Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κατά της επαναλειτουργίας των πυρηνικών σταθμών το 70% των Ιαπώνων

 
Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Tepco, διαχειρίστριας του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, σε μια ατμόσφαιρα μεγάλης έντασης. Η τιμή της μετοχής της εταιρίας έχει υποχωρήσει περίπου κατά 85% από το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε.


Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα αναπτυχθούν γύρω από το μεγάλο ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση, εξαιτίας των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει κάτοικοι της περιοχής της Φουκουσίμα και ακτιβιστές κατά των πυρηνικών.
"Η οργή μου για την Tepco είναι πάνω από κάθε λέξη, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους", δήλωσε μια από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της εταιρίας.
Τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι καταστράφηκαν από το τσουνάμι προκαλώντας το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων. Η Tepco θα πρέπει να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις στους 85.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κοντά στο εργοστάσιο, αλλά και στους αγρότες και στις επιχειρήσεις της περιοχής.
Στο μεταξύ, περίπου το 70% των Ιαπώνων πιστεύουν ότι τα μέτρα πυρηνικής ασφάλειας δεν είναι επαρκή ώστε να επιτρέψουν την επαναλειτουργία των αντιδραστήρων άλλων πυρηνικών εργοστασίων, οι οποίοι υποβάλλονται σε έλεγχο ρουτίνας, προκύπτει από δημοσκόπηση της εφημερίδας Nikkei που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Επίσης το 47% (+5% από αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Μάιο) τάσσεται υπέρ της μείωσης του αριθμού των πυρηνικών εργοστασίων.
Τριάντα πέντε από τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες, για εμπορικούς σκοπούς, στην Ιαπωνία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Όλοι υποβάλλονται σε ελέγχους, αλλά και αυτοί στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αφού οι τοπικές αρχές δεν έχουν δώσει το πράσινο φως, φοβούμενες τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin