Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τι γράφουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης για τα «χθεσινά» μας

Τι γράφουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης για τα «χθεσινά» μας 

Μεγάλη δημοσιότητα δίνουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στις τελευταίες «δραματικές» όπως τις χαρακτηρίζουν εξελίξεις στην Ελλάδα.
Το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων ΑΑΡ μεταδίδει πως «την ώρα που η καταχρεωμένη Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά από την άρνηση της αντιπολίτευσης να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ το Κοινοβούλιο πολιορκείτο από χιλιάδες διαμαρτυρόμενους ενάντια στα νέα μέτρα αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας».
 
Η SBS υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση της Πορτογαλίας, η οποία επίσης έλαβε πακέτο οικονομικής στήριξης, «οδήγησε στην κατάρρευση της σοσιαλιστικής της κυβέρνησης, ακολούθησαν εκλογές και η νίκη του κεντρο-δεξιού κόμματος».
Στην Ελλάδα συμπληρώνει η SBS «ο επικεφαλής των συντηρητικών της αντιπολίτευσης , Α. Σαμαράς, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση, προκειμένου να εφαρμοστούν τα νέα αμφιλεγόμενα μέτρα, τα οποία θα εξασφαλίσουν τη χορήγηση του νέου πακέτου οικονομικής στήριξης για τη χώρα» και σημειώνει ότι «περίπου 40.000 διαδηλωτές περικύκλωσαν τη Βουλή, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας».
Το ίδιο δημοσίευμα αναρτάται στην ηλεκτρονική σελίδα του τηλεοπτικού δικτύου SBS προσθέτοντας ότι «άλλα 20.000 άτομα διαδήλωναν στη συμπρωτεύουσα», ενώ «η επίδειξη δύναμης στο κέντρο της Αθήνας οργανώθηκε από μία ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι καταλαμβάνουν ειρηνικά την Πλατεία Συντάγματος τις τελευταίες εβδομάδες, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας
Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας The Age σημειώνεται ότι «εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, όταν η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας μετατράπηκε σε εκδήλωση βίαιων επεισοδίων, ενώ την ίδια ώρα στη Βουλή η ελληνική κυβέρνηση αγωνιζόταν να εξασφαλίσει τη στήριξη για νέες περικοπές δαπανών, προκειμένου να αποφύγει μια καταστροφική αναδιάρθρωση χρέους». Αναφέρεται ότι «σημειώθηκαν ρίψεις δακρυγόνων εναντίον των 25.000 διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος».
To ABC σχολιάζει, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ποσοστά συναίνεσης, τα οποία διαρκώς μειώνονται αλλά και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, δεδομένου ότι πολλά μέλη του κυβερνητικού σχηματισμού αντιδρούν στην επιβολή των νέων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ ως τα τέλη του μήνα κατόπιν έγκρισης της Βουλής, προκειμένου να λάβει η χώρα το επόμενο πακέτο οικονομικής στήριξης».
Εξάλλου, άρθρο της εφημερίδας The Australian Financial Review επισημαίνει ότι η κρίση λόγω υπερβολικού δανεισμού στις ΗΠΑ, η οποία οδήγησε σε παγκόσμια οικονομική κρίση, «δεν αποτέλεσε παράδειγμα προς αποφυγή για τους τεχνοκράτες της ΕΕ, οι οποίοι συνεχίζουν να βυθίζουν την Ελλάδα στα χρέη».
Ωστόσο, αν και η Ευρώπη «διχάζεται για τον τρόπο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας», ο Μario Draghi, επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης αλλά και για τις διαδοχικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Σε άλλες ειδήσεις με εκφράζονται φόβοι ότι «η κλιμακούμενη κρίση χρέους στην Ελλάδα θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία», ενώ δεσμεύθηκε για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin