Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Εκτός νόμου το ελεύθερο κάμπινγκ

 
 
Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις οργανωμένες κατασκηνώσεις, όποιος παραβιάζει τις σχετικές διατάξεις τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες, χρηματική ποινή αλλά και διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ/άτομο.

Ο κ.Νικιτιάδης τονίζει ότι σύμφωνα με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο η κατασκήνωση επιτρέπεται στις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ), οι οποίες αποτελούν κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και υπογραμμίζει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, ενώ από τον Οργανισμό
Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄άτομο.

Στην ίδια απάντησή του ο υφυπουργός σημειώνει: «Η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να επιτευχθεί αφού προηγουμένως τα συναρμόδια υπουργεία διαμορφώσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση, παράλληλα όμως να την προστατεύει και να την αναδεικνύει». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin