Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «Δροσερό» καπέλο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αϋπνία

 
 Ένα καπέλο το οποίο δροσίζει τον εγκέφαλο θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα με αϋπνία να αντικαταστήσουν τις «λευκές» νύχτες με ξεκούραστες νύχτες απολαυστικού ύπνου, εκτιμά τώρα νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ειδικοί του Προγράμματος Νευροαπεικονιστικής Έρευνας Ύπνου της Ιατρικής Σχολής, στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ, πραγματοποίησαν δοκιμές σε ασθενείς με αϋπνία.


Παρατήρησαν λοιπόν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες φορούσαν το επαναστατικό καπέλο, κοιμούνταν σαν να μην είχαν ποτέ πρόβλημα.


Το πλαστικό καπέλο διαθέτει σωληνάκια γεμάτα με παγωμένο νερό, τα οποία δροσίζουν το επάνω μέρος της κεφαλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του μεταβολισμού του εγκεφάλου, διευκολύνοντας παράλληλα την διαδικασία του ύπνου.



Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια εναλλακτική θεραπεία, καθώς μέχρι τώρα η αϋπνία αντιμετωπιζόταν με φαρμακευτική αγωγή ή ψυχοθεραπεία.


«Το πιο σημαντικό εύρημα της συγκεκριμένης μελέτης είναι ότι μπορούμε να έχουμε μια ευεργετική επίδραση ενάντια στην αϋπνία, με τη βοήθεια ενός ασφαλούς και μη φαρμακευτικού μηχανισμού, ο οποίος θα μπορούσε να διατεθεί για κατ’ οίκον χρήση από ασθενείς με αϋπνία» εξηγεί ο διευθυντής του προγράμματος, δρ Έρικ Νόφζινγκερ. 
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin