Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Στο «σφυρί» τις επόμενες ημέρες ξεχασμένη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν

 

Λονδίνο: Μία ξεχασμένη ταινία μικρού μήκους που περιέχει σκηνές με τον Τσάρλι Τσάπλιν δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες από τον οίκο Bonham's. To «Zepped» θεωρείται ότι φτιάχτηκε στην Βρετανία στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από 165.000 δολάρια. Νούμερο εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι αγοράστηκε από τον Μόρας Παρκ στο Εbay για λίγο παραπάνω από 3,5 ευρώ!

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η ταινία του 1916 διαρκεί επτά λεπτά και δείχνει τον Τσάρλι Τσάπλιν «να τα βάζει» με το πλήρωμα ενός γερμανικού Ζέπελιν. Περιλαμβάνει, μάλιστα, μερικές από τις πρώτες σκηνές animation.

Η ταινία χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα για λόγους προπαγάνδας. Στη διάρκεια του πολέμου εστάλη στην Αίγυπτο για να εμψυχώσει τους Βρετανούς στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί.

Ο συλλέκτης Μόρας Παρκ βρήκε την ταινία σε ένα παλιό κουτί μπομπίνας που αγόρασε στο E-bay, την υπηρεσία διαδικτυακών δημοπρασιών, έναντι μόλις 3,6 ευρώ.

«Στην αρχή δεν είχα ιδέα τι είχα στα χέρια μου», δηλώνει ο ίδιος. «Επισκέφτηκα ειδικούς κινηματογράφου στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και όλοι έλεγαν το εξής: ότι κανείς τους δεν είχε ξαναδεί αυτόν τον τύπο ταινίας».

Ο Τσάρλι Τσάπλιν δεν γνώριζε πιθανότατα την ύπαρξη της ταινίας, δηλώνει ο βιογράφος του, Ντέιβιντ Ρόμπινσον. Κι αυτό γιατί ο ανώνυμος δημιουργός της ταινίας φαίνεται πως συνδύασε σπάνιες σκηνές του Τσάπλιν που δεν είχαν συμπεριληφθεί σε ταινίες του, όπως οι «The New Profession», «A Jitney Elopement» και ο «Αλήτης». Παράλληλα, η ταινία «Zepped» περιλαμβάνει σκηνές stop-motion animation και άλλων εφέ.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι η ταινία θα πουληθεί για περισσότερα από 165.000 δολάρια. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Λονδίνο στις 29 Ιουνίου.

«Το γεγονός ότι αυτό το εύθραυστο και εύφλεκτο νιτρικό φιλμ έχει επιζήσει από το 1916, δείχνει τον μεγαλύτερο κινηματογραφικό αστέρα της περιόδου και δεν έχει ποτέ κυκλοφορήσει στο κοινό, είναι φανταστικό», δηλώνει η Στέφανι Κόνελ του οίκου Bonhams.
  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin