους υπαλλήλους της ηλιακή ενέργεια με έκπτωση. «Συνεχίζουμε να αναζητούμε νέες ευκαιρίες επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια, οι οποίες συμφέρουν από επιχειρηματικής πλευράς και βοηθούν στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή καθαρότερων πηγών ενέργειας», είπε ο Ρικ Νίνταμ, προσθέτοντας πως πλέον, η Google έχει επενδύσει περισσότερα από 680 εκατομμύρια δολάρια στον κλάδο της καθαρής ενέργειας.
Πέρα από το άμεσο οικονομικό κέρδος, η Google εκτιμά ότι θα επωφεληθεί και από τα ειδικά τέλη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση ανέρχονται στο 30% της αρχικής επένδυσης.
Μόλις τον περασμένο μήνα, ο όμιλος ανακοίνωσε επένδυση ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων σε αιολικό πάρκο στην Καλιφόρνια, ενώ τον Απρίλιο δαπάνησε περισσότερα από 250 εκατομμύρια για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα του κόσμου, στην Έρημο Μοχάβε, καθώς και ενός ακόμη αιολικού πάρκου στο Όρεγκον.
Απώτερος στόχος είναι, μέσω των επενδύσεών του στις ΑΠΕ και άλλων «πράσινων» πρωτοβουλιών, να διατηρήσει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Μεταξύ άλλων, κατασκεύασε λιγότερο ενεργοβόρα κέντρα δεδομένων, παρέτεινε τη διάρκεια ζωής των διακομιστών του επαναχρησιμοποιώντας ή ανακυκλώνοντάς τους και επιστράτευσε για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του μικρά λεωφορεία που κινούνται με βιοκαύσιμα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin