Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Αντιδράσεις για τη φωτογραφία με τους «κουκουλοφόρους»-αστυνομικούς

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί μπορούν να φορούν και... κουκούλες.

Απο το πρωί κυκλοφορούν στο διάδικτυο πληροφορίες και φωτογραφίες που απεικονίζουν κουκουλοφόρους αστυνομικούς.Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί προστατεύουν τα πρόσωπα τους απο τα δακρυγόνα. 


1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σχετικά με φωτογραφία και μαγνητοσκοπημένο υλικό που προβλήθηκε στο σημερινό (15-06-2011) τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό τύπο, που απεικονίζει αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, πίσω από τους οποίους παρευρίσκονται άτομα με πολιτική περιβολή που έχουν καλυμμένο μέρος του προσώπου τους, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Πρόκειται για φωτογραφία και μαγνητοσκοπημένο υλικό που δεν αφορά τη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, καθ’ όσον τόσο οι αστυνομικοί, όσο και τα άτομα με πολιτική περιβολή φέρουν χειμερινή στολή και ενδυμασία αντίστοιχα.
  • Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες Ασφαλείας φέρουν πάντα πολιτική περιβολή.
  • Στις περιπτώσεις που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται η χρήση δακρυγόνων ουσιών προς απώθηση των επιτιθέμενων είναι πιθανό να καλύπτουν μέρος του προσώπου τους, προκειμένου να προστατευθούν από τις ουσίες αυτές.

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με αναφορές για δράση κουκουλοφόρων υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας στη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας τονίζεται ότι:

Η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

Οποιαδήποτε αναφορά για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλει βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της πατρίδας μας.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin