Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Γυρίζει την πλάτη στα πυρηνικά η Γερμανία

image


Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει σταδιακά όλα τα πυρηνικά της εργοστάσια μέχρι το 2022.

Μέχρι το 2022 θα κλείσει και τους τελευταίους πυρηνικούς αντιδραστήρες της η Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Με την υλοποίηση αυτής της απόφασης, η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα που διακόπτει τη λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφός της.

Η Γερμανία, η πρώτη μεγάλη βιομηχανική δύναμη που εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της, η οποία ελήφθη μετά την καταστροφή του ιαπωνικού πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα.

Οι περισσότεροι από τους 17 γερμανικούς αντιδραστήρες θα τεθούν εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος του 2021, και οι τρεις τελευταίοι, οι πιο σύγχρονοι, θα λειτουργούν μέχρι το 2022 το αργότερο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «μη αναστρέψιμη».

Η Γερμανία διαθέτει 17 αντιδραστήρες στο έδαφός της, μεταξύ των οποίων οκτώ δεν είναι πλέον συνδεδεμένοι με το δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι οκτώ αυτοί αντιδραστήρες δεν θα επαναδραστηριοποιηθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η Γερμανία θα πρέπει να βρει μέχρι το τέλος του 2022 με ποιόν τρόπο θα καλύψει το 22% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια, που σήμερα καλύπτονται από τους
πυρηνικούς σταθμούς.

Η οριστική διακοπή της λειτουργίας των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων μέχρι το 2022 αποτελεί επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα που είχε ορισθεί στις αρχές της δεκαετίας
του 2000 από τον συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών/Πρασίνων.

Ωστόσο η καγκελάριος της Γερμανίας απέσπασε στο τέλος του 2010 την έγκριση από το κοινοβούλιο της παράτασης κατά 12 χρόνια κατά μέσο όρο της εκμετάλλευσης των
γερμανικών πυρηνικών αντιδραστήρων, σε αντίθεση με την άποψη της γερμανικής κοινής γνώμης και προκαλώντας την έκρηξη του αντιπυρηνικού αισθήματος στη χώρα.

Μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα τον περασμένο Μάρτιο, η Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε την άμεση διακοπή μίας σειράς από τους παλαιότερους πυρηνικούς
σταθμούς και ξεκίνησε διάλογο για την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με επίσημη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 6 Ιουνίου.

Στις 23 Μαρτίου, εξάλλου, η γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει ότι «όσο πιο νωρίς βγούμε από την πυρηνική ενέργεια, τόσο το καλύτερο».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin