Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Με απεργίες απαντούν και οι Βρετανοί

 

Ηνωμένο Βασίλειο  — Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, αποφάσισε για τις 30 Ιουνίου το μεγαλύτερο συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βρετανία, γεγονός που σημαίνει ότι απεργήσουν 750.000 υπάλληλοι.
Για «ληστεία» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, Μαρκ Σέρβοτκα, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και πρόσθεσε ότι τα μέλη του συνδικάτου έχουν ήδη αναγκαστεί να υπομείνουν μειώσεις θέσεων εργασίας και πάγωμα των μισθών τους.
 
Χθες, δύο μεγάλα συνδικάτα καθηγητών και δασκάλων ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους θα προχωρήσουν σε εθνική απεργία κατά του συνταξιοδοτικού την ίδια ημέρα.
Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι συντάξεις του δημόσιου τομέα έχουν γίνει οικονομικά ασύμφορες διότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, ενώ είναι και άδικες για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν μικρότερη σύνταξη και αργότερα.
Σύμφωνα με τον Σέρβοτκα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα πάρουν μέρος σε συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών περικοπών αργότερα αυτό το μήνα και προειδοποίησε ότι οι δράσεις αυτές θα ενταθούν το φθινόπωρο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin