Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μακάβρια «οικογενειακή επιχείρηση»!

 

Στην Ινδία, η μακάβρια «οικογενειακή επιχείρηση» των Κουμάρ εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στο, διόλου συμπαθές, επάγγελμα της: οι περισσότεροι άντρες της φαμίλιας εργάζονται, εδώ και πολλές γενιές, ως δήμιοι σε εκτελέσεις δια απαγχονισμού.

Από πάππο προς πάππο συνεχίζεται η παράδοση που θέλει τους Κουμάρ να είναι οι «καλύτεροι» αν και τον τελευταία καιρό περνάνε… αναδουλειές, καθότι ο τελευταίος γνωστός δήμιος της χώρας, ο Μαμού Σινγκ Κουμάρ, πέθανε από βαθύ γήρας, στις 19 Μαΐου.

Η τελευταία εκτέλεση δια απαγχονισμού έγινε στην Ινδία το 2004, με άλλους 345 θανατοποινίτες να έχουν ήδη καταδικαστεί και να περιμένουν στις φυλακές τη δική τους σειρά για να αντικρίσουν την απεχθή θηλιά που θα τους περάσει στην Άλλη Όχθη. Το πρόβλημα προέκυψε διότι πρόσφατα ο πρόεδρος της χώρας αρνήθηκε να δώσει χάρη σε έναν θανατοποινίτη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να ξαναρχίσουν οι απαγχονισμοί.

Η λύση δόθηκε δια της οδού της… οικογενειοκρατίας: η σκυτάλη των εκτελέσεων πέρασε στον μεγαλύτερο γιο του Μαμού, τον Παουάν Κουμάρ, ο οποίος δηλώνει «ευχαριστημένος που είναι σε θέση να διαιωνίσει το όνομα της οικογένειας στον χώρο αυτό». Ο κ. Κουμάρ, ο οποίος εργάζεται κι ως πλανόδιος πωλητής ενδυμάτων, έκανε τα χαρτιά του ώστε να αποκτήσει την άδεια άσκησης του επαγγέλματος, ένα έγγραφο που απαιτείται προκειμένου να είναι σε θέση μελλοντικά να πραγματοποιεί εκτελέσεις με τη… σφραγίδα του νόμου.

«Είμαι τέταρτης γενιάς δήμιος», τονίζει με περισσή περηφάνια ο 40χρονος μικροπωλητής. Και καταλήγει: «Η Ινδία χρειάζεται αυτή τη στιγμή έναν άνθρωπο στο επάγγελμα αυτό κι εγώ είμαι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να βοηθήσω την πατρίδα μου με όποιον τρόπο μπορώ». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin