Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «Ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά»

Σε μια εποχή όπου καταναλώνουμε λεμόνια... Αργεντινής και γκούντα αντί για φέτα, το κίνημα πολιτών "Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" «Ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά».Η υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων αποτελεί… εθνικό χρέος για όλους μας!!!


Οι Έλληνες καταναλωτές δεν βλέπουν τον φαύλο κύκλο
Όπως τονίζει ο κ. Δημήτρης Μπέης, πρόεδρος του κινήματος πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», οι Έλληνες καταναλωτές συχνά επιλέγουν απλώς το εισαγόμενο προϊόν επειδή είναι φθηνότερο, χωρίς να αντιλαμβάνονται το φαύλο κύκλο στον οποίο περιέρχεται η οικονομία μας. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο δεν αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, βοηθούν στην περαιτέρω εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας. Οι καταναλωτές έχουμε δύναμη, μπορούμε να μετάσχουμε ενεργά στον αγώνα για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτων, να στηριχθούν οι Αγρότες μας, οι Παραγωγοί, ο εσωτερικός Τουρισμός», σχολιάζει.
Σε ό,τι αφορά την επικράτηση των ξένων προϊόντων στην ελληνική αγορά, ο κ. Μπέης πιστεύει ότι «οι ξένες πολυεθνικές εταιρίες έχουν μεγαλύτερη δύναμη προώθησης των προϊόντων τους και γι’ αυτό καταλήγουν να ελέγχουν όλο και περισσότερο το καταναλωτικό κοινό. Αυτό ισχύει εδώ και δεκαετίες για το ρουχισμό και τα παπούτσια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στη διατροφή, πράγμα παράλογο τη στιγμή που σε αυτόν τον τομέα δεν υπήρχε “΄κενό” στην ελληνική αγορά. Αντιθέτως, τα ξένα προϊόντα καταλήγουν να εξοβελίζουν τα ελληνικά», καταλήγει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin