Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon «Θερίζει» το βακτήριο Ε-coli

 

Τους 14 έφθασαν οι νεκροί στη Γερμανία από το φονικό εντερο-βακτήριο Ε-coli. Το πιθανότερο είναι ότι η επιδημία προκλήθηκε από μολυσμένα ισπανικά αγγούρια, ωστόσο η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Τουλάχιστον δεκαέξι ακόμα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε Βρετανία,  Δανία,  Ολλανδία,  Σουηδία,  Αυστρία και  Πολωνία -με τα περισσότερα να αφορούν επισκέπτες Γερμανούς ή τουρίστες που επέστρεψαν από Γερμανία.

Για μία από τις μεγαλύτερες επιδημίες γαστρεντερίτιδας, λόγω του συγκεκριμένου βακτηρίου, σε παγκόσμιο επίπεδο, και για τη μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί ποτέ στη Γερμανία, κάνει λόγο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στη Στοκχόλμη. Την ίδια ώρα η Ισπανία προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να κινηθεί νομικά εναντίον όσων έσπευσαν να την κατηγορήσουν.

Η Ελλάδα δεν έχει εισάγει λαχανικά από την Ισπανία διαβεβαιώνει ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ενώ και ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχει διαπιστωθεί εισαγωγή, μολυσμένων αγγουριών. Ωστόσο συστήνεται η λήψη των ωμών λαχανικών μετά από πολύ καλό πλύσιμο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin