Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Θέλει να καλλιεργήσει αγγούρια στο... Διάστημα

 
Στο Διάστημα σκέφτεται να καλλιεργήσει αγγουράκια ο Ιάπωνας χειρουργός και αστροναύτης, Σατόσι Φουρουκάουα, ο οποίος αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από το Μπαϊκονούρ του Καζακστάν με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου και θα παραμείνει για έξι μήνες.

Ο Σατόσι Φουρουκάουα θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει αγγουράκια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στον κατάλογο των αποστολών του έχει συμπεριλάβει την καλλιέργεια αγγουριών, στο πλαίσιο πειράματος με στόχο να διαπιστωθεί εάν οι αστροναύτες μπορούν να παράγουν οι ίδιοι κάποια από τα τρόφιμά τους.
Η NASA εκφράζει την ελπίδα ότι το πείραμα θα μπορέσει να βοηθήσει τους ερευνητές να ελέγξουν τη διεύθυνση που θα ακολουθούν οι ρίζες καθώς αναπτύσσονται κάτι που, εάν επιτευχθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε "σημαντική πρόοδο στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και στη Γη".
Εάν κάτι τέτοιο αποδειχθεί εφικτό, θα μπορούν ενώ βρίσκονται μακριά από τη Γη να απολαμβάνουν φρέσκα λαχανικά και άλλα προϊόντα, ακόμη και εάν αυτά δεν είναι το ίδιο θρεπτικά, ελλείψει ηλιακού φωτός και χώματος.

Παρ' όλα αυτά, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, στους ίδιους τους αστροναύτες δεν επετράπη να καταναλώσουν τα αγγούρια, τα οποία θα ψυχθούν με σκοπό να γίνουν αντικείμενο εργαστηριακής μελέτης, με την επιστροφή του τριμελούς πληρώματος στον πλανήτη μας.
Ο Φουρουκάουα και οι δύο συνεπιβάτες του, ο Αμερικανός Μάικλ Φόσαμ και ο Ρώσος Σεργκέι Βολκόφ, παραχώρησαν την παραμονή της αναχώρησής τους συνέντευξη Τύπου πίσω από προστατευτικό τζάμι. Ο Βολκόφ αστειεύτηκε ότι οι αστροναύτες θα καλλιεργήσουν και τομάτες με την ελπίδα να τους επιτραπεί να φτιάξουν μια σαλάτα. 

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Ιάπωνας καταπιάνεται με τρόφιμα κατά τη διάρκεια διαστημικής αποστολής. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, φορώντας ένα σκούφο του σεφ, ο Σόιτσι Νογκούτσι έφτιαξε σούσι με σολομό σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin