Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Φόνος για ένα συλλεκτικό βινύλιο

 

Ροκ πάρτι για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ροκ αναφορές: το βιβλίο της Χίλντας Παπαδημητρίου «Για μια χούφτα βινύλια» (εκδ. Μεταίχμιο) θα παρουσιαστεί στο βιβλιοφιλικό μπαρ των Εξαρχείων, Floral στις 3 Ιουνίου, (ώρα έναρξης: 21:00). Τον δικό τους τόνο στη βραδιά θα δώσουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου αλλά και η συγγραφέας και κριτικός Αργυρώ Μαντόγλου.

 

Στο βιβλίο της Χίλντας Παπαδημητρίου, κεντρικός ήρωας είναι ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος, μανιώδης βιβλιοφάγος αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ένα «μεγάλο παιδί» σαράντα ετών που ζει ακόμα με τη μητέρα του και απασχολείται σε δουλειές ρουτίνας στη ΓΑΔΑ. Όλα αλλάζουν όμως, όταν για πρώτη φορά του παρουσιάζεται η ευκαιρία να ακολουθήσει την καριέρα ντετέκτιβ που ονειρευόταν: οι ανώτεροί του του αναθέτουν τη διαλεύκανση της δολοφονίας του συλλέκτη δίσκων βινυλίου Σταμάτη Παυλίδη. Σύντομα ο Χάρης βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παρέα ανθρώπων που όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Και το ερώτημα που απασχολεί τον ίδιο είναιq «μα είναι δυνατόν να σκοτώσει κανείς για μια χούφτα βινύλια;».
Λίγα λόγια για τη Χίλντα Παπαδημητρίου
Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Τα παιδικά της ινδάλματα ήταν ο Γιούρι Γκαγκάριν και ο Μιχαήλ Στρογκόφ. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση (μεταξύ άλλων, έχει μεταφράσει John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Raymond Chandler). Έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash (εκδόσεις Απόπειρα). Το «Για μια χούφτα βινύλια» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Πληροφορίες: Παρουσίαση του βιβλίου «Για μια χούφτα βινύλια», εκδ. Μεταίχμιο, στις 3 Ιουνίου, στο Floral, Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια, ώρα έναρξης: 21:00.

 πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin